גן אנטרופוסופי

טאשקה

New member
גן אנטרופוסופי

בדיון על הפתעות יומולדת בגן כמה מכם הזכירו שילדיהם מבקרים בגן אנטרופוסופי. כשחיפשתי גן לבני הגעתי גם לגנים אלו, ביקרתי באחד מהם ( והתרשמתי מאוד לטובה) וגם שמעתי הרצאה על חינוך אנטרופוסופי. בסופו של דבר החלטתי שהרעיון אומנם יפה ונחמד, אך יש כמה דברים עקרוניים שמפריעים לי ושאני חולקת עליהם. חוץ מזה הגן הוא מגיל שלוש ובני רק בן שנתיים. אז ירדתי מזה. מאחר ועברנו דירה בדיוק בתקופה של הרשמה לגנים, בגן שנראה לי הכי נחמד כבר לא היה מקום. רשמתי אותו לגן אחר שגם הוא בסדר, אך אני עדיין מרגישה מאוד לא שלמה עם החלטתי לגבי גן זה (לא שיש לי עכשיו הרבה ברירות). בעקבות כך התחלתי לחשוב שוב על הגן האנטרופוסופי, שכאמור, הגן עצמו והצוות מאוד מצאו חן בעיני. לא הייתי רוצה לשלוח אותו לחינוך אנטרופוסופי גם בבית הספר, אבל עד גן טרום חובה זה דווקא יכול להיות טוב בעיני. השאלה היא האם המעבר מגן אנטרופוסופי לגן עיריה לא יהיה טראומטי מדי? האם יוכל להסתדר במערכת הרגילה, אחרי שהיה בגן כזה? והאם כדאי בכלל לשלוח אותו לשם רק לשנה אחת?

זואירדן

New member
סליחה על הבורות

אבל מה זה "אנטרופוסופי"? (הייתי צריכה לעשות "copy-paste" כדי לחזור על המילה המוזרה lol
)

זואירדן

New member
טאשקה, לא צחקתי עליך!!!../images/Emo5.gif

התכוונתי באמת לשאול מה זה הגנים האלו - ב"ט" או "ת" זהו מילה סינית בשבילי
ואפרת, תודה על ההסבר. נשמע אחלה של גן ושיטה!

טאשקה

New member
כנראה שאפשר לכתוב גם ב "ט" וגם ב"ת"

באתר www.ganyeladim.co.il תוכלי למצוא ב "גישות חינוכיות בגני ילדים" הסבר על מהו חינוך אנטרופוסופי. ודווקא שם הם כתבו את זה ב"ט".

אפרתש

New member
אנתרופוסופים זה אנחנו -

טוב, לא ממש. כמו בכל דת, גם באנתרופוסופיה (או - חינוך וולדורף) יש מידות שונות. בגנים ה"אורתודוקסים" מבקשים שלא תהיה טלויזיה בבית. בגן שלנו לכל הילדים יש גם טלויזיה וגם מחשב. בגן, כמובן שאין. בתי עולה לטרום חובה והגן הוא דו-גילאי, ככה שיהיו איתה גם ילדי חובה. אנחנו מאד מאד מרוצים מהגן. דגש על משחקי דמיון. אוירה מאד נעימה - אין צעקות, כמובן שאין עונשים. לא מלמדים קרוא וכתוב. (עושה רושם שבתי תדע לקרוא עוד לפני כיתה אלף, אבל מהבית, לא מהגן. ומעצמה, לא בהכתבה מאיתנו). לא נותנים "לצייר בתוך הקווים" או "להדביק מדבקות לפי הציור של הגננת" - ציור חופשי אמיתי. בלי "נכון" ו"לא נכון". עבודה על תחושתיות והתנסות - אין חוג חיות, אבל הגן ממוקם במקום כפרי, כך שכלבים וחתולים ואפילו חמור אחד הם אורחים קבועים ואהובים. (וכמובן נמלים ותולעים ושאר ברחשים). אין לימוד תיאורטי - לא מדברים על ירקות, אלא עובדים בגינה (הם שתלו חיטה, קצרו אותה, טחנו לקמח ואפו לחם. ככה שמחזור התחיל בסתיו, הילדים עקבו כל השנה, והם השלימו אותו באביב, היו עדים ושותפים למחזור החיים של החיטה). הכנה לכיתה אלף תהיה. למשל - יקבלו משימות ארוכות טווח (כל ילד ירקום כרית), בניגוד לסיפוק המיידי שיש בדרך כלל ביצירות של ילדי הגן. בכלל יעבדו איתם עם עבודות שיעזרו לפתח סבלנות, יכולת ישיבה וריכוז, וכ"ו. בגן יש דגש על יחסים בין הילדים, ואכן היחסים נפלאים. כמו אצל כל ילד נורמלי יש מריבות, אבל הם יודעים לפתור אותן בדיבורים. וזה מקסים. איפה יכולה להיות בעיה במעבר ל"גן רגיל"? אם הילד יגיע לגן שבו הילדים אלימים וכוחניים. הוא ינסה לדבר איתם, כמו שהוא רגיל, והוא לא יבין למה זה לא מצליח לו. מצד שני - לפני כמה זמן ביקר אותנו ילד קצת כוחני. ראיתי איך בתי בהתחלה פונה אליו כמו שהיא רגילה מהגן, והיתה מתוסכלת כשזה לא עבד. הוא המשיך להשתלט על הצעצועים. אבל לאט לאט היא מצאה את הדרך, ובסוף הביקור הם שיחקו ביחד מתוך שיתוף פעולה. כלומר - אני מקווה שהילדים רוכשים כלים להתמודד גם עם ילדים "פחות עדינים" מהם. מבחינתי - אין לי ספק שאני רוצה שבתי תהיה שם עד סוף גן חובה. ההתלבטות שלי היא לגבי בית הספר. דבר נוסף - בגנים האנתרופוסופים יש צוות של שתי גננות (עדיפות לגננת + גנן), ובנוסף סייעות/ים לפי הצורך ומספר הילדים.

theG

New member
ת' ו ט'

למעט מילים לועזיות שהשתרשו בשפה העברית, (טלפון...), נתן לאיית מלים אלו בצורות שונות ולא תהיה זו טעות.

kokopeli 1

New member
לפי התיאור שלך

אנחנו בגן אנתרופוסופי בלי שנדע על זה בכלל. כמעט כל מה שכתבת מתקיים בגן של הבת שלי.

יש בתי ספר אנתרופוסופיים,

עד כיתה י"ב ,וממה שאני שמעתי יש להם ציוני בגרות מאד גבוהים. אני מכירה ילד בן 17 בחינוך וולדורף, והוא מאד אינטיליגנטי, ובבית הוא גולש באינטרנט כמו כולם....

למעלה