גמילה

גמילה

יש לי תינוק בן שנה ושמונה חודשים.עד לפני כחמישה חודשים הוא ינק באופן קבוע במשך כל שעות היום.לפני חמישה חודשים הוא נכנס למעון מהשעה 9 עד 15:00 כשבמשך שעות היום הוא היה אוכל במעון ומהרגע שהגיע הביתה הוא המשיך לינוק.יש לציין שמגיל שמונה חודשים לערך הוא אוכל איתנו ארוחות רגילות אבל אף פעם לא וויתר על ההנקה.לפני כחודש החלטתי לנסות ולגמול אותו ומאז הוא לא יונק במשך היום אבל הוא נרדם רק עם הנקה ומתעורר לסירוגין במשך הלילה לינוק. שאלתי היא:מה אני צריכה לעשות כדי לגרום לו להפסיק לינוק בלילה ולגמול אותו לגמרי מהנקה? עליי לציין כי בחודש האחרון יצאתי פעמיים במשך שעות הלילה והוא נשאר עם מטפלת.באחת הפעמיים הוא לא התעורר עד השעה 5:00 בבוקר ואז כבר הייתי בבית וכמובן נתתי לו לינוק,ובפעם הנוספת הוא התעורר וכשראה שאני לא נמצאת הוא חזר לישון. חשבתי לנסות לתת לו מוצץ כתחליף בזמן שהוא מתעורר באמצע הלילה,אבל מאחר שהוא לא לוקח מוצץ בכלל מאז שהוא נולד,לא הייתי רוצה להתחיל עם הרגל זה בשלב כ"כ מאוחר,מה גם שגם להרגל זה יהיה צורך בגמילה בעתיד. אודה לך על תשובה מהירה ומקיפה.

sagitlaleche

New member
גמילה ../images/Emo20.gif

כנראה שאת באמת מוכנה לפרידה הקרויה "גמילה". אני אוהבת להתייחס אליה כאל "הבשלה". האמא מבשילה מ"יחסי ההנקה" הצמודים הללו, וכנראה שגם התינוק מוכן (על פי תיאורך). יש שיטה שנוסתה על ידי אמהות רבות בהצלחה, ואשמח לספר לך עליה: מתחלים בכך שבמשך שבועיים בהנקה האחרונה (לגביכם היא האחרונה, אך אצל ילדים שיונקים במשך היום או אחה"צ, אז אחה"צ) מסבירים לפעוט שבלילה, כמו החיות, ההורים, האחים (אם יש) ובעצם כל מה שעולה בדמיונך גם הוא הולך לישון, וגם החלב של אמא (או איך שאת מעוניינת לקרוא לו). כך שנני לך מן מנטרה כזו בכל הנקה, או מן טקס כזה קבוע שבו את חוזרת על כל החיות/אנשים/חפצים שהולכים לישון בלילה. ביום שבו תחליטי שאת מפסיקה להניק בלילה, ספרי לו שהיום גם הוא יישן כל הלילה ולא יינק מכיוון שהחלב של אמא/ציצי הולך גם לישון והוא יוכל לינוק שוב כשהשמש תזרח שוב בבוקר. יכול להיות שבלילה הוא יבכה ולא יבין מה קרה פתאום, אבל גם בלילה חשוב לחזור על המנטרה שהחלב של אמא ישן, אפשר ואף רצוי לחבק את התינוק בזמן הבכי ולא לעזוב אותו לבד (שלא ישתמע שאני ממליצה על איזה שיטה להזנחת הילד בבכי). אפשר לגייס גם את אבא או מטפלת לצורך העניין וגם להציע מים במקום ההנקה. חשובה מאוד ההחלטה האישית. אם את בטוחה שזה מה שאת רוצה, והולכת על זה, זה יכול להיות קל מאוד או קל. אם את לא בטוחה שאת רוצה לגמול לחלוטין, אז רוב התינוקות מרגישים את ההתלבטות ובעצם מקשים על ביצוע ההחלטה. עוד דבר שחשוב לזכור הוא שלא מדובר בכרטיס לכיוון אחד בלבד. אם אחרי כמה ימים או שבוע את מרגישה שזה לא הולך והבכי רק מתגבר ולא נפסק, אפשר לקבל החלטה לחזור להנקה ולנסות שוב אחרי תקופה. מותר לנו לטעות בהערכות שלנו. אנחנו בני אדם ולא מושלמים! בקשר למוצץ, זו החלטה אישית. יש תינוקות/פעוטות שזקוקים למציצה ולתחליף השד, ויש תינוקות שפחות. איך שאת מרגישה. בהצלחה.

למעלה