גמילה

עדיקים

Active member
גמילה ../images/Emo4.gif

חייבת לשתף ואשמח אם אוכל גם לקבל עצות. אנסה לקצר את הסיפור- הקטנה גמולה כבר שבועיים בשיתוף פעולה עם הגן (לא כולל שנת צהריים ולילה כמובן). ביום שישי האחרון מטפלת "חמודה" בגן כנראה ממש לקראת סוף היום ואחרי שהקטנה התאפקה החליטה להציעה טיטול לקטנה (ואמרה שהקטנה ביקשה טיטול). לקחתי אותה מהגן עם טיטול כעוסה ופגועה על "כאילו" שיתוף פעולה של הגן כשבעצם מטפלת אחת החליטה אחרת
. חשוב לציין שלפני כן היו לנו ימים טובים יותר ופחות עם פיספוסים יותר ופחות לסירוגין הן בגן והן בבית. בתאום מלא עם האחראית המשכנו בגמילה מתוך ידיעה ומחשבה שהצעד שנעשה הוא נכון והיא מוכנה לגמילה. בשישי בערב וגם במהלך השבת הקטנה לא רצתה לעשות בשרותים כשהצעתי לה (למעט פעם אחת) כשרצתה אמרה שהיא רוצה (פעמיים) ופספסה קקי. אתמול אחרי שיחה עם המטפלות נמסר לי שהיה יום בסדר בגן למרות שהיו צריכים להציע לה ולדובב אותה ללכת לעשות וכנראה שלא הלכה יותר מידי. אחרי הצהריים הצענו מידי כחצי שעה והלכה רק פעם אחת לפני המקלחת בשעה 7+ כשלקחתי בחשבון שבגן אחרי שהתעוררה עשתה מה שאומר שלא היתה בשרותים 4 שעות. הצענו לה ואפילו לקחתי אותה מידי פעם ושכנעתי אותה לעשות אבל גם אחרי שהתיישבה אמרה אמא אין לי וירדה להמשיך לשחק. היום בבוקר הופיעה ליד מיטתי (מה שלא קורה) ואמרה שעשתה קקי בטיטול (מה שלא קרה) הצעתי לה ללכת לשרותים ישבה לרגע וירדה ואמרה שאין לה. החצי שלקח אותה לגן בסביבות 8 אמר שלא עשתה בשרותים עד שלקח אותה. בבוקר היא שותה בקבוק 240 וכרגע אני לא יודעת איך הולך לה בגן אני יתקשר לקראת הצהריים להתעדכן. ברור לי שהיא מתאפקת השאלה אם זו התאפקות סבירה ומה לעשות בנושא? גיגלתי בנושא ולא מצאתי פורומים או חומרים שיעזרו לי בנדון ואני אפילו לא יודעת למי אני אמורה לפנות בנושא כזה. לכל מי שהחזיקה מעמד וקראה עד כאן אשמח לעצות הערות והארות. תודה אני

happy

New member
אני מאמינה בלזרום עם הילד

אני רק אתחיל ואומר מה שהמטפלת עשתה זה חמור ביותר ואני אישיתי היתי מתלוננת למנהלת הגן. זה מה שהיה אצלנו וזה הרתיח אותי. אין דבר כזה להציע לילד טיטול אם מנסים לגמול. לדבר עם מנהלת הגן ולהבהיר את הנקודה הזאת. אצל ליהי הגמילה היתה חלקה לחלוטין תוך יומיים היא נגמלה לחלוטין (ואמא שלה היתה בטוחה שככה כל הילדים נגמלים
) ואז מר טל מגן התחיל את הגמילה ולקח לו יותר מחצי שנה. למרות שפיפי הוא נגמל תוך כמה ימים אבל היו רגרסות ואפילו החזרתי לחיתול לכמה שבועות כי הוא היה עושה קקי בתחתונים באופן קבוע בשביל לעצבן אותי
אבל עזבי את טל הוא באמת לא דוגמא רק חייבת לתת טיפה אור בכל החרא הזה שגם הוא הצליח להגמל
. אם הקטנה יכולה להתאפק סימן שהיא שולטת בפיפי. גם לטל וגם לליהי היו תקופות שהם לא היו עושים פיפי בבוקר בבית ואז לפעמים בגן ולפעמים היה בורח בגן. אני בעד להמשיך לזרום אין טיטול חוץ מהשינה ואם בורח אז לא קרה כלום להמשיך. אם את רואה שתוך כמה שבועות אין שיפור אלא החמרה והגמילה נהית משחק כוחות בינכם אז תחשבי מה לעשות. בנתיים פספוס של פעם או פעמיים ביום זה באמת באמת בסדר בעיני.

