גמילה

אלולה145

New member
גמילה

הקטנה שלי בת שנתיים וכמעט חצי.
התחלנו גמילה בפסח. בהתחלה היה יחסית טוב. ברח לה מידי פעם פיפי אבל היא גם התישבה מרצונה וכשאנחנו ביקשנו עם שליטה די מלאה בשלפוחית.
עם הקקי זה סיפור אחר.... בתחתונים ורק בתחתונים (בעצם פעמיים בחיתול של הבוקר). היא לפעמים מזהה תוך כדי או אומרת אחרי, אבל רב הפעמים משחררת בתחתונים בלי אזהרה מראש ואומרת רק אחרי שמסיימת (וגם זה לא תמיד). הגננת התחילה לקטר, ואני די מבינה אותה.
מישהי מכירה משהו כזה? (שמעתי על תופעת העצירויות - אבל זה חדש לי...). יש מה לעשות?
אשמח לכל עיצה.

yovalsh

New member
שלא ילחיצו אותך !!

אל תתני לאף אחד להלחיץ אותך ! לא לגננת לא לחברים לא לחברות מהגן אחה"צ ...לכל ילד קצב משלו גם אם הוא תאום זהה.
יש לחזק את הילדים ולאפשר להם לחשוש (בד"כ מהקקי יותר חוששים) לתמוך בהם ולקבל את הבכי והקשיים, אחרת זה לא יסתיים כ"כ מהר.
תסבירי גם בגן את רוח הדברים הנ"ל בתקוה שהגננות מבינות עניין, ואם לא תצרפי בתיק בגדים להחלפה.
בהצלחה גדולה . תעדכני בתוצאות

מוכר!

אצלנו שבועיים אחרי הגמילה התחילה הרגרסיה הראשונה בנושא קקי בתחתונים.
בגן הגננת קיבלה את זה יפה ובהבנה וזה עבר אחרי שבועיים.
רגרסיה נוספת הייתה עחודשיים אחרי ושוב עבר אחרי שבועיים.
רגרסיה שלישית הייתי חצי שנה אחרי ושוב עבר אחרי שבועיים.
סהכ מגיל שלוש וקצת בערך כבר כמה חודשים הוא נקי...

אכן יש קשר לעצירות, היציאות שלו בדכ מאוד קשות...

גם בפעוטון שנה שעברה וגם השנה בגן עירייה הבינו שזה שלב וזה עובר. זה ממש לא נעים אבל זה מה יש.

ממליצה לא לעשות מזה סיפור להגיד בטון החלטי שקקי עושים בשירןתים להחליף ולנקות.
ברגרסיה השניה זו הפעם הראשונה שהנהגתי בבית את שיטת הפרסים וסיכמנו שאם שבוע הוא נקי הוא יקבל צעצוע של מטוס במתנה (הוא בחר) וזה די עזר אבל באופן עקרוני לא היה אצלנו פיפי פרס ואני לא נוהגת לתת פרסים על התנהגות טובה וכדומה.

הכי חשוב זה לא לעשות מזה סיפור כי אצלי לדוגמא בגן הוא היה מקבל מלא יחס סביב הקקי וכל היום הצוות היה שואל אם יש לו קקי והוא ניצל את תשומת הלב שהוא מקבל סביב הסיפור. דרשתי שיפסיקו וזה עבר (זה היה ברגרסיה האחרונה).

taltal153

New member
עם הבת הגדולה שלי עברנו את זה

נגמלה מפיפי תוך כמה ימים וקקי לחלוטין לא נגמלה, רק בחיתול / תחתונים
גם היה לא נעים בגן, אבל לא היתה להם ברירה, הן היו פשוט אורזות לי את התחתונים עם הקקי בתוך שקית (!@@##$) ,
לרוב הייתי פשוט זורקת את זה כך לפח או שהגננת היתה זורקת.
אל תתני לגננת תחושה ש"מותר" לה לקטר, אין מה לעשות, זה מבאס אבל חלק מהעבודה של הגננת ואל תחזירי לילדה חיתול בגלל זה.
זה פשוט עבר. נמשך, אם אני לא טועה כחודשיים, שזה הרבה זמן,
לצערי, אין לי עצה טובה לתת לך כי זה פשוט עבר , ובאמת לקח זמן.
לא לכעוס על הילדה, להגיד כל פעם בתקיפות "אנחנו עושים קקי רק בשירותים", מייד לקחת אותה לשירותים ולהושיב אותה/לנקות אותה.
מקווה מאוד שיעבור מהר
בהצלחה (אני גם בגמילה עם התאומות עכשיו , בנות 2.4)

sefia

New member
קיבלת תשובות טובות

רק לגבי הגן
תקני מלאי תחתונים זולים פושטיים ותגידי לגננת שאת מאשרת לה מיידית לזרוק כל תחתון מלא קקי.
תורידי ממנה את הצורך להתעסק עם זה ולארוז את זה. שתנקה רק את הילדה ותחליף לה
אין מה לעשות וזה חלק מהתהליך

גם אני אמרתי לה שתזרוק בלי להתלבט

למעלה