גמילה

איך מלמדים ילדה לעשות פיפי בחוץ?

ראשית עוד מעט בת שלוש ועדיין מקרטעת בגמילה. ניב בת שנה וחמישה חודשים רואה אותה וגם רוצה להגמל. המצב כיום הוא ששתיהן מפספסות פעם-פעמיים ביום. ניב עם חיתול לגבוי, אבל מבקשת מיוזמתה ללכת לשירותים כמעט כל פעם. ראשית בלי חיתול וצריך להזכיר לה מדי פעם (אבל לרוב הולכת ביוזמתה). ובכל זאת השאלה היא על ניב- כשאנחנו בחוץ היא מבקשת לעשות פיפי, אבל לא יוצא לה. היא יודעת לכרוע, אבל לא מצליחה לעשות פיפי בחוץ. ואז יוצא שהיא מתאפקת לפעמים כמה שעות, עד שאנחנו מגיעים הביתה. הרבה פעמים היא כבר ממש בוכה שכואב לה, אבל לא עושה פיפי לא בחיתול ולא ליד השיחים. איך מלמדים לעשות פיפי בחוץ?

dikli28

New member
את קוראת מחשבות...

גם אצלינו אותה הבעיה וגם היא לא מצליחה ללכת לשירותים מחוץ לבית (רק בבית עם מקטין אסלה ובגן בשירותי ילדים). אצלינו יש גם התאפקות כללית עם הקקי והיא עושה רק כשהיא לא יכולה להחזיק יותר. אבל לא מפספסת. אשמח לשמוע מנסיונן של אחרות

naamazohar1

New member
אני בינתיים עם סיר

לוקחת איתי סיר בכל פעם שיוצאות החוצה. מדי פעם אנחנו מנסות לעשות פיפי בשיחים. לרוב עדיין היא לא מצליחה ועושה בסיר. פעם או פעמיים כן הצליחה - זה קרה כשראתה ילדות אחרות עושות פיפי וביקשה לעשות איתן. אני מאמינה שעם הזמן והאימונים היא תלמד, ובינתיים זה פותר את הבעיה (וגם יותר נוח משירותים ציבוריים).

מכירה את הבעיה מבת של חברים

אצלהם מה שפתר את הבעיה היה סיר מתקפל. אולי זה יתאים גם לכם

xxss1

New member
זה ישמע קצת מצחיק

כשהיתי עם חברה והבת שלה היתה בשלב הגמילה והפיפי לא רצה לצאת היא פשוט עשתה (האמא) פששששששש...... כאילו רעש של פיפי ואז הפיפי יצא. ממנה "גנבתי" את הרעיון שבבוקר הבן שלי טוען שאין לו פיפי אני לוקחת אותו לשירותים ופותחת את הברז בכיור,ואז אין כזה דבר שאין פיפי.

מנצלש"ת - הצילו איך עושים את זה?

רומי בת שנתיים וארבעה חודשים עוד מעט כבר חמישה... יודעת להגיד כשיש לה פיפי \ קקי היא גם יודעת שעושים בשירותים היא לא רוצה חיתול ומתעקשת על תחתונים וכשאני אומרת לה שאןי בעייה אבל צריך לעשות פיפי וקקי בתחתונים היא אומרת לא רוצה היא רוצה תחתונים ומתעקשת אבל לא מוכנה לשבת בשירותים. יש לנו ישבנון ויש גם סיר כולם מסביב לוחצים שזה הזמן לגמול אותה ואני לא לחוצה בכלל אבל ניראה לי שהיא רוצה אבל אולי מפחדת אני מקריאה לה את סיר הסירים אבל זה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה... באחד מהבקרים הבודדים כשהיא התעקשה אמרתי אוקיי ננסה כל 15 דקת שאלתי אם יש פיפי\קקי והזכרתי שעושים בשירותים ברח לה פיפי אמרתי לה לא נורא והסברתי שצריך לעשות בשירותים ניקיתי והחזרתי לה את התחתונים לאחר מכן שאלה אם יש לה פיפי או קקי והיא אמרה שכן ישבה בשירותים ולא עשתה כלום לאחר מכן ישבה שוב בשירותים ואז רצה אלי בהיסטריה שהיא רוצה חיתול לא הספקתי לסגור לה את החיתול והיא עשתה קקי - היא ממש התאפקה... היא עדיין לא הולכת לגן רק בספטמבר רוב הילדים שם גמולים ובגן אמרו לי שאם היא לא תגמל הם יגמלו אותה מה עושים? הייתי עוזבת אותה במנוחה אבל היא לא רוצה חיתול היא רוצה תחתונים ויחד עם זאת היא לא רוצה לעשות בשירותים... אני קצת מיואשת אשמח לעזרה, יפעת

leelach

New member
פשוט עושים בבית לפני שיוצאים

ואני למשל סוחבת איתי את הישבנון של אלמו איתי לכל מקום שאנחנו יוצאים, היא לא מוכנה הקטנה שלי לעשות פיפי בשומקום ללא הישבנון ואם אנחנו בפארק אז אין סיכוי שהיא תעשה פיפי בדשא היא פשוט לא מסכימה

