גמילה מחיתולים

מירב255

New member
גמילה מחיתולים

שלום, אני צריכה עזרה... יש לי ילד בן שנתיים ותשע שהתחלתי איתו עכשיו גמילה מחיתולים. עם הפיפי הולך בסדר אבל עם הקקי הוא לא מוכן בכלל לשבת על האסלה או בסיר. הוא יושב שניה וקם. הוא מבקש חיתול ומכיוון שאני לא רוצה שתהיה לו עצירות אני שמה לו הוא עושה קקי ואז אני מחליפה ומחזירה לו את התחתונים. אני מקריאה לו סיפורים בנושא. הוא ממש לא מוכן בשום אופן לשבת... מה לעשות? תודה מראש

iameden

New member
סבלנות

הוא רק התחיל תהליך גמילה ולהרבה ילדים יש קושי סביב הקקי כי זה מכיל בתוכו גם עניינים רגשיים של שליטה ועצמאות (התואמים מאוד גיל) וגם עניינים הקשורים לפרידה מהתוצר (עד עכשיו רגיל להרגיש מה קורה ועכשיו רוצים שישב על משהו והקקי נעלם לו. יש ילדים שזה לא כל כך מסתדר להם).

ראשית, את יכולה להתחיל בכך שתאמרי לו שקקי עושים בשירותים (גם אם יש חיתול) ואחרי שעושה בחיתול, אימרי לו שבפעם הבאה תנסו שוב בשירותים.
יכול להיות שגם התרגל לעשות קקי בעמידה וקשה לו לשבת עכשיו כדי לעשות קקי וזה באמת לא נוח לו וזה עניין של זמן וסבלנות. לעיתים זה באמת לוקח הרבה יותר זמן מאשר גמילה של פיפי וזה נורמלי לגמרי.
המשיכי להקריא לו סיפורים בנושא ואת יכולה גם להראות לו את האסלה הקסומה (הרבה ילדים מתחברים לזה).
במקביל, תמשיכי להציע לו לעשות בשירותים ושבחי אותו כשמנסה (לא דווקא כשמצליח.

את מוזמנת להמשיך ולעדכן

מירב255

New member
גמילה מחיתולים

קודם כל תודה. השאלה היא האם לתת לו לעשות בחיתול או להתעקש שיעשה בסיר/שרותים ? האם זה לא גורם לו לבלבול שפעם הוא עם תחתונים ופעם עם חיתול ואז בדרך הזאת אין עקביות והגמילה יותר קשה

iameden

New member
הוא ממש בתחילתו של תהליך

ואת יכולה לתת לו לבחור לעשות בחיתול, כל עוד הוא הולך לשירותים כדי לעשות קקי.
בגילו, בדר"כ לא עוזר להתעקש על סיר או שירותים, וזה הרבה פעמים מעלה התנהגדת מצד הילד ודווקא מקשה על התהליך אז עדיף לאפשר לו חיתול מלהתתעקש איתו על משהו שאת לא שולת בו (רק הוא בוחר מתי והאם לשחרר). לכדילמד לשחרר, יוכל לשבת בשירותים בקלות רבה יותר.

נמצאת באותה הבעיה מיואשת...

הילד בן 3.4 גמול גמול מזה 4 חוד' לגבי גמילה של פיפי אין בעיות הבעיה היא היציאות הקשות הילד לא אומר פשוט עושה ואז מריחים ויודעים
גם בגן אותה הבעיה יש פעמים שאומר וכשלוקחים אותו לשירותים אחרי דקה שתים "לא אין לי אין לי קקי" יש לו אין לו ממש שעות קבועות הוא מודע לזה שקקי ופיפי עושים בשירותים ואומר זאת בעצמו אבל עדיין מעדיף לעשות בתחתונים
אני כבר מיואשת הילד אוטוטו בגן עירייה ואז מה??
ניסתי להוריד לו לגמרי תחתונים בבית אבל עדיין הוא מחרבן בלי להודיע פשוט ב...
כבר התחלתי לחשוב שאולי כדאי שהשאיר אותו עוד שנה בגן פרטי אבל נראה לי שזה רק יעכב את ההתפתחות שלו כי יהיו ילדים שנה וחצי מתחתיו והגן לא ממש ארוך לגיל הזה הילד הוא ילד חכם ונבון ולא נראה לי שיהיה חכם להשאיר אותו התיעצתי אם פסיכולוגית ילדים שממש לא תומכת בלהשאיר עוד שנה אבל מה לעשות?

גמילה

הי.
התופעה מוכרת ודי נפוצה.נוצרת על רקע רגשי ולא מחוסר הבנה של התהליך.בד"כ תוצאה של חרדה מעשיית הקקי באסלה/בסיר או תוצר של תחושת לחץ בתהליך הגמילה.
מציעה לך לשוחח איתו ולומר לו שהוא כבר גדול ואחראי לעשיית הצרכים שלו. הוא יכול לבחור איפה לעשות - בסיר,בטיטול או בשירותים ורק הוא יחליט איפה לעשות. מהיום את לא מתערבת, לא מזכירה לו ללכת לשירותים ולא שואלת אותו.פשוט מתעלמת מהעניין אלא אם הוא מבקש את עזרתך וגם אז עושה זאת ללא הערות או נזיפות. במידה ועשה קקי בתחתונים, עזרי לו להתנקות ותני לו להחליף בגדים בעצמו.המנעי מהערות או נזיפות.
אם תוך חודש לא חל שיפור, התייעצי עם איש מקצוע מומחה (פסיכולוג/ית ילדים בגיל הרך עם ניסיון בתהליכי גמילה).
בהצלחה!
יפעת

למעלה