גמילה מחיתולים

mimor2

New member
גמילה מחיתולים

שלום לכולכם. אני אמא ל-3. הבכורה (כיום בת 6) נגמלה מחיתולים בגיל שנתיים וחצי באופן חלק לגמרי (כולל בלילה). הבן השני, היום בן 3 ו-7 חודשים, נגמל מחיתולים לפני כחודש בכל מה שקשור לפיפי (וגם זה לא היה פשוט...) אבל קקי הוא מסרב בתוקף לעשות בשירותים! בהתחלה הוא היה מתאפק עד לחיתול של הלילה ואז "משחרר", עכשיו הוא אפילו לא מחכה אלא פשוט עושה בתחתונים. לפעמים הוא בוכה בהיסטריה אח"כ ולפעמים זה בכלל לא מזיז לו והוא מודיע לנו מהחדר שהוא עשה. עליי לציין שלפני שלושה וחצי חודשים ילדתי את השלישית ויתכן שיש לו ריגרסיה בשל כך. מה עושים עם הקקי?! זה כבר ממש בלתי נסבל! בלילה הוא עדיין עם חיתול וכשהוא מתעורר בבוקר החיתול ספוג. איך מתחילים גמילת לילה? (עם הגדולה לא היה מה להתחיל - איך שהורדנו את החיתול ביום היא כבר גמלה את עצמה גם מהלילה...) אודה על הצעות.....

תאירעות

New member
גמילה.

קודם כל מזל טוב לגמילה,אנחנו גמלנו את רעות בת 3 וחודש ממש עכשיו עכשיו(לפני כשבועיים). וגם לנו כמו לכם הייתה בעיית קקי. היא לא הסכימה לעשות בשירותים,והיה "בורח" לה בתחתונים. פעם אחת הצעתי לה לעשות קקי בסיר(מה שעד אז היא בכלל לא הבינה מה הסיר קשור בכל הסיפור?! למרות שיש לה את הקלטת בלי חיתולים). בכל אופן היא הסכימה ועשתה!!! ומאז היא גם מוכנה לעשות בשירותים. יש המון ילדים(לדעתי ממש הרוב) שפוחדים לעשות קקי במקום אחר חוץ מבטיטול. אני לא הייתי עושה זאת בכח (בעיקר בעקבות הלידה),ותנסי לא להשוות בין ילד לילד כל ילד הוא אחרת. מעבר לכך מציעה לך לקפוץ ל"קמונת-ילדודס נגמלים". בהצלחה. ובלי לחץ!!

T noki

New member
גם אצלנו זה בעייתי עם הקקי

בן 3.5 שנים, גמול מפיפי מגיל שנתיים ו-10 חודשים, קקי רק בחיתול. לא בורח לו, אבל הוא מתאפק, מבקש חיתול, עושה וחוזר לתחתונים לאחר ההחלפה. גם אצלנו נולדה אחות קטנה לפני 4.5 חודשים, אבל זה לאו דווקא קשור. אני זורמת איתו בינתיים - מחכה שיגיע ממנו. גם בלילה עדיין עם חיתול - היה יבש כשבועיים עד שהתחיל החורף הקר + לידת אחותו ואז שוב הרטיב בלילה, אז חזרנו לחיתול עד לפרוץ הקיץ, אז נמשיך בגמילת הלילה. מציעה לך לפנות גם לפורום להיות הורים כי יש פה הרבה הורים לתינוקות (למרות שלחלקם אחים גדולים
) - לקבל עוד דיעות. יש גם קומונת גמילה מחיתולים (תעשי פה חיפוש - היה קישור מתי שהוא).

noga30

New member
גם אצלנו הקקי בעייתי

מעין בסוף החודש תהיה בת 3 והיא החליטה לוותר על החיתולים יומים לפני פסח. היא לא מוכנה בשום אופן להשתמש יותר בחיתולים, אז לא היתה לה ברירה אלא גם להגמל גם בלילה. היא פספסה כמה פעמים אבל עכשיו היא כבר קמה יבשה וזה בנוסף לעובדה שלפני עשרה ימים נולדה לה אחות קטנה. רק עכשיו היא מוכנה לעשות קקי בסיר או בשירותים, אבל לא ממש בעקביות. היא מעדיפה לעשות את הקקי בתחתונים, ולפעמים באמצע אנחנו משכנעים אותה להמשיך בשירותים וזה הולך. בפעם הראשונה שהיא עשתה קקי בשירותים היא היתה כל כך מאושרת שזה הראה לי כמה שהיא חוששת מזה. כשנישהו התקשר היא חשבה שזאת אמא שלי והיא צעקה "עשיתי עיגולים בבית השימוש"

למעלה