חלק מתהליך הגמילה זה הפספוסים - ככה לומדים

אין ילד או ילדה שנגמלו מחיתולים בלי לפספס (ואם יש אז צריך להכניס אותם לספר השיאים של גינס). ככה לומדים. מפספסים, רואים את התגובות (ורצוי חוסר התגובות) בבית. עושים בשירותים וזוכים לשפע מחמאות ולהתלהבות של כל בני המשפחה. גמילה זה תהליך ריגשי מורכב לילד וצריך המון סבלנות. אצלינו חוסר הרצון לעשות פיפי בשירותים נפתר בשתי דרכים - האחת היתה להראות לו המון את הדיסק "בלי חיתולים" והשניה היתה להציע לו פרס אם הוא יעשה בשירותים. תוך 3 ימים לא היו פספוסי פיפי. המשכנו עוד יומיים עם הפרסים ונגמר. עם הקקי היה קצת יותר קשה כי הוא סירב לעשות בחיתול וסירב לעשות בשירותים. הוא היה נעמד וצווח ועושה קקי על הריצפה או בתחתונים. ברגע שהצעתי לו סיר ופרס, תוך 3 ימים הוא כבר הסכים לעשות בשירותים ובכל פעם שהוא עושה הוא דורש את הפרס שלו. נשארו לי בבית עוד 3 פרסים. ברגע שנסיים אותם ייסתיים גם עידן הפרסים על הקקי. אם היא לא רוצה חיתול ורוצה רק תחתונים כדאי לזרום איתה. היא תפספס בהתחלה הרבה אבל מהר מאד היא תלמד שיותר כדאי לעשות בשירותים. בכל פספוס שלה לבקש ממנה לעזור לנקות אבל לא לכעוס או "לחפור" על זה שהיא פספסה. גמילה היא תהליך ריגשי מאד קשה לילדים וצריך כמה שיותר לתמוך, לתמוך, לתמוך!

אוקיי...

ואם היא אורמת שהיא לא רוצה לעשות בשירותים כדאי בכל זאת לנסות? אולי הבנת לא נכון אבל ממש אין לי בעייה לנקות את הפיספוסים שלה ואני יודעת גם שטבעי שזה יקרה וזה בסדר גמור מבחינתי כל עוד זה זמני וזה יסתיים בכך שבסוף היא תיגמל... בן כמה היה בנך כשהתחלת איתו את הגמילה? תודה, יפעת

התחלנו את הגמילה בגיל שנתיים וחצי בדיוק

ביוזמתו המלאה. לקחת אותה בניגוד לרצונה לשירותים לא נשמע לי נכון ואולי אפילו ישיג תוצאה הפוכה. את כותבת שהיא לא הולכת עדין לגן מה שאומר שהיא לא רואה ילדים אחרים הולכים לשירותים ולכן אולי זה מרגיש לה לא נכון. אולי שווה לנסות עם דיסק כלשהו של גמילה שהיא תראה בו ילדים הולכים לשירותים... תזרמי. היא לא רוצה חיתול - תכבדי את זה. היא לא רוצה בשירותים, תציעי סיר. לא רוצה לא בסיר ולא בשירותים? פשוט לתת לה לפספס כמה פעמים ולשאול כל חצי שעה אם צריכה וגם לשנן מידי פעם "פיפי וקקי עושים בשירותים" ואולי גם לשבח את בני הבית האחרים כשהם עושים בשירותים...

נשמע לי שאת יודעת מה את אומרת ולכן...

אקח את עצתך... מקווה שיהיה בסדר... בפעם הבה שלא תרצה חיתול ותבקש תחתונים אזרום איתה ונראה לאן זה יוביל תודה רבה רבה

זה טרי אצלי (התחלנו לפני חודש בדיוק ../images/Emo9.gif)

אצלינו אחרי שבועיים וחצי כבר לא היו פספוסים והוא מבקש מיוזמתו
מה שהצעתי היה מה שאנחנו עשינו ואצלינו זה עבד. מקווה שיצליח גם אצלכם

למעלה