גמילה מחיתולים

Sagit Offenberg

New member
גמילה מחיתולים

שלום
הבת של בת שנתיים ו- 11 חודשים ועדין לא נגמלה מחיתולים אני מדברת אייתה על זה קניתי לה את הדיסק האסלה הקסומה יש לה סיר ואסלון עם מדרגות קניתי תחתונים ו ניסיתי לשים לה תחתונים ולגשת אייתה לאסלה לניסיונות היא יושבת מעט מאוד זמן וטעונת שאין לה לאחרונה שאני משוחחת אייתה על הנושא היא לא מעוניינות להיגמל וטעונת שהיא רוצה את החיתול מה עלי לעשות
תודה

kriz

New member
איך בגן?

שאר הילדים גמולים?
כשהיא עושה את צרכיה בטיטול היא מתיישבת או שממשיכה את עיסוקיה כרגיל?
אחרי שהיא עושה צרכים בטיטול - זה מפריע לה? היא מבקשת שתחליפי לה?

Sagit Offenberg

New member
בהמשך להודעה קודמת

היא ילדה יחידה
ברוב המצבים היא אומרת לי שאחליף לה ולפעמים מעדיפה לא להגיד על מנת להמשיך לשחק היא לא מתיישבת אחרי שהיא עושה

אין תהליך משותף עם הגן?

אולי תבקשי את עזרת הצוות בגן
לפעמים יש תהליך של גמילה קבוצתית וזה מאוד עוזר
אולי שווה לרדת מזה לזמן קצר ולראות מה קורה מהצד שלה

מ א1

New member
גמילה מחיתולים

היי, הקטנה שלי כבר גדול (15) אבל עדיין זכורה לי התקופה של הגמילה. עשינו את התהליך בשיתוף פעולה מלא עם הגננת (הנפלאה) שהייתה לה בגן. ברגע שקלטתי שהיא הבינה שכל העניין "באחריותה" ובשליטתה היא נגמלה מהר מאוד. הייתי מספרת לה סיפור דמיוני על מר "קקי" שיושב בבטן ורוצה לצאת למסיבה בשירותים ואז הוא דופק על הבטן "תוק,תוק,תוק..." ומבקש יפה שיתנו לו לצאת למסיבה שלו - הסיפור הזה עבד מצויין כי היא תפסה שהיא אחראית על היציאה "למסיבה בשירותים...". בהצלחה, זה לוקח קצת זמן אבל, בסוף כולם נגמלים (לא עושים בגרות עם טיטול....)

הי

שנתיים ואחד עשר חודשים הוא גיל שתמצאי בו ילדים גמולים וגם ילדים שעדיין עם טיטול.
לא כל הילדים בשלים לגמילה באותו זמן.
ההתנגדות של הילדונת שלך מסמנת להערכתי שעבורה זה עדיין לא הזמן.
הכי חשוב -הקשר הטוב שבינה לבינך. עצתי-שימרי עליו,על הקשר,ואל תיכנסי איתה עכשיו למתחים לגבי הגמילה.
הייתי מקפיאה את הנושא עד כשבועיים לפני שנת הגן הבאה.הזמן לא קופא על מקומו בעניין התבשלות,אולי אז היא תהיה יותר מוכנה לאסלה.בהצלחה.

למעלה