גמילת לילה/פיפי בלילה

פנדה30

New member
גמילת לילה/פיפי בלילה

עמית בן שנתיים ו8. גמול ביום מיוני, טגם זה אחרי שניסינו פעם ראינו, ראינו שלא בכיוון, עזבנו, ואחרי חודש חזרנו-והלך מעולה (טפו)- לא מפספס כמעט בכלל (רק כשנורא קר, למשל. בסה"כ אפשר לספור על יד אחת את מס' הפעמים שפספס מאז גמול. ממש). בלילות האחרונים מתעורר ומבקש פיפי בלילה. הוא עם חיתול, וחוצמזה שאני לא מבינה למה הוא לא עושה בחיתול...זו לוגיסטיקה קצת מורכבת (כי אני מורידה לו חיתול, ואחכ מחזירה). הוא לא מתעורר עם חיתול יבש, אבל כן יש לילות שהוא מתעורר 3 פעמים לפיפי. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שיותר קר לו, ובאמת בשני הלילות אחרי שקניתי את הפוך (זוכרות? (-: ), הוא ישן לילה שלם, וקם עם חיתול מפוצץ. אבל מאז, חזר להתעורר. אין לי כח להתחיל גמילת לילה (אני כבר חולה שבוע!), ואני לא חושבת שהוא בכיוון. ממש לאחרונה חזרנו לישון יחסית סביר, אחרי שגמלנו אותו ממוצץ בלילה, אז אני רוצה קצת לילות שלמים. מצד שני, אולי הוא גומל את עצמו?- אבל שוב, זה לא שהחיתול לגמרי יבש... עצות/תובנות? תודה.

לא נעים לי להיות תקיפה

אבל בעיני אין שאלה בכלל. הילד מתעורר ומבקש פיפי. זו התקדמות מאד משמעותית. אם תתעלמו מזה בשם הנוחות שלכם, אתם עשויים להחזיר אותו אחורה ואין לדעת מה יהיה הנזק. ברור שלקום איתו, ברור שלקחת אותו, והייתי שוקלת גם להוריד את החיתול בכלל ללילה, אבל זה עניין שלכם.

אני לא מאמינה שאני מסכימה עם ארנבינה בעינייני

גמילה!
אבל ברור שאם הילד קם באמצע הלילה ומבקש, קמים ולוקחים אותו לשירותים! (אצלי הם חורפים בלילה בגיל הזה... אין סיכוי שיבקשו לקום לעשות פיפי
) אני מאוד נגד להעיר, אבל אם הילד מתעורר בעצמו צריך לשתף פעולה.

פנדה30

New member
ברור, ברור. ברור שקמה, ההתלבטות היא אם

להתחיל גמילה, קרי האם לנסות להוריד חיתול. אבל כנראה שאתחיל מפול אפס ונראה. תודה!

פול אפס. לגמרי. איחס לישון על סדין/ מגבת

רטובים מפיפי (אבל, שוב, עיניין של גישה
) ברגע שיש כמה ימים ברצף שהפול אפס יבשים- תעברי לתחתונים.

פנדה30

New member
(-: זה תקיפה?

אני פשוט..מבולבלת, ולא רוצה לבלב גם אותו. שוב, החיתול לא יבש. משמע שיהיו גם (הרבה?) פספסוסים. בהכרח לקום כל לילה רטוב, להחליף סדין והכל. לעשות את זה? גם בחורף? (שואלת בשיא התמימות, ובשיא הכנות, באמת מתלבטת!) תודה.

פנדה30

New member
אה, ולמען הסר ספק- ברור שקמים איתו!

הוא עושה 3-4 פעמים פיפי בשירותים, אני לא מעודדת אותו לעשות בחיתול!!

rnavina

New member
אבל זו ההתחלה. הוא מתעורר כשצריך לעשות פיפי

גם אם לא מתעורר בכל הפעמים שצריך. וטיפ שלמדתי מחברה- לפרוס מגבת עבה על הסדין ולהחליף בבוקר מצעים. בהצלחה

הוא המקרה הקלאסי לתחתוני גמילה

וכשיהיה יבש, תורידי לגמרי. אני לא אוהבת מיטות רטובות מפיפי וסדינים רטובים מפיפי

shiron number 1

New member
תעברו לפול-אפס (תחתוני גמילה)

יותר פשוט להוריד ולהחזיר באמצע הלילה. לדעתי גם אם הוא התחיל להתעורר לפיפי כדאי לעודד את זה. מצד שני זה אומר שלא תישני לילות שלמים. אני, באופן אישי מעדיפה את זה, ואכן בן השנתיים ושמונה שלי מתעורר פעמיים בלילה לפיפי (בלי חיתול בכלל).

פנדה30

New member
זה יקר!!!

אבל אני חייבת להודות שחשבתי על זה גם. בכל מקרה, כי באמת, זה די מעיק גם כל שניה להוריד חיתול, להחזיר חיתול. תודה.

אבל אבל אבל

אם זה יקל עליכם לקחת אותו לשירותים בלילה ויעזור לקדם גמילת לילה מתישהו בקרוב, זה אולי יחסוך עוד שנה של חיתולים רגילים בלילה אחר כך, אז אולי זה משתלם?

זיברה

New member
אצלנו...

...בת בערך אותו הגיל, גמולה לחלוטין ביום כבר כמה חודשים טובים, לפני איזה חודש התחילה להתעקש שהיא לא רוצה לישון עם חיתול. התלבטתי לרגע, החלטתי שחייבת לזרום עם ילדה שרוצה להיפטר מחיתול (אי אפשר לעבוד עליה עם פול-אפס, זותי, ישר קלטה שזה גם סוג של חיתול). בהתחלה כמעט כל לילה התעוררה - אבל אחרי שעשתה פיפי. החלטתי לקחת אותה לפיפי לפני שאני הולכת לישון - שיפר קצת. לפעמים התעוררה יבשה ולפעמים רטובה. בינתיים נכנס חורף ונהיה עוד יותר מבאס הרטוב (אם כי היא ישנה על סדינית כזו, מצד אחד בד ומצד שני מין פוליאסטר כזה, שאפשר פשוט למשוך מתחתיה ולהחזיר לישון, אבל עדיין זה פיג'מה, ולפעמים גם שמיכה) אבל השתדלתי לשמור על סבלנות, ופתאום היום בדיוק שמתי לב שכבר כמה לילות שהיא מתעוררת בלילה (לא באופן מוצהר לפיפי, אבל מתעוררת, בערך באותה השעה כל לילה) ואני לוקחת לשירותים, וכבר כמה לילות שיבש לנו לגמרי בבוקר (טפו, טפו, טפו, מרפי קישטא). בקיצור - זה משתפר, וזה בהחלט שווה. ו
לעידוד לקראת הלילות הראשונים הרטובים...

פנדה30

New member
שאלת פול אפס

התחלתי לחפש אופציות. אני מבינה שיש של האגיס, וגם של פמפרס (למרות שע"פ האתר שלהם אין במלאי?). ראיתי שיש גם ליום, וגם ללילה. יש הבדל משמעותי במחיר- יש משמעות להבדלים? תודה.

shtuli

New member
אני לא בעד. בעיני הם מכהים את התחושה

ולא מאפשרים תהליך גמילה משמעותי. למה? כי בסופו של דבר הילד נשאר יבש. מה ההבדל אם זה טיטול או טיטול בתחפושת. אם כל המורכבות ואי הנוחות בשלב כזה הייתי הולכת על תחתונים.

למעלה