צריך קצת יותר מידע
לא אוכל בכלל מוצקים? באיזו מסגרת הוא נמצא ומה קורה שם? שם הוא אוכל?
יכול להיות שיש לו בעיה תחושתית? אולי בעיה להתמודד עם שינויים? אי פעם ניסיתם להתעקש על מוצקים? כמה בקבוקים הוא שותה ביום וכמה ארוחות אוכל?
בגדול - הוא כבר גדול מידי בשביל לחיות על מטרנה. הוא גם גדול מבחינת הקניית הרגלים.
בני בגיל שנה לא הסכים לאכול מוצקים, וחי רק על מטרנה, אז חתכנו לגמרי את המטרנה במהלך היום וצימצמנו רק לבוקר וערב. אני לא יודעת איך הייתי נוהגת בגיל של הבן שלך. מצד אחד הוא גדול ומבין ואפשר לדבר איתו. מצד שני - יכול להיות שיהיה לו קשה להשתחרר מההרגל הזה. (הכל מתוך הנחה שאין לו בעיות תחושתיות וכו' - אם יש ספק כדאי להתיעץ עם בעל מקצוע שסומכים עליו).
אם הוא באמת ניזון רק ממטרנה- אני מיעצת לך להתחיל גמילה. אבל במידה והתחלתם - לא לקחת צעד אחורה, גם אם קשה לו (ויהיה קשה).
כדי לעשות את המעבר קל יותר - תאכלו ארוחות ביחד, תכינו אותו מראש ("מחר בבוקר תאכל איתנו ארוחת בוקר..." "עוד מעט נאכל קציצה לארוחת צהריים"), ותורידו את הבקבוק לפעמיים-שלוש ביום. ותהיו חזקים. אפשר להסביר לו, לשתף אותו וכו', אבל לא להתקפל אם בוכה. זה רק יעשה יותר נזק.
אפשר להתחיל את התהליך בסוף השבוע כדי שאת השלב הקשה יעבור איתכם, כשאתם פנויים אליו, ולא בגן שם יהיה יותר קשה לתת לו תשומת לב מיוחדת.