עדיקים

Active member
תודה ../images/Emo13.gif

עודדת אותי. לגבי המטפלת היא פשוט אומרת שהקטנה ביקשה אז קשה מאוד לעמוד מולה בקטע הזה. בכל מקרה המנהלת וגם האחראית של החדר בדיוק חסרות בימים אלו לצערי הרב אבל אתמול הלכתי בבוקר לגן במיוחד ובעדינות אמרתי לא להציע לה טיטול (שלא ישמע כאילו הציעו). למנהלת התכוונתי לבוא עם קצת יותר חריפות וכעס אבל בינתיים היא איננה לצערי. ביום שישי דווקא שתיהן היו בסוף היום אבל כל-כך כעסתי שלא הייתי מסוגלת לדבר איתן וחיכיתי להרגע קצת לפני שאני פונה אליהן כדי לא להתחרט במילותי בכל זאת אסור לשכוח שאני קצת יותר רגישה ורגזנית ההורמונים שלי משתוללים חופשי בהריון הזה. אני ממש בקטע של לזרום איתה, שמחה על כל הצלחה ובכל פספוס אני מעודדת ומחזקת. בימים האחרונים אני מתגעגעת לפספוסים שלא קורים ויש התאפקות במקום וקצת חששתי כי אחת המטפלות בגן אמרה שיש פחות שיתוף פעולה מצידה (כבר אמרתי שלמרות שאמרו לי שיהיה שיתוף פעולה מלא יש כאלה שחושבות אחרת?).

א וש ר י

New member
אוי גמילה...גמילה....

דבר ראשון ...צרת רבים...אם זה מנחם במשהו. אצלנו לקח משהו, שאולי לא כל כך חינוכי אבל התחרות.... היא ממש לא הלכה מיוזמתה. וגם כששאלתי אם יש לה, או הצעתי לה ללכת היא טענה שאין לה. אבל אם אמרתי לה שאני הולכת, ושאני ראשונה, ולפניה..... מיד היא קופצת, לתפוס לי את המקום, ועושה. עושה מלא. ככה שהטענה שאין לה הוכחה כמופרכת לחלוטין. בזמן האחרון הצליח גם קצת יותר עניין ה"פרסים" בנושא התחתונים היבשים. כך שכל פעם שהיא מגיעה לשירותים (כמובן לפני או לפני אבא) והתחתונים יבשים - מדביקים לה מדבקה צבעונית על ציור שהיא הכינה. כשמגיעים ליומיים שלמים של מדבקות - היא בוחרת הפתעה. נראה איך זה יתקדם. זהו. נורא חשוב בעיני שזה לא יהפוך למאבקי כוח. לא לשכוח שעבורה זה בעצם שלב שבו היא עוברת מלהיות "תינוקת" להיות ילדה גדולה. ואל תשכחי שלהיות גדולה זה לא רק חיתול. ותדברי איתה על זה. תחשבי על הסימנים התינוקיים - חיתול. מוצץ, בקבוק, בכי במקום דיבור. ותשתמשי בהכל - אנחנו עשינו במקביל את הגמילה מבקבוק. כי גדולים גם שותים מכוס של גדולים. ומוצץ אמנם זרקנו לפני כן, אבל הדגשנו שגם הסימן הזה כבר איננו. ו...ההרגשה שלה שהיא גדולה, ולא סתם בלי חיתול, עשתה לה הרבה. אמנם לא חייבים את כל הגמילות יחד, כי זה קשה וכו' אבל תחשבי גם על זה. ו...שיהיה בהצלחה, יבש, וקל...עד כמה שאפשר. ולגבי המטפלת - הייתי מדברת עם המנהלת ומבקשת מאוד להקפיד. אם נגמלים אז נגמלים. זהו. ואם הילדה תבקש יפה יפה משהו אחר....אולי כוס קפה....היא גם תקבל???? יאללה, תעדכני. ואיך הבטן?

