גמילה של חבר

גמילה של חבר

חבר שלי אוהב לעשן. הוא אמר לי שזאת הנאה שלו. זאת בעיה כי אני לא סובלת את הריח של הסיגריות והעשן. דיברתי איתו הרבה פעמים על הנושא והוא תמיד מבטיח שיפסיק. ברגע שהוא מדליק אחת אני מתרחקת ממנו כמה צעדים, ומנסה לקחת לו אותה לפני שהוא מדליק. שום דבר לא עוזר אני לא יודעת אם זה מעשן כבד אבל הוא מעשן בערך 8-10 סיגריות ביום. מוצא תמיד סיבה לעשן (אחרי אוכל, כיף לו, בים, במועדון...) הוא מעשן איזה סוג (אלם לייט אם אני לא טועה, צבע תכלת לבן) הבטיח לי שיירד. בהתחלה הוא קנה סוג שאמר לי שזה יותר לייט מהרגיל שלו. אבל אם אין את הסוג הזה הוא קונה את הרגיל, אם מישהו מחו"ל מביא לו פאקט הוא מסכים לקחת, אפילו בדיוטי פרי העדיף לקנות סוג חזק (האדום) בטענה שהוא חייב לקנות סיגריות כי זה זול כאן וחוסך לו כסף. איזו שיטה אני יכולה להשתמש כדי שיוריד בסיגריות, יעמוד בהבטחה שלו ובסוף שיפסיק????

לצערנו הרב לא ניתן לעזור לאנשים שאינם רוצים

שיעזרו להם, או שחושבים שאינם זקוקים לעזרה. למאות הכאב שכרוך בעניין מבחינתנו. את יכולה אולי להציע לו לקרא את הספר של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" כמובן לבדוק איתו אם מעוניין. התחילי עם זה, ודווחי מה קורה בהמשך ואולי נוכל ביחד למצוא את הדרך. בהצלחה,

יעל שדר1

New member
תשובה לגמילה של חבר

שלום לך ר22 היחידה, אני מבינה לליבך, הייתי בעבר כמו החבר שלך, נהניתי מאד לעשן והיום, לאחר 7 שנים של גמילה מעישון בדרך טבעית לחלוטין אני יודעת שזה בד"כ סוג של בריחה, של חשש מהתמודדות עם משהו אחר בחיים, "להעביר את הזמן" במקום דברים משמעותיים אחרים בחיים. אפשר לעבוד על כך בתהליך קצר דרך התת-מודע, אך החבר שלך כמובן צריך לבוא מעצמו לתהליך ולבחון שם את ההנאה שלו מהעישון ואת מה זה מחליף כרגע. את מוזמנת לדבר איתי על כך בהצלחה יעל שדר

אני מכירה אותו

הוא לא באמת יילך לסדנאות ומקומות כאלה. ברור לי שדבר ראשון זה צריך לבוא ממנו, אבל בכל זאת יש משהו שאפשר לעשות בבית? למשל אני כל אומרת לו "כל פעם שבא לך סיגריה תשתה כוס מים"- כאיו ולדחות את החשק לסיגריה. אמרתי לו שכל פעם שיבוא לך סיגריה פשוט תעסיק את עצמך עם משהו אחר (מסטיק, מים, פירות..) אני לא יודעת אם אפשר להשוות בין הדברים אבל אני הייתי בתור ילדה "מכורה" קשה לשוקולד למריחה של השחר. ברגע שהחלטתי להפסיק, פשוט הפסקתי. מצאתי לי תחליפים אחרים. אותו דבר עם שתייה מוגזת. בשלב מסוים הרופא אמר לי שזה לא עושה לי טוב ואני חייבת להפסיק. ובאמת עכשיו אני במצב שהטעם של הקולה מרגיש לי כמו רעל.....

יעל שדר1

New member
תשובה ל: אני מכירה אותו

זה לא סדנאות, זה פגישות אישיות. התחליפים שאת מציעה יכולים לעזור לעיתים באופן רגעי, אך צריך לטפל בבעיה מהשורש, בסיבות למה הוא מעשן, מה נמצא מאחורי זה , מה הוא "מרויח" מזה. הוא בעצמו צריך להבין שיש דברים מעבר וכמובן אם יש לו רצון לטפל בזה, זה צריך לבוא ממנו. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי www.yaelshadar.com ולהראות לו, אולי זה ידבר אליו הדרך הזו, כי זה עוקף הגיון ונעשה דרך התת-מודע ותוך זמן קצר. בהצלחה יעל שדר

אורית מיצתה לך הנושא, אך אני חייבת להוסיף

שלדעתי הגישה שלך כלפי החבר שלך רק מרחיקה אותו מרעיון הגמילה. את אינך מעשנת או מעשנת לשעבר,והינך באה אל החבר שלך בהמלצות והצעות שאין בהן ממש....
כוס מים היא לא תחליף לסיגריה, גם לא סוכריה ולא מסטיק,שום דבר מאלו לא יתנו לחבר שלך את מה שבאמת הוא רוצה "מנת" ניקוטין... בנוסף, אותי באופן אישי היה מאוד מלחיץ וגורם לי רק לעשן יותר כשהיו מאיצים בי,מפחידים אותי או ממליצים לי מה לעשות עם ההתמכרות שלי. הייתי מציעה לך לא "לנג'ס" לחבר שלך,בטח שלא עם טיפים מהסוג הזה, אלא לקרב אותו,אם זה אפשרי, לאתגר אותו בעניין הגמילה וכמובן לגלות לו את הגישה של אלן קאר.
מקווה שיהיה טוב

לעזור לאנשים להפסיק לעשן זה מקצוע ולא תת תחום

במקצוע אחר. שלום לך ר22 היחידה, כדי להפסיק לעשן ובכיף צריך 2 דברים מרכזיים:1. לרצות (כוח רצון זה משהו אחר, אם תרצי אסביר את ההבדל). 2. להבין את מנגנון ההתמכרות, ואת ההגיון (הלא הגיוני) שיושב מאחוריו, ואת המנגנונים שההתמכרות גורמת לנו לייצר. אין פה שום דבר אישי, תאמיני לי, אני רואה המוני אנשים, על כולם זה עובד באותו אופן. כמובן שיש מגוון של הסברים שאנשים נותנים לעצמם, וגם זה במבט רחב, מאוד רפטטיבי בסה"כ. ולכן, יש להיות מאוד ממוקד בבעיה עצמה,להבין אותה, ופחות לחפש מניעים אישיותייים בהקשר של ההתמכרות. אשמח לענות על עוד שאלות,

למעלה