גמילה מחיתולים

הילה2811

New member
גמילה מחיתולים

היי
ביתי בת שנתיים וחודשיים. לפני כשלושה שבועות התחלתי איתה תהליך גמילה. בשבוע וחצי הראשון הורדנו את הטיטול בבית ובמהלך היום בגן היא היתה עם טיטול.
היו מעט מאד פיספוסים והיא שיתפה פעולה והיתה מרוצה מהעניין. היו פעמים שאפילו היתה ניגשת לבד לסיר בלי שאראה ועושה פיפי. לאחר כשבוע וחצי התחלנו להוריד את החיתול גם בגן ומלבד פספוס או שניים הכל הלך כשורה.
ביומיים האחרונים משום מה יש לה נסיגה. כל עוד אנחנו בבית היא לא מפספסת כשאני יוצאת איתה החוצה היא מודעת לזה שיש לה פיפי ופשוט עושה במכנסיים, אתמול אפילו עשתה קקי במכנסיים ולא היתה מוכנה לעשות בחוץ.
גם היום בגן היא פיספסה פעמיים. חזרנו הביתה היא עשתה כרגיל בסיר או בשירותים וכשיצאנו החוצה ידעתי שיש לה פיפי, היא אמרה לי שאין לה ואחרי חצי דקה עשתה שוב במכנסיים.
מה עושים? מייאש כשפתאום חוזרים אחורה.
שבת שלום
הילה

משהו השתנה בשבוע הזה?

מה את מרגישה? את חושבת שהיא בשלה?
אצלי כל הילדים נגמלו מיוזמתם - הורידו חיתול, הודיעו שלא רוצים אותו יותר וכמעט ולא נרשמו פספוסים
מה היא "מרויחה" שהיא מפספסת? כלומר איך את מגיבה?
מה אומרים בגן?

בקיצור -אין לי הרבה תשובות אלא בעיקר חומר למחשבה
בהצלחה

הילה2811

New member
בבית הכל כשורה. בגן זה שונה

לפני שהחלטתי להתחיל עם התהליך הרגשתי שהיא בשלה ולכן הורדתי את הטיטול. בשבוע וחצי שהיא היתה עם תחתונים בבית היו מעט פספוסים ולכן הגננת התחילה עם התהליך גם בגן ואמרה שהולך נהדר (כך הייתי בטוחה שהחלטה היתה נכונה, כמובן שכמה שבועות לפני כן היא למדה להכיר את הסיר ואת השירותים והביעה עניין). לדעתי ביום שישי היא נסוגה כי גם בגן החזירו לה את הטיטול וזה יצר לה בלבול. החל מאתמול, יום שבת היא חזרה לעצמה. לא נרשמו פיספוסים ואפילו בנסיעה שארכה למעלה משעה וחצי היא ביקשה לעצור ולעשות פיפי. הבעיה היא שבגן, כנראה מרב גירויים היא לא נותנת דעתה על כך והיא לא מבקשת ולא אומרת שיש לה פיפי. לוקחים אותה לשירותים יחד עם עוד ילדים שנגמלים ואז היא עושה אבל אם לא לקוחים אותה ויש לה היא לא מודיעה ולכן פיספסה היום פעם אחת.
כשהיא מפספסת אני אומרת לה לא נורא, פעם הבאה נעשה בשירותים. לפעמים אני גם מוסיפה שהיא ילדה גדולה ובוגרת ומבינה שעושים פיפי בשירותים. התגובה בגן דומה.
תודה רבה

למעלה