עדיקים

Active member
תודה יקירתי ../images/Emo13.gif

פרס היא מקבלת כל ערב בגלל הורדת הטיטול גם אם פספסה וגם אם לא. הבנתי שלא צריך להתנות פרס בהצלחה כי בהתחלה קשה מאוד להצליח. המי יגיע קודם ניסינו וגם איפה תעשה ניסינו ועליה זה לא עובד היא לא רצה לפני ולא בוחרת שרותים אלה או אחרים. אנחנו ממש לא עושים מיזה מאבקי כח הכל בה ברוגע ונחת למרות שבימים האחרונים היא הראתה פחות שיתוף פעולה וזה גרם לנו לנסות לשחד אותה קצת ולפעמים היא התעצבנה על הרצון שלנו אפילו לנסות להביא אותה לשרותים. היא כל הזמן משננת שהיא גדולה ולכן היא בלי טיטול ויודעת טוב מאוד להזכיר את זה. בקבוק ניסיתי להוריד לה אבל לא היה שיתוף פעולה בכלל אז ויתרתי למרות שאני כל הזמן מציעה במקום דברים אחרים אבל בסוף היא חוזרת לבקש אותו. מוצץ היא לא לוקחת ולא לקחה מעולם. בזמן האחרון היא בוחרת הרבה פעמים לבכות במקום להגיד מה היא רוצה אבל למיטב זכרוני זה התחיל לפני הגמילה ואנחנו תמיד אומרים לה שרק תינוקות בוכים והיא לא בוכה ויודעת לדבר אז שתגיד מה היא רוצה. ויבש - זו הבעיה שלדעתי יבש לנו מידי וזה מה שמפריע לי
כי אין ביקוש ללכת לשרותים ואני רק מקווה שהיא לא מתאפקת עם קקי כי זה ממש כואב. הבטן - גודלת לאט והזמן התחיל לעמוד מלכת לצערי רוצה לעשות קצת FF הלוואי ויכולתי. מלא חששות ופחדים שלא יודעת מאיפה הם צצים עכשיו כשאני כבר מרגישה הרבה יותר תנועות וזקוקה להרבה פחות ביקורים אצל הרופא. מה איתך?

עדיקים

Active member
עדכונים ../images/Emo13.gif

הייתי עם הקטנה אצל הרופא בעניין אחר ושאלתי אותו בנושא גמילה הוא אמר שמספר שעות זה בסדר גמור וזה חלק בלתי נפרד מהגמילה כי זה מראה שהיא יודעת להתאפק וזה טוב. נו טוב, זה ברור שנכנסתי לסרטים מהמטפלות בגן אם זה לא היה מובן עד עכשיו ונראה לי שזה השאיר אותי בטראומה ועליה זה לא ממש השפיע. בכל מקרה אחרי שחזרנו היא רצה לשרותים וביקשה לעשות פיפי וזה היה ממש כייף
.

דיא

New member
נהדר

ה-2 גרוש שלי: כדאי לדבר עם אותה מטפלת ועם המנהלת שלה, להסביר להן כמה זה חשוב שהגמילה תושלם ללא הפרעות ונסיגות (אולי לשחק על הקטע של ההריון ולהגיד שחשוב שהגמילה תהיה מבוססת עד הלידה, מה שנכון, אגב). לא לכעוס, לא לריב, לכולנו יש נטייה לעשות את מה שקל יותר, פשוט להראות להן שזה מאוד חשוב לך. בנוסף, בעקבות השרשור, תחשבי איך את משלבת את עניין ה"גדולה" עם העובדה שתהיה בקרוב אחות גדולה. לא יודעת אם את כבר מדברת איתה על זה, אבל גם אם לא, כדאי לחשוב מה את אומרת עכשיו, שלא יתנגש עם מה שתרצי לומר לה בעתיד וגם שלא יקשה עליה את המעבר למצב החדש. בהצלחה
(שימי לב שאני כותבת ללא הסתייגויות על הלידה, כי זאת הולכת להיות לידה טובה, אחרי הריון תקין ושלם. זה חייב להיות
)

עדיקים

Active member
מחר חוזרת לעבודה האחראית

ואני מקווה לפגוש אותה ולדבר איתה. אני לא מתכוונת לכעוס או לריב חס וחלילה אני תמיד רגישה ועדינה איתם כי אני יודעת שבסופו של הדבר הקטנה שלי שם כל היום ואני צריכה שיטפלו בה כמו שצריך. היא כל היום דואגת להגיד לנו שהיא גדולה כמובן על כל דבר שהיא עושה וגם מנסה באמת להיות הרבה יותר עצמאית במה שהיא רק יכולה אם זה בלבוש, בנעליים באוכל וכו'. היא יודעת שהיא הולכת להיות אחות גדולה כי היא הבינה לבד לא מזמן שלאמא יש תינוק בבטן ואמרה לי. אני משתפת אותה ומסבירה לה שהיא תעזור לטפל בו. היא מלטפת את הבטן מנשקת ואני תמיד אומרת לה שהוא אומר שהוא אוהב אותה מאוד
. והאופטימיות שלך היא גם שלי למרות שיש ימים ויש ימים אני משתדלת להיות תמיד
.

