גמילה מטיטולים

קשקפה

New member
גמילה מטיטולים

שלום הורים יקרים!
הבנים שלי חגגו לפני שבועיים שנתיים ואני מרגישה שהם מתחילים להיות בשלים להתחיל בגמילה
קניתי לשניהם סיר לפני שבוע (כל אחד בצבע שונה כמובן), הסברתי להם את מהות הסיר ונתתי להם לשבת עליו (עם בגדים). עוד באותו היום ביקשו שוב לשבת אך להוריד את הבגדים- וזרמתי איתם.
מפה לשם בכמה ימים האלו הם קצת יושבים קצת קמים. הם אומרים "קקי" ואז אני שואלת "אתה רוצה לעשות בסיר?" והוא בורח ואומר לי לא.

השאלה האם להתחיל להוריד טיטול בהדרגה או להמתין שקודם יתחילו להתרגל לעניין הסיר ורק אם אני רואה שרוצים ללכת ולעשות אז להוריד?
אשמח לטיפים ולידע והנסיון שלכם... שבוע מקסים!!

רעיונות

אני לא מומחית בתחום אך אענה לך מניסיוני האישי.
אם הם מתחילים להתעניין, אתם יכולים לקרוא על הנושא, לדבר עליו.
אפשר להמשיך לנסות להציע את הסיר או הישבנון כל פעם שאת יודעת שהם בכיוון. תלכי עם זה ממש בהדרגה. אם הם מעוניינים להישאר בלי חיתול בבית, הייתי מנסה. לפחות זה מה שאני עשיתי, בחלק מהזמן, בעיקר כשמזג האוויר מאפשר.
אצלי הם התחילו עם הפיפי, ועמדו על הישבנון...
תכף איילת (פיצי ופיצית) תציע לך משהו מסודר יותר...

גמילה של תאומים
קודם כל הם עדיין צעירים, אז בעיקר הייתי ״זורמת״ איתם. אם הוא אומר ״לא״ אז כדאי להניח לו ואולי בעוד זמן מה לנסות שוב.
קחי בחשבון שיכול להיות שאחד מהם יהיה יותר מוכן לעניין מאשר השני, ואז אפשר להתחיל קודם כל איתו - זה גם יהיה לך קל יותר מבחינה תפעולית.
לגבי שעות אחה״צ - את יכולה להוריד חיתול ולהתחיל ״להשקות עצים״ בחצר, בגינה... ולראות איך זה הולך וכמה הם משתפים איתך פעולה בעניין.
ואם תראי שאת מתחילה ויש לך שאלות אז נשמח לעזור

למעלה