גמישות בתרגילים

vietos

New member
גמישות בתרגילים

שלום לכולם כשאני מתאמן על תרגילים, ונגיד שאני יודע אותם מעולה - לא תמיד יש מצב מתאים להשתמש בהם ב"זמן אמת" ואפילו בד"כ לא. איך אני ´מגמיש´ את התרגילים לפי הצורך? האם זה משהו שאמורים ללמוד או להסיק לבד?

budoka

New member
קח את העקרון שבתרגיל

אם הבנת את הפרינציפ שנמצא מאחורי התרגיל, לא תהיה לך בעיה להתאים אותו לכל מצב. דרך אגב, אתה ממילא אף-פעם לא עושה את התרגיל בדיוק אותו דבר. כשאתה עובד מול מישהו גבוה וכבד אתה עושה את זה אחרת מאשר כשאתה עובד מול רזה ונמוך, ואותו כנ"ל לגבי סוג הקרקע שאתה עומד עליה וכן הלאה.

vietos

New member
בכל זאת, תרגיל זה תרגיל

ולא תמיד מתאים לי לבוא למישהו ולעשות לו איזה תרגיל, במיוחד אם זה תרגיל ארוך, שתלוי בכמה דברים... אם התרגיל כולל בעיטה והוא איכשהו תופס אותה, נדפק לי התרגיל, ואני לא יכול לעבור לאחר. זאת לא שיטה

budoka

New member
אם אתה מתכוון לתכנן מראש, כבר הפסדת

אני מתכוון בקרב. אין כזה דבר שתעשה קאטה שלמה כמו שאתה מתרגל. בגלל זה אני מדבר על העקרונות. אם בקאטה אתה מבצע תנועת הטעייה ואז בועט לו לציפורן זרת שמאל, אז בקרב אתה תעשה איזושהי הטעייה (לאו דווקא אותה אחת) ותביא לו ברכיה לנחיר ימין. אסור להידבק לתבנית מדוייקת, כי היריב מסוגל לקרוא תבניות טוב כמוך. אתה תמיד חייב להיות מסוגל לעבור מטכניקה אחת לאחרת בהתאם למצב, אחרת תיתקע והיריב שלך "יתקע" אותך.

Zeev Foux

New member
סיפור זן מהזיכרון:

בשני מנזרים שכנים התגוררו שני נערים, פרחי כמורה, שהיו משמשים בכל מיני מלאכות ושליחויות. כל יום שני היו השניים הולכים אל השוק, לערוך את הקניות עבור צרכי המנזר. יום אחד נפגשו השניים במזלג השבילים שהוביל לשוק. שאל האחד – לאן אתה הולך? לאן שמוליכה אותי הרוח! ענה השני. נבוך הראשון מהתשובה ובלילה סיפר זאת לנזיר הראשי. "שאל אותו – ולאן אתה הולך כאשר הרוח אינה נושבת?" ייעץ לו הנזיר. הבטיח הנער כי יעשה כן ושינן את התשובה במהלך השבוע. ביום שני הבא שוב נפגשו השניים במזלג השבילים. שאל הנער, ובלבו מוכנה כבר תשובה ניצחת, - לאן אתה הולך? אני הולך לאן שיוליכוני רגלי! ענה השני נבוך הראשון מהתשובה ובלילה סיפר זאת לנזיר הראשי. "שאל אותו – ולאן תלך באין רגליים?" ייעץ לו הנזיר. הבטיח הנער כי יעשה כן ושינן את התשובה במהלך השבוע. ביום שני הבא שוב נפגשו השניים במזלג השבילים. שאל הנער, ובלבו מוכנה כבר תשובה ניצחת, - לאן אתה הולך? אני? - ענה השני – אני הולך לשוק!

vietos

New member
מודה לך על סיפוןר הזן הנחמד,

אבל בכל מקרה זה בדיוק המצב שאני מתכוון למנוע. חוץ מזה, למה הוא לא למד אחרי הפעם הראשונה? בכל זאת יש גבול!

vietos

New member
../images/Emo2.gifאצלנו לומדים תרגילים,

לא תבניות שלמות, ונראה שהתרגילים האלה אמורים להתאים למצבים מאוד מדויקים. בכל זאת, הבנתי למה התכוונת- אבל ברור שלא התכוונתי לתכנן שום דבר- אלא רק שאלתי מה דעתכם על הנושא. תודה על התגובות!

zedprime

New member
ובכן , ראה זאת כך

האם אתה מסוגל ללמוד אין סוף תרגילים שיתאימו לכל מצב? ברור שלא. אם יש לך את הרצון והיכולת ללמוד אומנות . תוכל להסיק בעצמך כיצד להשתמש במה שלמדת . אתה אמור להגיע ממצב שבו אתה לא יודע להגיב למצב שבו אתה כן יודע.. לימוד תרגילים שונים זה רק חלק מזה.. עדיף כמובן מלא ללמוד כלל. האם 100% ממה שלמדת יתאים לך במידה ואכן תגיע למצב לא נעים ברחוב ? לא בהכרח.. האם לכל תרגיל ישנה אפשרות להיות יעיל באותה מידה כאשר הוא מבוצע אחרת? ברור שלא. אבל הנקודה היא שעצם היותך לומד אומנות לחימה , תרגילים שונים .. אתה משתפר מהרבה בחינות. (וכל זה , מכין אותך לעת צרה , יש לציין שאני רואה זאת בגישה של הגנה עצמית).

amir_aikido

New member
תוכל לספר ?

מה אתה לומד ? (איזו אמנות) כמה זמן אתה לומד ? האם הלימוד תמיד נעשה בתבניות של תרגילים קבועים ? האם שאלת על זה את המורה שלך, האם היה לו הסבר למה ? והאם שאלת את המורה שלך על שינוי תרגילים בזמן- אמת ומה הוא ענה ?? אמיר

למעלה