גמילה מהנקה

yayash80

New member
גמילה מהנקה

אני כבר כמה ימים לא מניקה את עומר, היא בת שנה ושלושה חודשים, שבוע 34 IUGR 1.625. עברתי איתה בהתחלה הרבה מאוד תלאות עד שעברתי להנקה מלאה (רשמתי את סיפור ההנקה שלי לאתר של היועצת הנקה שלי, לא חייבים לקרוא, ממש ארוך וגם קצת מביך כי אני דיאטנית ילדים שעם התינוקת שלה עשתה כל טעות שרשומה בספר - בסוף הלכתי איתה למורה שלי לשעבר שתיתן לי על הראש...). בכל מקרה, נראה לי שמבחינתה של עומר היא היתה ממשיכה לינוק עד גיל 5... לי זה קצת פחות מתאים... עכשיו אני כבר כמה ימים לא מניקה ונראה לי שממש קשה לה, יש ימים שהיא לא מבקשת ויש ימים שהיא ממש עצובה ומבקשת. זה לא רעב או משהו כזה, הנקת ניחום ופינוק בשבילה. אני מרגישה נורא כשזה קורה. היא הראשונה שלי ולכן אין לי מושג כמה זמן זה אמור להמשך, אני כמעט נשברת כשזה קורה אבל נראה לי שאז בכלל היא תתבלבל לגמרי. אוף

אצלנו זה לקח בערך שבועיים

הקטנטונת הייתה בערך באותו גיל, ינקה בוקר וערב. נאלצתי לגמול אותה בבת אחת עקב דימומים בהריון. הימים הראשונים היו קשים, ובערך למשך שבועיים - שלושה היא מידי פעם ביקשה. הכי חשוב שאת תהייה שלמה עם עצמך ולא תחשבי שאת עושה לה משהו רע, הם מרגישים אותנו כל כך טוב שכשאנחנו לא בטוחים הם יודעים ששווה להם ללחוץ. אם החלטת שמספיק לך - אז די, אין יותר הנקה ואין אפשרות להישבר כי זה באמת יבלבל אותה סתם.

טלי 220

New member
תחזיקי מעמד..

באמת הימים הראשונים אחרי הגמילה הם הכי קשים, גם לילד, גם לאמא (וגם כשאת בוחרת...) אם את יודעת שזה לא רעב זה הרבה יותר קל, כי כשהיא רוצה את זה לניחום או לחיבוק, פשוט תגידי לה (בלי להזכיר את ההנקה...) "את רוצה חיבוק?" "בואי לחיבוק" "בואי נתכרבל קצת.."כאלה.. וזהייתן לה את החום של ההנקה... תתפלאי כמה מהר עוברים לשלב להבא...

למעלה