גן או מטפלת

chenmo

New member
גן או מטפלת

אנו הורים לתינוק מקסים בן חודשיים, כמו הורים רבים גם אנחנו מתלבטים בין גן למטפלת אישית. היינו רוצים לדעת מה אתם חושבים. באפשרותנו כמה אופציות: 1. גן/תינוקיה, מטפלת אחת לחמישה תינוקות. 2. מטפלת בבית שלה, כאשר היא שומרת על התינוק שלה ועל תינוק נוסף. 3. מטפלת אישית בבית התינוק. נורא קשה להחליט, מה דעתכם ? תודה והמשך יום מקסים

POOH*

New member
דעתי..

באופן כעלי תלוי בבמטפלות. ביכולת הכלכלית שלכם. וברצון שלכם. אבל יש לי הסתייגות אחת - אני לא הייתי שמה את הילדה שלי אצל מטפלת שמטפלת בו זמנית ב- 5 תינוקות. זה בעיני בעייתי מאד. לא פייר לתינוקות ולמטפלת. ואף יכול להיות מסוכן במקרה חירום. יכול להיות שכששהם קטנים זה אפשרי - למרות שגם אז איך היא תאכיל בו זמנית 5? איך היא תטייל עם 5? מה היא תעשה כשהיא תלך לשירותים תשאיר 5 ילדעים בלי השגחה? איך היא תכין להם אוכל כשהם יתחילו מוצקים? וזה בטח בעיתי כשהם יגדלו ויתחילו לזחול וללכת.. ובכלל אחת עם יותר משניים-3 נראה לי בעייתי. גם כאמא וגם כמי שעבדה הרבה שנים כמטפלת. וכבר סיפרתי פה שלי הייתה הצעה אחרי הלידה של גיא לטפל בה ובעוד 3 תינוקות ואחרי יומיים נסיון בערך ויתרתי כי הרגשתי שזה בלתי אפשרי לתת לכולם מה שהם צריכים וגם שבמקרה חירום לא אוכל לעשות כלום. אם אני צריכה חס וחלילה לרוץ לרופא או מיון מה אני עושה עם האחרים? מה אני עושה אם יש שריפה בבית ואני צריכה עכשיו להוציא 4 תינוקות? בקיצור את האופציה הראשונה הייתי פוסלת בגלל זה. שתי האחרות - תלויות במטפלת הספציפית. בהורים השניים - באופציה השניה- כי תצטרכו גם איתם להסכים על כל מיני דברים - למשל מה עושים כשהילד חולה? וגם ביכולת הכלכלית - מטפלת אצלה בבית יותר זול.. ואם היא שומרת על עוד ילד זה עוד יותר זול.. מקווה שעזרתי קצת... POOH

לדעתי השיקול הוא רק כלכלי

לדעתי הכי טוב לתינוק כלכך קטנטן מטפלת אישית, בבית שלכם, שכל הזמן קשובה לצרכים של התינוק וסדר היום נקבע לפי מצב הרוח שלו. האופציה השניה היא מטפלת אחת לשני תינקות, רצוי באותו גיל. אבל בטח ובטח לא מטפלת אחת ל-5 תינוקות, בני 3 חודשים. לדעתי זה ממש לא ראלי ואין סיכוי שהם יקבלו ככה יחס סביר.

א מ א י ה

New member
מטפלת אישית

לפני חודשיים אני הייתי בדיוק באותה דילמה, אבל אצלי לא שיחק הקטע הכלכלי כל כך , כי ההפרשים היו קטנים (בין מטפלת שמאיה לא הייתה היחידה ובין פעוטון היה אותו מחיר, המטפלת האישית סה"כ יותר "יקרה" ב- 200 ש"ח ) אבל אצלנו המטפלת האישית בבית שלה, ולא אצלנו... אני מאוד שמחה שהחלטתי ככה, כי אני רואה שהיא ממש עובדת עם מאיה משחקת איתה המון ונותנת לה המון תשומת לב ויחס (למשל הייתה לנו בעיה שמאיה לא הייתה מוכנה להיות על הבטן, היא עבדה איתה הרבה מאוד, והיום מאיה לא מוכנה להיות על הגב.....)

galzil

New member
ההחלטה דווקא קלה מאד

השאלה היא מה התקציב שלכם? העדיפות היא לפי האופציות שרשמת רק בסדר ההפוך (מטפלת בבית לבד בעדיפות ראשונה)

אריקרום

New member
מטפלת אישית

כמובן שעדיף בבית שלכם, שזאת הסביבה שהתינוק שלכם מכיר. אבל אפשר גם בבית שלה. אני בשום אופן לא הייתי שמה את הילד עם מטפלת אחת לחמישה תינוקות, כי במקרה חירום אין לה מה לעשות.

star122

New member
בעבר חשבתי

שאופציה 3 היא הכי טובה . עכשיו לאחר שנכוותי הייתי מעדיפה את אופציה 2 מורחבת , כלומר מטפלת אחת על 2-3 תינוקות שלא שלה (אני יודעת שיש כאן כאלו שיחשבו שאני מגזימה אבל לי באופן אישי זה ממש היה מפריע אם אחד מהילדים היה של המטפלת). בשום פנים ואופן לא את האופציה הראשונה למרות שלחמותי היה משפחתון עם שישה ילדים וחלקם היו ממש קטנים והיא היתה מסתדרת איתם נפלא .

chenmo

New member
עדכון בנושא הגן

תודה רבה על התגובות המהירות. לגבי האופציה של הגן, מדובר במטפלת לחמישה תינוקות, כאשר כנראה יהיו 2 קבוצות לפחות. אז בסופו של דבר יכול להיות מצב של שתי מטפלות לעשרה תינוקות, ועוד מטפלת אחת לשתי הקבוצות. האם זה משנה את המצב ? שוב תודה

michal@gal

Active member
מנהל
אני מעדיפה גן

אבל כמות התינוקות שאת מתארת היא גדולה מדי. בגן אליו ילך התינוק שלי תהיה קבוצה של 7-8 תינוקות עם 2 מטפלות.

lulyK

New member
ברור, ברור ../images/Emo13.gif

כנראה שבמקרה הזה זו לא אופציה בכלל.

mash252511

New member
בגיל הזה מומלץ לשים אצל מטפלת

אישית או אפילו עם עוד תינוק מגיל 6 חודשים מומלץ לעביר למעון/משפחתון כי הם כבר רוצים להיות בחברת עוד ילדים אני שמתי את הבנות מגיל 8 חודשים במעון אז בהצלחה .

למעלה