גמילת לילה- התלבטות

gudat

New member
גמילת לילה- התלבטות

הילד שלי בן 3 וארבעה ח'. גמול תקופה מפיפי ביום וקקי עדיין בחיתול. הוא התחיל לבקש לישון עם תחתונים (ואין אידיקציה למוכנות- החיתול בבוקר ספוג). החלטנו לנסות. בלילה הראשון הוא הרטיב פעמיים, בערך בחצות ובשתיים. לילה שני בגלל חוסר תיאום- הלך לישון בתחתונים אבל החיתול הוחלף (ובכל זאת בגלל תקלה היה רטוב...). לילה שלישי- הרטיב בסביבות חצות. מאחר שהסיטואציה לא הכי נעימה (ממש רחמנות לשטוף אותו בכיור בלילה, והוא ממש רטוב אז אי אפשר שלא)- חיתלתי אחרי ההרטבה. אבל- הוא קם עם חיתול יבש, כלומר 7 שעות ללא הרטבה. מה דעתכן המלומדה? מצד אחד אני נוטה לוותר, כלומר אם זה לא מפריע לו- לחתל לפני או אחרי ההירדמות. מצד שני אולי בכל זאת יש פה איזה תהליך של למידה שחבל לפספס. אשמח לשמוע עצתכן.

apk

New member
אספר לך את הספור שלנו

שירילי עכשיו בת 3. גמולה לחלוטין ביום מגיל שנה. בערך בגיל שנתיים וחצי התנגדה בתוקף לחיתול בלילה וגם לפני וגם אחרי היו לא מעט בקרים בהם התעוררה יבשה אבל הרבנה יותר בקרים של חיתול ספוג. אני התעקשתי להמשיך לחתל בלילה חיכיתי לתקופה ממש ארוכה של יובש. שירילי קבלה את הדין והחלה אפילו להביא בעצמה את החיתול. מיד לאחר יום ההולדת הצטרפתי לפורום הזה ולפורום להיות הורים ושם הצטרפתי לשרשור אחר ושאלתי בנושא (גורם מזמן). הציעו לי להפסיק לחתל אותה גם בלילה. עכשיו היא כבר יותר משבוע בלי חיתול גם בלילה, ומלבד שתי בריחות הכל בסדר. אני לא אומרת שגם את בנך צריך להפסיק לחתל, קשה לי להיות שופטת, אבל זה מה שהיה אצלנו - פשוט אני הייתי צריכה לקבל בטחון ולהבין טוב יותר שעלי לסמוך על בתי

gudat

New member
אז לפני שהתחלתם-

היו בקרים שקמה עם חיתול רטוב ובקרים עם חיתול יבש? אצלינו עד כה החיתול תמיד רטוב (למעט הלילה, בו אחרי הרטבה בחצות, החיתול היה יבש).

לאה_מ

New member
אם כך - אני לא רואה מה הטעם בלהוריד

את החיתול בלילה - הרי הגוף שלה עדיין אינו מוכן לכך - יש לך הוכחה בצורת חיתול רטוב מדי בוקר. ולא שתמיד הייתי כזו חכמה
, פשוט עם הבכור שלי הורדתי את החיתול בלילה כשלא יכולתי לעמוד יותר בלחצים של הסביבה (אחרי גיל 3) וזה עלה לי בהרבה מאד לילות רטובים, וזה למרות שהיינו לוקחים אותו לשירותים לפני שהלכנו לישון (בסביבות חצות או 1:00) (אחרת לא היה שום סיכוי שהוא יקום יבש...). לאורי הורדתי את החיתול בלילה רק לאחר שראיתי במשך מספר בקרים רצופים שהוא התעורר עם חיתול יבש, ואכן מאז לא היו פספוסים.

gudat

New member
הטעם הוא...

רק הבקשה שלו לישון עם תחתונים, וההשערה (שאינה מבוססת, פשוט אין לי מושג) שהוא עשוי ללמוד "מה עושים" לאחר מס' לילות רטובים. כרגע לכאורה יש שיפור (משתי הרטבות לאחת) אבל זה ממש פרק זמן קצר, אז ייתכן מאוד שזה מקרי. שוב, אני בעד להמשיך עם חיתול (גם לי זה יותר נוח), אבל לא רוצה לפספס את המומנטום, אם יש כזה.

אלדורית

New member
גם לי לא נשמע שהגוף שלו בשל לכך

אם הוא מתעורר כל בוקר רטוב, ואם לא קדמה לכך שום תקופה יבשה (לא מדובר ברגרסיה, אלא במצב נתון). יכול להיות שיש מומנטום, ובד"כ אני בעד הענות לבקשה כזו ולכן, אם בכל זאת את רוצה לנסות את יכולה בשיטת השכבות שתיארתי בהודעה כאן (שאר ההודעה לא רלבנטית לגביך, רק השיטה הזאת, אולי).

apk

New member
נוטה להסכים עם לאה

אני אמנם הגזמתי שחיכיתי ששירילי תתעורר חודש שלם רצוף יבשה כדי להוריד את החיתול, וזה בעצם מה שחברותינו ניערו אותי. אבל כשאין אפילו ימים בודדים ברצף של יובש, ובטח כשאין אפילו לילה אחד בו הילד לא עושה במיטה, סביר שהילד עדיין לא בשל וצריך להמשיך החתלה בלילה.

gudat

New member
תודה רבה לכולכן

הלילה בן הזוג החזיר לחיתול ולא נשמעה התנגדות. נחכה ונראה...

למעלה