גמילה

גמילה

שגית החמודה. החלטתי להפסיק להניק את תום מאחר ושקלתי אותו היום והוא ממשיך לרדת באחוזים (הוא באחוזון ה-5). אשמח לשמוע תגובות ולספר עוד על החלטתי (והחלטת בעלי כמובן), אבל חשוב לי לדעת מה תוכלי לייעץ לי כדי לגמול את תום בדרך הטובה ביותר, והכי פחות טרואומטית לשנינו (אני ממש הייתי רוצה להמשיך להניק אותו לנצח... אני מתה על התחושה של הפה שלו יונק מהפיטמה שלי... סליחה על הפורנוגרפיה...:))

נ ע ה1

New member
הצעה

אין לי מושג בן כמה הוא, אבל מנסיוני האישי: באיזשהו שלב (די בהתחלה) הבת שלי לא עלתה מספיק במשקל. מה שעשיתי היה כך: התחלתי רק לשאוב ולתת לה מבקבוק. אם לא היה לי מספיק חלב - נתתי לה מטרנה (עדיף שתאכל משהו) וראיתי שהיא עלתה. זה שלל סיבה אחרת לאי העלייה במשקל. הרופא שלה המליץ לי להיכנס למשטר שאיבות של שאיבה כל 3 שעות. עשיתי את זה וכמות החלב עלתה פלאים. היות ובשבת אני לא שואבת ונוצר לי גודש - ניסיתי בשבתות להניק אותה (היה לי גם מלאי של חלב שאוב במקרר אם זה לא ילך, כך שלא הכרחתי אותה) ולאט לאט היא ינקה טוב (בהתחלה עם פטמת סיליקון והיום גם בלי) כיוון שכך, כיום היא יונקת רגיל.

תגובה להצעה

נועה. תודה לך על ההצעה. תום בן 7 חודשים, ואני עובדת רק רבע משרה. כך שאני איתו רוב הזמן בבית. קשה לי לשאוב כשהוא איתי, ואני גם לא מחפשת לעשות לעצמי חיים כאלו קשים... אני חושבת ששבעה חודשים להניק זה יפה בהחלט, ותום צריך גם אמא רגועה... ושוב - תודה, ואני שמחה שזה הסתדר בעבורך ובעבור ילדתך.

sagitlaleche

New member
גמילה ../images/Emo20.gif

הי דובי. כל אמא מחליטה מה טוב ביותר עבורה ועבור תינוקה, ומכיוון שזו ההחלטה שלה (בניגוד להחלטת הצוות הרפואי, הדודות, הסבתות וכו') זו ההחלטה הטובה ביותר! אני מעריכה את הכנות שלך בהחלטה וזוהי זכותך ואינך צריכה להתנצל על כך. הדרך הטובה ביותר לגמילה היא גמילה הדרגתית. בכל כמה ימים, תלוי בזמן העומד לרשותכם) להוריד הנקה אחת ולהחליף בתמ"ל. כדאי להתחיל בהנקות שאת מרגישה שהן קלות יותר להחלפה. את תדעי איזה הנקות הן קלות יותר. יש אמהות שהנקות אחר הצהריים כשיש עוד ילדים בבית והרבה אקשן, קל יותר להחליף מכיוון שהתינוק/פעוט מתעניין פחות בהנקה. יש תינוקות שקל יותר בבוקר מכיוון שהתינוק קם רעב ולא מעניין אותו מה יכנס לפיו... לאט לאט, תוך כמה שבועות כל ההנקות יוחלפו בארוחות של תמ"ל או מוצקים, תלוי בשלב בו אתם נמצאים מבחינת מזון מוצק. כשהתינוק לא יונק מהשד, השד מתמלא ויש מלאות עד גודש. כדי לגרום לגופך להבין שאין צורך בכמויות החלב אותן הוא מייצר סחטי חלב מן השד עד שתרגישי בנוחות עם שדייך. כך הגוף יבין שיש פחות ביקוש ויוכל להציע פחות ופחות חלב. בהצלחה.

שוב אני מודה לך

הצעתך כ"כ פשוטה, ובכ"ז לא מצאתי דומה לה כשחיפשתי באיטרנט. אשמור אותה לזמנים בהם זה יהיה רלוונטי יותר. רק עוד שאלה: אם אסחוט עד שאחוש הקלה, האם בכך לא אשדר לגופי שיש לייצר עוד חלב, במקום לייבשו?

sagitlaleche

New member
סחיטת חלב ../images/Emo20.gif

אם תסחטי חלב רק עד שתרגישי נוחות, ולא תסחטי כמויות גדולות, הגוף יבין, לא ביום אחד, אלא תוך כמה ימים שיש צורך בפחות חלב ולכן הגוף ייצר פחות ופחות.

למעלה