גמישות

bertcat

New member
גמישות

אנחנו עובדים בשיעורים על גמישות ואני רואה את התרגילים האלה כתרגילים לגמישות התפיסה יותר מגמישות הגוף. שרירים לא גמישים הם סמפטומים של איזורים בעייתיים בביצת האנרגיה שלי. בחודשים האחרונים שמתי דגש על גמישות הרגליים ובעיקר שרירי הירך, ובעקבות כך שפרתי את יכולת החלימה שלי, השקט הפנימי שלי וההשלמה שלי עם העבר שלי. בשבוע שעבר גיליתי שהידיים שלי לא גמישות בצורה קיצונית. התחלתי לעבוד על זה ואני מצפה לשיפור בחלקים בי אשר קשורים אנרגתית לחלק זה בגוף.

unagy

New member
בקשר לגמישות

לי יש בעית גמישות רצינית! מה שאני לא אעשה אני לא אתגמש... זה מטריף אותי, ולא רק זה זה גם תוקע לי את כל הקטע של הבעיטות בקונג-פו.

ירון-מ

New member
ל - UNAGY

דבר ראשןו מה זה השם הזה (זה מ"חברים") ?? דבר שני לגבי הגמישות אסור להתייאש ואסור מצד שני לנסות לזרז את התהליך הזה. בניגוד להתעמלות וכושר גופני כמו הרמת משקולות או ריצה או שכיבת שמיכה ששם העליה היא דרסטית בגמישות אתה עובד על להאריך את השריר וזה תהליך שצריך להשקיע בו פשוט המון ובהתמדה והתוצאות הן במילימטרים ספורים אבל זה מה יש ועדיף שיפור בקצב איטי מאשר בכלל לא ואם תמשיך/י תראה/י את השיפור ברמה של חודשים ולא ימים. בהצלחה (לך ולנו).

unagy

New member
לירון-מ

תודה על התמיכה וכן זה מהסידרה "חברים".

Yin

New member
רכות, זה המפתח לגמישות

צריך ללמוד לרכך את השרירים ובמיוחד את ה"גואה" (או "קואה" או שערים) ובהם בעיקר את המפרקים הראשיים - בתי השחי ואזור המותן כסל. הריכוך מביא את האפשרות להפתח, פתיחה פיזית קשורה לפתיחה אנרגטית, שקשורה גם (כמובן) למרכזים נפשיים. שלכם, Yin

נירש

New member
עוד לא מאוחר...

טוב שתפסת את עניין הגמישות בגיל 15. לדעתי, לא צריכה להיות שום בעיה להגמיש את השרירים. אמנם, זה לא לוקח יום ולא חודש - אבל לאט לאט זה יגיע. דבר נוסף - לטעמי, בתרגול בעיטות, למשל, עדיף לתרגל בעיטה טוב ובשליטה, אפילו בגובה נמוך, מאשר לתת בעיטה לא אפקטיבית לגובה רב יותר.

unagy

New member
קודם כל תודה רבה לכולם

תודה רבה על התגובות. אנסה לעבוד על זה יותר...

אתה גמיש

יותר או פחות - תלוי בהשוואה למה או למי. יש כאלה שבהשוואה לרוב האנשים או התלמידים הינם גמישים, אז הם אוהבים את תרגילי הגמישות. הם מרגישים גמישים. אבל תשים לידם מישהו הרבה יותר גמיש מהם והם פתאום ירגישו אחרת... אתה גמיש. אל תשווה את גמישותך לאחרים. טפח את גמישותך. שמח שאתה בשלב שמשהו מדרבן אותך לטפח את גמישותך. אני מכיר כאלה ש"נתקעו" בשלבי גמישות לא מי-יודע-מה מרשימים, רק בגלל שהם נהיו יותר גמישים משאר האנשים סביבם. ואז הם הפסיקו לטפח את גמישותם. העבודה על גמישות היא מהנה, לעולם לא מכאיבה, תמיד עושה טוב לגידים ולשרירים. אז אתה אמור לאהוב את עבודת הגמישות ואתה מוזמן ליהנות ממנה כמה שאתה רוצה. רק השתדל לזכור, שכאשר תגיע לגמישות המיוחלת על-ידך כרגע, תנסה לזכור שזו רק ההתחלה ואל תפסיק לטפח את גמישותך.

