גמילה מטיטולים

eranyi

New member
גמילה מטיטולים

שלום
בני בן שנה ו-4 חודשים. אני חושבת שהוא כבר מוכן לגמילה: מודיע לפני שעושה (לשניהם אומר קקי)
הבעיה שלי היא חוסר שיתוף הפעולה עם הגן...
התנאים בגן הם כאלו- הילד צריך להיות גמול לגמרי בבית במשך שבועיים ורק אז יכול להגיע לגן ללא טיטול. וגם אז רק עם תחתוני טיטול ולאחר תקופה מסויימת עוברים לתחתונים רגילים וישנים עם טיטול.
מיותר לציין שהזדעזעתי לגמרי.. איך הוא אמור להיות גמול בבית שבועיים כאשר רב היום הוא בגן?? שיהיה כל היום עם טיטול בגן ושעתיים בבית עם תחתונים??
ניסיתי לדבר על כך אך ישנה אטימות גדולה בנושא.
מה לעשות? אשמח לעצות
תודה

תמר

אה - בדיוק רציתי להגיד שהוא מאוד צעיר

בגיל כזה אני ממש לא מבינה את הגן
זה הגיל שבו הרוב נגמלים
שבועיים זה ממש לא הגיוני. אני מבינה שמבקשים סוף שבוע אולי אבל יותר מזה? מה רוצים שתקחי חופש מהעבודה?
נראה לי שאת ושאר ההורים בגן צריכים להתאחד ולהסביר לגן שזה ממש לא הגיוני ולא מקובל עליכם
בהצלחה

yukajo

New member
עזרה בגמילה בגיל שנה וחמישה חודשים

שלום לכל ההורים.

חדשה כאן בפורום וכבר חייבת עצה

הקטנה בת שנה וחמישה חודשים, לפני מספר שבועות התחילה להיות לא מרוצה מה"טולי" (תיתול) שלה, למשוך אותו ולנסות להוריד.
זרמתי איתה והורדתי, כשאנחנו בבית היא ללא תיתול.

קנינו סיר נוח, היא מסכימה להתיישב עליו ולקרוא סיפור, כמה פעמים עשתה בו פיפי (לא במכוון, פשוט יצא לה כשישבה) וקיבלה חיזוקים.
הייתה מודיע על פיפי ברגע שעושה ולא לפני, על קקי היתה מכריזה לפני אבל היא צריכה לזוז המון כדי לעשות קקי(הולכת במרץ וצועקת כל מיני מילים=) ) לכן לשבת על סיר קצת בעייתי, ברגע שהכרנו לה את הסיר הפסיקה להודיע על פיפי

נכון להיום אני נותנת לה להסתובב בבית ללא תיתול, לא מתרגשת מפיפי בכל מקום ורק אומרת לה"עשית פיפי, פיפי עושים בסיר".

קראתי מאמרים לפיהם ברגע שמורידים חיתול אסור אסור אסור לשים חיתול חזרה, לי זה נשמע לא הגיוני כרגע, הרי צריך לנסוע באוטו וללכת למקומות שיתרגשו יותר ממני מפיפי בכל הבית והיא ממש לא יודעת להתאפק עדיין.
מה עושים בנסיעות, מורידים תיתול וזהו למרות שיש 100% פיספוסים, אני מפחדת להחליש אותה ודי מבולבלת...

אשמח לקבל הדרכה ועצות מאמהות ואבות מנוסים.

iameden

New member
אולי כדאי לנסות לשאול בפורום הורים לפעוטות

מניסיוני זה בסדר בהתחלה לשים חיתול רק בנסיעה וכדומה אבל יש שיאמרו שברגע שמורידים חיתול לא להחזיר אותו.
אפשר להתמודד עם זה על ידי חיתול פולאפ שנראה כמו תחתונים ואז אין לך פיפי על מושב הבטיחות של הילדה אבל עדין צריך לומר לה שכשיש לה פיפי שתאמר לך ותלכו לעשות וכל פעם לשאול (אפילו כל רבע שעה- את צריכה פיפי? או אפילו לנסות לעשות ברגע שיש הזדמנות.
והעיקר- המון המון ססבלנות. היא עוד פיצפונת...

במקרה כזה לא הייתי מורידה חיתול לתמיד

אלא משחקת עם זה כמו טרום גמילה. כלומר כשאתם בבית-כן להיות בלי החיתול, וכששמה את החיתול להסביר לה בכמה מילים "נוסעים לסבתא לאה, כשנגיע הבייתה-נוריד את החיתול שוב".

kriz

New member
אני בדעה של פרפרי

יש גישות שאומרות שאם היא כבר כמה שבועות בלי טיטול אבל עדיין לא יודעת להתאפק ובורח לה כנראה שהיא עדיין לא מוכנה ואין בעיה להחזיר לה את הטיטול ולנסות שוב עוד כמה חודשים...

אבל, אם בבית זה נוח ומתאים לך - תורידי אבל כנוסעים תסבירי לה שנוסעים וצריך טיטול.

בהצלחה, ואת כמובן מוזמנת להישאר

yukajo

New member
תודה לכולם על העצות

בינתיים אנחנו עם תחתונים בבית ובלי לחץ לגבי הסיר ובחוץ עם טיטול.
המחשבות שזה מבלבל אותה מטרידות אותי מאוד עדיין. "בבית רטובים כשעושים פיפי ובחוץ לא", זה נשמע די מבלבל...

גם אנחנו בתהליך גמילה עכשיו (בת 1.4)

אצלנו המצב קצת שונה כי הקטנה הייתה בסוג של קשב חלקי מאז הלידה, כך השהיא מכירה את הסיר וקקי עושה שם מאז ומתמיד.

