גמרו לי על אופנוען............

גמרו לי על אופנוען............

טוב חברים - שקלתי אם לזרוק את הכפפה הזאת לזירה - אחרי שכבר נזרקה פעם פעם - לזירה של "רישומי מחשב"... אתר שניהל בזמנו חברי דני דולברג היקר.... בקיצור אני אתן כאן את משנתי לשיר - שאני מאוד אוהב ואפשר לומר די מכור למאיראריאליות שבוקעת ממנו........ טוב - השיר במהותו מספר כביכול על אופנוען - שמקפיד את השקט הקצר שעם כניסת השת - להחריד... נותן את כל הגז וכל כך מרעיש עד שבא לי למרוח אותו על הכביש.... בשיר אנחנו מקבלים ממש מעין מבט חיצוני על מעין "הפקה" שכוללת את התיכנון ואת הפועלה של חיסול האופנוען - שאם לא נגמור אותו - נקבל סרטן... טוב רק שלדעתי - מסתתרת מאחורי השיר - אימרה לא פשוטה.... שבעצם קשה לומר אותה - ולא קל להשלים איתה - לכן יש צורך לומר אותה בדרך עקיפה.... עכשיו סביר מאוד להניח שלשיר יש שני רבדים ובגלוי מאיר גם סוגר חשבון עם אותם אופנוענים שהיו מאוד מרגיזים אותו אבל לדעתי ברובד הסמוי מאיר אומר בגלוי - ש"מי שלא יתנהג\יחשוב\ יגיד דברים שמקובלים על כולם או מה שנקרא "נורמה" - אז נחסל אותו... אני רואה בשיר הנ"ל את מאיר בתור האופנעון בתור זה אומר את הדברים שלא מקובלים על כולם ובלי כל קשר לאימרה לגבי ההומואים והלסביות - עוד לפני... גם בכתיבה שלו ובסגנון השירה ובטח ובטח במסרים ובתכנים עוד מימי "חג מועד ונופל" - ודרך שאר הדיסקים כל האימרות העוקצות והנכונות לדעתי - על תרבות הרייטינג והטלווזיה - בזרעי קיץ... כל האאטיות המיידית של אייניות כפיתית... וכמובן שבראש הפרמידה - "רישומי פחם" הדיסק הנוקס והכל-כך קשה של מאיר - שיורה חצים לעבר כל הממסד וה"נורמה" בישראל.... ואלו שרוצים לחסל את האופנוען (מאיר) - אלו כל אותם כתבים\עיתונאים\מבקרים שכביכול חוששים למעמדם ולפרנסתם - ומחליטים שכך זה לא יכול להמשך - והם גומרים על אופנוען - הרבה לפני שקופת חולים "מכבי" גמרה עליו... בכך שהם מעלימים אותו כליל מהשטח ולא משמיעים אותו... "ולך תצא מזה עכשיו.... איך תצא מזה עכשיו... מוצץ גבעול מתחת איזה גשר מי צריך אותך עכשיו?? מי בכלל זוכר אותך עכשיו? לך תתחיל למצוא שוב את הקשר לאמצעי התקשורת.." שר מאיר כבר בהופעות משנת 93..... כולנו נחשפנו לשורה הזאת רק בדיסק שייצא של קאריזמא... אבל מי שמכיר את ההופעה ב"כלבא שבוע" יודע שמאיר נהג להגיד את זה כבר אז... אני אשמח לשמוע את דעתכם ואת ההתפלויות שלכם עם השיר הזה.... רק אסיים בפיסקה האחרונה של השיר: "הלכו גמרו על אופנוען קבלו יתרה מאיזה קולנוען והוא צילם הקולנוען, איך שגמרו על אופנוען."

אני חשבתי שכל העניין עם הקולנוע

קשור אולי לחוויות שלו בתור בימאי (או תסריטאי?) מתחיל... עוד לפני שהתחיל בקריירת השירה שלו. יכול להיות שזה קשור? שהוא מבקר בשיר גם את עולם הקולנוע. שהוא בעצם מעודד התנהגות אלימה והתעללות בשונה במקום להעמיד את "יוצאי היערות" במקומם?

קולנוע הוא מקום שאינו אמיתי

הוא בריחה מהמציאות לקבלת מציאות אוטופית לשעה וחצצי ואח"כ חזרה למציאות ניתן להשוות בהרבה מקרים לסמים או שתייה, בריחה שלא באמת מבריחה אלא רק דוחה, גם זוהי תופעה חברתית עליה לדעתי מדבר מאיר...

למעלה