גמילה מחיתולים

mikeku

New member
גמילה מחיתולים

אני עובדת בגן שפתי ובגן נמצא ילד הסובל מפיגור שכלי. הילד בן 4 ואימו מבקשת שנעזור לה לגמול אותו מחיתולים. לדעת הצוות בגן לא ניתן לגמול אותו כעת מאחר ועדיין אינו מראה מודעות לכך שעושה את צרכיו בחיתול - יכול להיות שעות עם קקי בחיתול בלי שיפריע לו. לאור האמור לעיל אני מעוניינת לקבל עצה איך בכ"ז לנסות ולגמול אותו למרות שאינו מודע לצרכיו. תודה.

תוכנית גמילה

ראשית האם מקומו של ילד עם פיגור בגן שפתי? מהי רמת הפיגור? אשר ל"יכול להיות שעות עם קקי" הייתי אומר שיש כאן פסול בצוות\משפחה שנותנים לו להיות שעות מלוכלך. ובאשר לתוכנית: יש לראות האם הילד עושה צואה בזמן קבוע. באם כן יש להושיב אותו על האסלה עם תוכנית חיזוקים חיובית על עשיה במקום הנכון. יש להושיבו בשעה קבועה בין אם עושה ובין אם לא, כמובן לא בכפיה. ניתן לשלב את התוכנית בשעת סיפור אישית, במשחק של דובי בובה שהילד משיב לצידו על סיר.ניתן לבנות לוח בו מסמנים הצלחות ונותנים תגמולים על הצלחות וכיו"ב. באם הילד היה נמצא בחברת בני רמתו הייתי אומר לשתף את חבריו בתוכנית החיזוקים אולם היות והוא נמצא בגן שפתי ויש להניח שחבריו גמולים לפחות בנושא הצואה יש לשקול את שיתוף חבריו שכן הדבר עלול להביא לרגרסיה אצל מי מהם. התוכנית חייבת להיות עקבית ויום יומית ולא רק ביום בו המרפאה נמצאת בגן וכן יש להמשיכה בזמן היותו בבית בסופי שבוע. ניתן להעביר את הילד לתחוני טיטול אשר נותנים לילד הרגשת אחריות אך לא קורא אסון אם קורה פנצ'ר. בהצלחה.

אסנת פ1

New member
בעבודה עם פיגור בינוני

אני עובדת עם ילדים עם פיגור בינוני. בביה"ס שאני עובדת בו הסייעות מקפידות להושיב את ילדי הגן בשעות קבועות בשירותים, כל ילד בשעות שניקבעו לו. לא כל הילדים מצליחים להיגמל בשלב זה אך עבור אלו שמוכנים לכך זה בד"כ עובד. אם יש יותר משירוותים אחד בגן ניתן להציע לילד להיצטרף לילד אחר שהולך ממילא וכך אולי הדבר ידרבן אותו על בסיס החיקוי.....

למעלה