ואיך היה היום?

עדיקים כפרה, בסבלנות היא תגמל או כמו שאומרים - לצבא היא לא תגיע עם חיטול בהצלחה בדרך החדשה - היבשה וגם זו הרטובה

עדיקים

Active member
היום היה ../images/Emo4.gif

השארתי אותה בבוקר בלי טיטול כשיצאתי לעבודה והרגשתי שהיא מאוד רוצה לעשות קקי הצעתי לה מספר פעמים והיתה התנגדות. החצי אמר שהיא עשתה בתחתונים וכנראה שזה לא היה קל אז גם פספסה פיפי במקביל. לא נורא העיקר שהיא לא שמרה את זה בפנים כי בבוקר היא התלוננה על כאבי בטן. לגן לא התקשרתי החלטתי שיומיים מעקב הספיקו ואני מאוד מקווה שהיום עבר בשלום אחר הצהריים אני ידע. ברור לי לחלוטין שחלק מהחששות קיימים רק אצלי ולה הרבה יותר קל מאשר לי אני מרגישה את זה. מקווה שאני לא מעבירה לה איכשהו את החששות שלי
. בכל מקרה מצטערת על אתמול היא עשתה לי אמבטית מים בסלון (פוצצה בלון מלא במים) אנסה אותך היום יותר מאוחר.

כמו שכתבת

החששות הם אצלך אז תפסיקי לקרוא בפורומים ולהתיעץ עם אנשים, כבר אמרו חכמים "מוסיף דעת מוסיף מכאוב" תהיי טבעית וגם היא תתנהג בטבעיות

עדיקים

Active member
../images/Emo99.gif ../images/Emo24.gif צודקת

זה לא שאני קוראת כל-כך הרבה פשוט אני חושבת על זה יותר מידי וזה גרוע אני יודעת אבל הכל התחיל ביום שישי אחרי הגן (מעניין למה?). טוב את גם יכולה לסלוח לי בכל זאת ההורמונים שלי בגוף לא ממש מאוזנים כמו שאת יודעת
.

אוף. בהצלחה

אני מדחיקה לגמרי את התקופה הזאת. שיהיה בהצלחה בסבלנות ועם הרבה אקונומיקה...

עדיקים

Active member
עדכונים ../images/Emo13.gif../images/Emo4.gif

אז היא כבר לא מתאפקת וזה די ברור כי היו לנו אתמול בערב וגם היום פספוסים ועכשיו אני שואלת את עצמי למה קיטרתי היה הרבה יותר נחמד כשלא פספנו
.

שלומית76

New member
בהצלחה יקירתי

הרבה סבלנות והעיקר לא ללחוץ ולא לכעוס על פספוסים. כמו כל דבר, גם זה יסתדר בסוף.

שאליונת

New member
תראי הניסיון שלנו היה כזה

היתה התחלה של גמילה וגישושים בגלל הגן (פרטי) בגיל שנתיים וחצי ואז עברנו את האובדן והיתה רגרסיה והגן קיבל הוראה ממני לעזוב הן בהתחלה ניסו לומר שמה וכל הילדים בלה בלה אמרתי לה אני משלמת לך לא כדי שתגמלי אותו - אמרתי לה את זה בעידון אבל זו היתה השורה התחתונה בקיצור לא הזכרנו את זה לא נתנו לאף אחד לדבר זה פשוט הגיע ממנו בגיל שלוש וחצי הוא הודיע שממחר אין טיטול וכך היה וללא פיספסוים וגמילת יום ולילה וקקי ביחד מה שכן הקפדתי קודם לגמול משתייה בלילה אבל כנ"ל בקבוק בגיל שנתיים זה הגיע לבד וכנ"ל מוצץ בלפני חודש כמעט בגיל חמש לא מתערבת וזה מגיע חלק ובלי בלגנים ובעיות

למעלה