גמילה מחיתולים 8 חודשים

Natinat12

New member
גמילה מחיתולים 8 חודשים

היי,
יש פה מישהי שיש לה ניסיון עם גמילה בגיל כל כך צעיר?
כשאני מזהה את הצורך של התינוק לעשות קקי אני מיד מושיבה על האסלה כדי שיתרגל.
האם זה נכון לעשות? כמובן שבהשגחה ותמיכה מלאה שלי.
הוא עדין לא יושב לבד.
נראה לכם שזה תורם במשהו? שזה יעזור לגמילה העצמונית?
אשמח לשמוע תגובות.
תודה רבה :)

pie and cactus

New member
לדעתי, תורם בהרבה

זה מה שעשיתי עם הבכורה שלי - מגיל 3 חודשים הייתי נותנת לה להיות מדי פעם בלי חיתול, בסביבות גיל 7 חודשים התחלתי לשבת יחד איתה על האסלה כשראיתי סימנים לקקי (אני יושבת עד הסוף אחורה והיא לפני).

זה תרם לזה שמגיל 11-12 חודשים היא מודיעה על קקי/פיפי לפני שהיא עושה.

כשהיא למדה לשבת הכרתי לה את הסיר אבל זה לא עניין אותה. רק בגיל שנה וחודשיים היא הסכימה לשבת עליו לראשונה וממש לעשות (היו קודם לכן עוד כמה פעמים שניסתה לשבת עליו, התחילה לעשות ונבהלה), ומאז עושה רק בסיר.
עד גיל שנה וחמישה היינו מורידים לה חיתול כדי שתעשה (היא הייתה מודיעה ומתאפקת עד שנוריד לה) ומגיל שנה וחמישה חודשים הורדנו לה לגמרי חיתול.
היה בערך פספוס ליום בשבוע הראשון ו-2-3 פספוסים בשבועיים שאחרי וזהו, היא הייתה גמולה לגמרי.

היו במהלך הזמן שתי אפיזודות של רגרסיה (אחת כשניסיתי להעביר אותה לאסלה כהכנה למה שיש בגן, והשנייה בחורף כשניסינו להוריד חימום).
היום היא בת שנתיים וכמעט 7 חודשים, ואין בכלל פספוסים (מרפי, לא שמעת את זה).

pie and cactus

New member
אני הרגשתי שאפשר להוריד לה חיתול

בלילה בסביבות גיל שנה ועשרה חודשים (אחרי הרגרסיה הראשונה), אבל היא בדיוק נכנסה לגן, וגם חודשיים לאחר מכן הייתי צריכה ללדת.
אז עשינו את זה קצת אחרי, בגיל שנתיים וחודשיים וחצי. היה פספוס בערך פעם בשבוע, ואז רגרסיה של שבועיים (הפספוסים היו כמעט רק בלילה, פעם בלילה) וכשהרגרסיה נגמרה הפסיקו הפספוסים. כל העסק לקח כחודש וחצי

pie and cactus

New member
שכחתי לכתוב

לדעתי, התרומה המשמעותית של מה שאת עושה זה שאת מבהירה לו שקקי לא עושים רק בחיתול, אלא גם באסלה/סיר.

אני מאוד מאמינה בטרום גמילה ארוך, בקצב שלנו, בנוחיות, מאשר בלהוריד חיתול יום אחד בהיר.
יש לנו תינוקת בת 6 חודשים שגם היא מבלה בלי חיתול ובקרוב אתחיל להושיב אותה על האסלה כשאוכל.

למעלה