גמישות יתר

lioraziv

New member
גמישות יתר

שלום רב, לגן של ביתי בת השנה ושמונה חודשים הגיעה מרפאה בעיסוק לצפות בילדים ואצל ביתי איבחנה גמישות יתר. היא טענה שבשל כך היא מקשה את גופה וכן שהיא זקוקה להתחושה חזקה כדי לחוש דברים. הגננות פנו אליה בבקשה שתצפה בביתי מאשר והיא היתה נושכת ילדים אחרים, שורטת ועכשיו גם מושכת בשיער. כרגע המרפאה בעיסוק טענה שאין לקחת את זה כבעיה הדורשת טיפול אלא רק מעכב, להציב לביתי גבולות ברורים כאשר היא פוגעת במישהו אחר. רציתי לשאול שתסבירי מה משמעות התופעה 'גמישות יתר', היכן אוכל לקרוא על כך ומה אוכל לעשות איתה בבית כדי לטפל בזה. אשמח לשמוע פרטים נוספים תודה

אז זהו

שמאוד קשה להסתמך על אבחנה של מרפאה בעיסוק שלא פגשת ושלא פגשה אותך. האם היא אמרה "גמישות יתר"? או שמא "רגישות יתר" או אולי משהו אחר? אם ביתך "מקשה את גופה" (מה זה?) ופוגעת בילדים אחרים נדמה לי שמגיעה לכם הערכה שלמה, שבמסגרתה תוכלו לשאול את כל השאלות וגם להבין מה ניתן לעשות כדי לעזור. בברכה שרון

lioraziv

New member
גמישות יתר

האבחנה היתה גמישות יתר ולא רגישות יתר. לא מדובר במשהו ריגשי אלא יותר פיזי (אם הבנתי נכון) העניין הוא שהמרפאה בעיסוק, אמרה שהיא כרגע לא רואה בעיה שממש דורשת טיפול, אלא רק מעכב עד לביקור הבא שלה בעוד חודשיים. אני חשבתי שיהיה טוב יותר עבורי להבין מה האבחנה הזאת אומרת ומה ניתן לעשות במסגרת הביתית. היכן ניתן לקרוא על כך?

רונרונה

New member
גם רגישות יתר היא עניין פיזי (והכוונה לתחושה

הפיזית שלנו את העולם, בתחושת מגע ובכל החושים) אני חושבת ששאלו אותך מה בדיוק נאמר לך כי מה שסיפרת על הילדה זו תמונה שיכולה להראות על איזשהי בעיית תחושה. יכול להיות גם שזה שני הדברים ואת זוכרת את עניין הגמישות כשהמרפאה בעיסוק התכוונה גם למשהו תחושתי. בקיצור מההודעה שלך לא לגמרי ברור מה הבעיה (וזה קורה הרבה כשמידע עובר כמה אוזניים ופיות) ולכן קצת קשה לענות ולהמליץ. או שתחכי לביקור הבא שלה ותנסי אז לדלות קצת יותר פרטים (או אם אפשר להתקשר אליה ולברר גם כדאי), ואם את רוצה את יכולה לגשת לאבחון בקופת חולים (אני חושבת שהאבחון הוא חינם ודרושים מילוי טפסים שונים של ההורים והגננת), שם יאבחנו ויוכלו להגיד לך יותר מדוייק מה הבעיה, והאם הילדה צריכה ממש טיפול או שרק יתנו הדרכה מה לעשות בבית. אגב, סתם מתוך עניין, באיזו מסגרת הגיעה המרפאה בעיסוק לגן? זה משהו שמשרד החינוך נותן? או משהו שההורים ממנים?

למעלה