chanda

New member
flexibility is relative

Ok, so I am not Einstein, but I am sure he would have agreed with me on that one too. Yesterday I saw the documentary of the Shaolin KungFu. Where these little boys do amazing stretching to their body and it seems to come natural. The narrator said that it is good to start early as your body is much more flexible when you are a child. That might be true, BUT not every child is as flexible as the other. When I was small I did acrobatics, I started when I was about 7, and I remember that lots of the kids were more flexible than me, further more, my little sister, who is 3 years younger than me and who would get private lessons by me after my lessons was much less flexible than me. Today I am like a rosting example of what I was at the age of 7, ok, but even if I was as flexible as I get (and I am sure I will get back there) there are still many people who are more stretchable than me... and this is the way it aparently is suposed to be. Back to Einstein. Relativity incluedes comparison, I sugest you compare yourself to the you when you where 4 years old and this should be your stretching goal. Don´t compare to someone else, they work acording to a different scale, and are probabely compared to themselves at the age of 4 at the same stage (relatively spoken) than you Well I feel like going to stretch a bit now love caro

Talia E

New member
../images/Emo10.gif אבל אני בגיל 6 לא הייתי גמישה

(בגיל 4 אני לא זוכרת...)
סתאאם... אני לא באמת עצובה, אבל אני כן חושבת שאפשר להגיע לגמישות רבה יותר מאשר כשהיינו בני 4 ושגם את לא הגעת עדיין לשיא הגמישות של חייך אם תתאמני! (זאת אומרת, את יכולה לנסות מעבר לשחזור יכולת עבר - את יכולה לנסות להתעלות מעליה!) אוהבת, טליה

chanda

New member
oh I definately hope so

I definately hope to do that. But first I want to get where I was at the age of 7, which was a pretty decent place, I would do spagattim anytime anywhere for as long as I ... want, and that´s a beginning. I was never good with touching my toes though, so that one will have to be worked on stronger Sometimes I have thios dream (no Ben without knowing that I dream) where I am elastic. Nothing can realy hurt me as I am so flexible. It is a great dream. I had it a few times and who knows it might come true. love caro

הנושא גמישות הוא נושא

כל כך נרחב........ אז ככה כמה מילים על גמישות: עבוד נכון, כלומר תתגמש בצורה טבעית, לא בחוזקה אלא בהרפייה, הרי אתה רוצה להיות גמיש כל החיים, לא??!!?? אז עבוד נכון, תרפה, תרגיש נוח, תרגיש את הכיף שבגמישות. אל תנסה כמו שבן אמר להתחרות מול מישהו בגמישות שלך, תקשיב לעצמך, כמה אתה יכול, לפי הקצב שאתה צריך ולא לפי קצת מישהו אחר. נקודה מאוד מאוד מאוד חשובה שבן אמר כאשר אתה מגיע לרמה של "גמישות גבוה" אז אתה לא צריך להפסיק לטפח את הגוף שלך בגמישות אלא אתה רק בהתחלת ההתפתחות. בקיצור תמשיך לטפח את גופך בגמישות כל הזמן!!! העיקר שאתה נהנה מזה. שלכם באהבה, עידודודו הלוחם הגמיש

unagy

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

קיבלתי את כל ההערות והתגובות תודה

ירון-מ

New member
מי שראה

את התכנית בנשיונל ראה מה זאת גמישות אמיתית וגם ראה שעדיף להתחיל בגיל צעיר וראה שצריך להקדיש המון המון שעות בעינין (וגם הדגישו את חשיבות הגמישות)

bertcat

New member
אימונים וגיל

אני חושב שכדי להגיע לרמה גבוהה מאוד בקונג פו, לא צריך להתאמן רק באופן גופני, כלומר, לרוץ, לעשות גמישות, להתאמן על טכניקות, אלא יותר לאמן את המודעות. המודעות מתפתחת בהרבה צורות, שחלקן הן דרך אימון גופני. אדם בעל מודעות ואנרגיה יכול ללמוד כל דבר, גם אמנות לחימה במהירות ויעילות.

למעלה