גמילה מחיתולים

אורוש1580

New member
גמילה מחיתולים

שלום,
אני ממש צריכה עזרה דחופה.
הבת שלי בת שנתיים. כבר למעלה מחודש מראה סימנים ורצון לגמילה, מחקה את אחותה הגדולה. עשיתי לה היכרות עם הסיר ומראה לה את הוידיאו בלי חיתולים. עשתה כבר כמה פעמים קקי ופיפי בסיר, במיוחד לפני האמבטיה. ביום ראשון אחרי צהריים לא הסכימה לחיתול יותר והחלתי להתחיל בגמילה. הלכנו לקנות סיר שיהיה לגן. מאוד התלהבה למחרת בבוקר בגן מכל העיניין אך לא הסכימה לעשות בסיר בכלל ואחרי צהריים והיום כל היום היא מסרבת להתקרב אפילו לסיר, כאילו פתאום מפחדת ממנו ועושה את כל הצרכים רק בתחתונים.
בגן יש ילדה אחת שגמולה כבר. בנוסף, חשוב לציין כי יש לה רגישות תחושתית אז גם שהיתה עם חיתול ביקשה שנחליף לה מיד אחרי שעשתה פיפי או קקי.
ולכן אני חושבת שעכשיו היא קצת בשוק כי היא מרגישה את זה ישירות על הגוף שלה. השאלה מה עושים? אני מפחדת שאולי באמת קטנה מידיי , אולי היתה מוכנה פיזית אבל לא רגשית? לא רוצה שיעשה לה אנטי פתאום?
חשוב גם לציין שמלפני חודש גמלנו אותה ממוצץ ביום, מבקבוקים ונרדמת לבד בלילה ללא צורך לשבת לידה. כאשר כל זה היה באמת מיוזמתה וקרה מבלי שנשים לב תוך מספר ימים. כפי שאמרתי- מחקה את אחותה הגדולה בת 4.5.
מה עושים עכשיו? איך ממשיכים?
אשמח לעזרה

iameden

New member
קודם כל סבלנות

זה לוקח זמן, עקביות והתמדה.
לא לכעוס ולהחליף לה כשעושה על עצמה.
להזכיר לה שפיפי/קקי עושים בשירותים, בלי כעס ולהחליף.

ודווקא זה שהיא מרגישה את זה על הגוף שלה זה מה שיעזור לה להיגמל. ככה היא מרגשה את התוצאה של התחושה שבאה לפני הפיפי/קקי וככה היא תדע לזהות את זה להבא כתחושה מקדימה למשהו לא נעים שהולך לקרות...
אל תדאגי. זה יכול לקחת זמן וזה בסדר.

אגב, בפורום הורים לפעוטות יש שירשור גמילה ואולי תוכלי לקרוא/לשאול ולהיעזר ולראות שאת עושה את מה שצריך והכל בסדר.

בהצלחה!

אורוש1580

New member
גמילה

ומה עושים אם היא מתחילה להתאפק? עכשיו נאמר לי מהגננת שלא עשתה כלום משעה 12 בצהריים.

kriz

New member
זה גם חלק מהעניין

גם אצלנו לקח לה זמן עד שהיא הסכימה לעשות גם בגן... הייתה מחכה לבית...

כמו שכתבו לך - סבלנות...

mom34

New member
מסכימה לגמרי - צריך המון סבלנות

ולתת להם את התחושה שהכל בסדר - שיקחו את הזמן, גם אם בורח וגם אם מתאפקים.

בהצלחה!

למעלה