גמילה מהנקה

גלרוי

New member
גמילה מהנקה

שלום! בתי בת שנה ושלושה חודשים ואני רוצה לגמול אותה מהנקה. התחלתי בגמילה כי היא יונקת כל שעה וחצי או אם אכלה מוצקים באמצע אז כל 3 שעות וכן בלילה. אי נאלצת לקחת תרופות ולכן ירדתי מס' ימים רק להנקה בלילה ואחרי 3 ימים הורדתי בכלל. בתי מתמרדת ולא רוצה לאכול ואם כן רק מה שהיא אוהבת שזה לא בהכרך בריא (למשל כל הזמן פתיתים). בנוסף היא בקושי שותה ולא מוכנה לאכול מבקבוק. לא חלב ולא דיסות. אני מצליחה לתת לה מס' קטן של כפיות בבוקר או בערב של דיסה מחלב עם קורנפלור או חלב עם קוואקר או עם סולת. מבלי לשפוט אותי כמו שעשו לי בפורום של הנקה שישר באו בטענות מדוע אני גומלת מה אפשר להציע לה בימים האלה והאםצ נורמאלי עצבנות ובכי מצידה. בנוסף לי יש גודש בצד אחד. אני כבר 4 ימים עם כרוב, פעם מהמקרר ופעם קפוא. כבר התקררתי ואני משתעלת מרוב כרוב קפוא אבל דבר לא עוזר. יש לי גודש גדול אך עדיין לא דלקת אך זה בכיוון. מה לעשות? הרופא שלי נגד כדורים אך רופא אחר שרצתי אליו כשהרופא שלי לא עבד נתן ישר מרשם לכדורים. מה לעשות? בתודה מראש ליאת.

מינימי2

New member
מבינה את מצוקתך ../images/Emo10.gif

ראשית, כדורים לא יעילים לייבוש חלב בשלב כזה אלא בעיקר סמוך ללידה. הדרך הנכונה לייבוש החלב היא ע"י סחיטת חלב מן השד (באמצעות היד) עד להקלה על הגודש. חשוב מאוד לשחרר את הגודש כדי לא להגיע לכדי סתימת צינוריות חלב ולדלקת. שחרור כזה של חלב יקל על הלחץ מצד אחד, ולא יאותת לשד לייצר כמויות חלב מצד שני. ולעניין הגמילה... את מתארת מצב שכיח בקרב תינוקות יונקים - יש לא מעט סיפורים על תינוקות כאלו המעדיפים להמשיך לינוק. אני יכולה לספר לך על היונק הפרטי שלי שבגיל 1.3 חודשים ניזון על הנקה מלאה... כך עד גיל 1.5, ורק אז החל להוסיף מעט מוצקים (גם הוא אוכל בעיקר פתיתים, קצת אורז, גמדים, קצת טוסט, לפעמים קציצה מטוגנת וזהו. והיום הוא כבר בן 1.9). דוקא לתינוקות כאלו חשיבות ההנקה גבוהה מאוד כיון שהיא מהווה מרכיב חשוב בתזונתם. כשאת מורידה לה את ההנקה לחלוטין יש סיכוי שהיא עדיין תמשיך לאכול מעט מאוד מוצקים, אך לא תוכל להשלים את צרכיה באמצעות ההנקה כפי שעתשה עד עכשיו. כמובן שבכי והתמרדות מצידה הגיוניים... היא לא מקבלת את מבוקשה ומנסה לשכנע אותך
לסיכום... כל אחת מאיתנו שונה ולכל אחת מותר לקבל את ההחלטות שלה. אני העדפתי לזרום עם בני, לתת לו לינוק אם הוא מבקש. רק לאחרונה התחלתי להגביל את ההנקות (שזו דרך ביניים שאולי תתאים גם לך...?) כך שיהיו זמנים ליניקה וזמנים לאוכל. המעבר ההדרגתי עדיף לכולם.

גלרוי

New member
ואם אין ברירה? אני צריכה להתחיל

טיפול תרופתי שבוע הבא שידעתי 10 מראש שאני צריכה להתחיל ולכן הפסקתי בהדרגה הכי מתונה שהיה לי בזמן הנתון. חוץ מזה רופא הנשים אמר לי שמכיוון שהתזונה שלי גרועה אני לא תורמת לה בכך שהיא רק יונקת במקום לאכול אוכל רגיל עם ויטמינים וכו'. הוא כבר בגיל שנה אמר לי להפסיק ולתת לה מזונות שיתרמו לה ולא לחם ושוקולד שמזה אני ניזונה. תודה בכל מקרה מה עושים עם כבר יש גודש וצינוריות סטומות שלא יוצא החלב? עדיין אין לי חום אבל כבר היו לי בעבר שתי דלקות. קיבלתי אוגמנטין אך את הסתימה פתחה ההנקה. מה יפתח את זה עכשיו?

מינימי2

New member
כמה דברים

אם מדובר בטיפול תרופתי שאת משוכנעת שלא ניתן להמשיך להניק איתו ואין שום טיפול חלופי, אז אין ברירה
מציעה לך להתקשר למרכז הטטרולוגי- הם יוכלו לתת לך תשובה אמינה לחלוטין אם התרופה שאת צריכה לקחת מותרת או אסורה בהנקה. לגבי התרומה של חלב האם לתינוק שלך - לא נעים לי להגיד, אבל הרופא שלך, כמו רופאים רבים אחרים, כנראה לא ממש מבין בהנקה... גם אם את אוכלת לחם עם שוקולד (גם אני
) החלב שלך מזין ומכיל את כל החומרים הדרושים לתינוקת שלך. גם בארצות מוכות רעב נשים מניקות חודשים ארוכים ויש להן מספיק חלב, ואכותו מספיק טובה עבור תינוקיהן. אז אני מניחה שאת לא סובלת מרעב מתמשך או מתת תזונה רציני (כי אז היו לך סימפטומים פיזיים של חוסר ומחלה), מכאן שהחלב שלך מעולה. החשש הוא שאת תסבלי מחוסר בחומרים שונים להם הגוף זקוק, ואת זה ניתן לפתור גם ע"י תוספי תזונה (אם כי תזונה מגוונת עדיפה). בכל מקרה, חלב אם טוב לתינוק בכל מצב כמעט, על פני תחליפים שהם לא יותר מחיקוי לחלב אם... וכחיקוי - הם פחות טובים מהמקור. מצ"ב קישור על ערכו של חלב האם בשנה השניה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2373037,00.html ועוד אתר שאולי כדאי להעביר לרופא שלך, שילמד את החומר לפני שהוא מביע את דעתו
http://www.kellymom.com/nutrition/milk/index.html לגבי הגודש - מכיון שהיא לא יונקת כרגע, תצטרכי לדאוג להוציא את החלב מן השד בעצמך - את יכולה להיכנס למקלחת חמה ולסחוט חלב מן השד עד להקלה (אפשר גם לסחוט ידנית לכיור), או לשאוב מעט חלב עד להקלה באמצעות משאבה (אם יש לך... לא הייתי קונה עכשיו במיוחד).

מינימי2

New member
והמרכז הטטרולוגי

מרכזים למידע תרופתי בהנקה: השירות למידע טרטולוגי של פרופ' מרלוב בביה"ח בילינסון, טל. 03-9377474/3 או 03-9376911 בשעות העבודה הרגילות. - המרכז למידע תרופתי בביה"ח אסף הרופא, 08-9779309, בשעות העבודה הרגילות.

למעלה