אבל נושא הפיפי עדיין לא מושלם. עד לא מזמן גם אני הייתי מורידה לה בבית ובשאר הזמן עם חיתול, אבל עדיין מציעה לה להתפשפש מדי פעם.

לפני כשבועיים החלטנו להוריד את החיתול לגמרי, במחשבה שזה יעביר לה מסר יותר ברור שמעכשיו אין חיתול ופיפי/קקי עושים בסיר/שירותים. כשאין חיתול אז גם התוצאה (רטוב לי) מורגשת מיידית וגם התגובה שלנו לפספוס היא מיידית (עשית פיפי, פיפי עושים בסיר, בואי ננגב/ נחליף מכנסיים). ולכן תהליך הלמידה יותר אפקטיבי. ואני רואה שזה באמת עובד ויש יותר התקדמות בזמן האחרון.

וכל זה כמובן בתנאי שמתאים לכם לספוג (תרתי משמע) את הפספוסים הרבים שעוד יהיו ולקבלם בשוויון נפש.

דווקא עניינים טכניים ניתנים לפתרון די בקלות: באוטו אני שמה שעוונית רב-פעמית כזאת שניתן לכבס בלי בעיה (ואם שכחתי ונתקלתי בלי, אז גם כל שקית מצויה תשרת את המטרה).
כשאנחנו מחוץ לבית, אני מצטיידת בהמון מכנסיים להחלפה (יש ימים ללא פספוסים בכלל, ויש ימים עם חמישה מכנסיים בשעה...).
יש גם תחתוני גמילה שיספגו פיפי אחד וימנעו אי נעימות במקומות שלא ערוכים לשלוליות.

מודה שעם פספוסי קקי כמעט ולא יצא לי להתמודד, אבל מניסיון שלי ושל חברות בגיל הזה בקקי הם לומדים לשלוט יותר מהר מפיפי.

אין כאן נכון/לא נכון או אסור. את צריכה לשאול את עצמך למה את מוכנה ומה מרגיש לך גדול עלייך וללכת עם זה. בתהליך גמילה מוקדמת הכי חשוב, לדעתי, לא להאשים את הילד, לא לכעוס עליו אלא לקחת את האחריות עלינו ההורים ולתת לזה זמן ומקום. מי שצריך להיות מוכן לגמילה אלה ההורים, לדעתי. הילד ילמד את זה, במוקדם או במאוחר. העיקר, לעשות את זה בלי לחץ ובלי ציפיות מוגזמות.

אם מתאים לך כרגע רק בבית בלי חיתול, אז לכי על זה בלי רגשות אשם מיותרים. זה אכן יכול להיות קצת מבלבל לקטנה, אבל היא תסתדר
. זה עדיין עדיף מכל היום בחיתול. היא אולי לא תיגמל ככה בקרוב, אבל כשתגיעו לגמילה סופית, זה יילך ביתר קלות כי כבר מכירה את הקונספט.

בהצלחה בכל דרך שתבחרו!

yukajo

New member
תודה על החיזוק תלתל נחמד!!!

טוב לדעת שיש עוד מישהו כאן בסירה שלי

מחר נוסעים לקנות כיסויים לספות ולמיטות ויאללה... בלי תיתול.
הבחוץ לא מלחיץ אותי בכלל, אז מחליפים, זה לא ביג דיל!
נשים תיתול רק אצל סבתא שיש לה ספות יקרות בטירוף והיא גם יותר בעייתית באופן כללי, אני בספק שכמה שעות בשבוע אצל סבתא יבלבלו אותה

אפשר לדעת היכן קנית שעוונית לאוטו שניתן לכבס? זה מאוד יעזור לי!

תודה על התשובה המושקעת, מחזיקה לנו אצבעות שבקרוב התחתונים יהיו יבשים והסירים מלאים

בשמחה ובכיף

זה באמת לא פשוט לעשות משהו שונה מהסביבה שלך בלי תמיכה/עזרה/ידע/ניסיון.

בתור שעוונית לאוטו אני משתמשת במשטח החתלה שבא עם תיק העגלה שלה (של גיטה).
כשאני חושבת מה אפשר לאלתר, חשבתי על לקנות חתיכה קטנה של מפות שולחן כאלה שנמכרים בגלילים לפי מטר, מכירה? לחתוך את זה לפי הגודל הרצוי והנה לך מגן כסא מושלם

הגזימו אצלכם בגן מאוד

אצלנו מבקשים שיהיה כמה ימים גמול לגמרי בבית (למעט שינה כמובן) אבל משתפים פעולה וזורמים עם ההורים.
אני הייתי מבקשת לדבר עם הגננת ב-4 עינים ומבקשת שיתוף פעולה ממנה ובנתיים בכל הזדמנות-סופשבוע, אחר הצהריים וכו' להוריד חיתול.

בהצלחה!

kriz

New member
ממש הזוי!

אצלנו הגן שיתף פעולה מהרגע הראשון.
הגננת היא זאת שאמרה לי - זהו! ברגע שהתחלנו גמילה לא מביאים יותר טיטולים לגן (הילדה הייתה בת שנתיים וארבעה חודשים גם
).

זה באמת לא הגיוני שיהיה גמול שבועיים בבית כאשר רוב היום הוא בגן

יש מנהלת לגן? (פרט לגננת?)
הייתי מתיישבת לשיחה.
נשמע לי מופרך כל הסיפור הזה...

adif11

New member
לא שמעתי על גן שמציב תנאים כאלה

אכן הזוי. בשביל זה משלמים 2500 ש"ח לחודש לגן פרטי ?

למעלה