גמישות...

mousey

New member
גמישות...

אני צריכה יותר לעבוד על עניין הגמישות שלי.. אני עובדת הרבה בבית, בנוסף לשיעורים בסטודיו.. המתיחה שאני מבצעת בעיקר..היא הישיבה עם פיסוק לקיר וכל פעם להתקדם קצת.. יש לכם עוד רעיונות והצעות לתרגילים ביתיים לעבודה על גמישות?

א י ה ל ה

New member
תרגיל חביב להארכת השרירים במפשעות-

שבי כף לכף עם הגב לקיר (גב ישר!!!) ותדחפי את הברכיים למטה. אם זה בא לך בקלות, קחי ספר או כל חפץ מרובע וקצת עבה ותכניסי אותו (שוכב) בין כפות הרגליים.. זה בטוח יעבוד. אם זה לא בא לך בקלות, אז תנסי לשבת על הגבהה כלשהיא, אולי ספר, או שמיכה או משהו. בהצלחה =)

לא!!! לא מומלץ!

התרגיל הנ"ל הורס את הברכיים ולא עוזר לגמישות ,הייתי עושה את זה הרבה שנים וזה לא רק שלא וזר לגמישות אלה מזיק לברכיים מאוד. תעשי שפגטים וגב זה הכי עוזר.

א י ה ל ה

New member
טוב, אני עושה את זה ביוגה

ואני סומכת על המורה שלי במאה אחוז שלא תתן לי לעשות משהו שלא בריא לי. אבל תעשי מה שבא לך =) אולי יש כאלה שזה לא מתאים להם..

mousey

New member
אוקיי...=)

אני אנסה..ואראה איך זה...בנוסף אני אעבוד על עוד תרגילים תודה:) עוד הצעות..?

אוקיי

תלכי לקיר כלשהו ותצמידי את התחת לקיר בשכיבה על הגב... תפסקי רגליים וכך הרגליים כבר מכוח המשיכה נופלות למטה ..תישארי ככה 20 דקות .. בסוף תסגרי את הרגליים לאט לאט ותשחררי אותם...

netushit

New member
תרגיל מצויין... ממליצה...

הוא לא רק עוזר לפישוק הוא גם מרגע ואפשר לעשות אותו אפילו במשך חצי שעה עם מוזיקה מרגיעה ועניים עצומות וזה נורא נוח ונחמד..

אממפ

יש את הזה שמחזיקים את הרגל באטיטיוד עם היד ועם היד מושכים את הרגל למעלה, זה מגמיש מאוד את הגב,זה מרגיל אותך לצורה בה הרגל אמורה להיות במצב של אטיטיוד(אלא אם כן את מתרגלת לעשות אטיטיודים רק עם היד)וגם מגמיש את שריריי הטרנאווט. בקשר למה שאת עושה, כדיי לגוון את זה תנסי לעבור מהפיסוק לשכיבה על הבטן וחזרה-זה תרגיל רצחני-אבל לעשות את זה בזהירות בהתחלה בשביל לא לגרום זעזועים. ישיבת צפרדע כשאת שוכבת על הבטן-מושלם לטרנאווט מרוב תרגילים שעובדים על הטרנאווט שוכחים גם את השרירים האחרים ברגליים, לשרירים ארוכים תמיד מומלץ התרגיל עם הרגליים הישרות על הרצפה והכפיפה של הגוף עליהן-השאיפה היא שהבטן תשכב על הרגליים...זה מאריך נורא את כל השרירים ברגליים...

H e l p3

New member
שאלה בקשר לתרגיל הראשון...

נראה לי שלא הבנתי אותו טוב. הרי כשאת מותחת את הרגל אחורה את תופסת באיזור של כף הרגל ומושכת את הרגל למעלה. מה שלא הבנתי זה את הרעיון עם האטיטיוד. באטיטיוד חשוב לשמורעל הברך. אם ככה את עושה אטיטיוד את כל צורת העבודה שלך היא לא נכונה. הרי הברך צריכה להיות פתוחה. העקב שלך לא יכול לעבור אותה במצב כזה.

היי

את צודקת, יש כאלה שמחזיקות את הרגל דרך הכף רגל ומכופפות את הגב כמה שיותר רחוק לרצפה כדיי להגמיש אותו, אבל אני התרגלתי להחזיק את הרגל מהברך ולא מהעקב,כשמחזיקים בברך ושומרים על גב ישר בלי לעקם את הכתפיים זה נותן אטיטיוד מושלם...

mousey

New member
אוקי... ../images/Emo24.gif

תודה לכולכם... אני אנסה את הכל...

למעלה