גמילה מהנקה

גמילה מהנקה

הי, בני בן 10 חודשים,במשך היום אוכל מוצקים ויונק כל שעתיים בלילה (ישן איתי- לא הצלחתי להביא אותו לישון במיטתו) לבני יצאו שיניים שדי פוצעות אותי וההנקה נהייתה בלתי נסבלת... מה עושים? אני מעוניינת לגמול אותו מהנקת לילה, בנוסף בני הוא סרבן בקבוקים מוצהר... אייך בכל אופן לגמול אותו? אודה לכם על רעיונות לגמילה נכונה מיכל

מינימי2

New member
הנקה וגמילה

מה הוא אוכל במשך היום? מדברייך אני מבינה שבמשך היום הוא אוכל רק מוצקים ולא יונק, ובלילה יונק כל שעתיים? שיניים אינן אמורות לגרום לבעיות במהלך ההנקה. כדי לינוק הלשון של התינוק צריכה להיות מונחת על שיניו התחתונות. במצב כזה הוא אינו יכול ממש לנשוך. לכל היותר ייתכן חיכוך בין השיניים העליונות לבין השד, אך הוא אינו יכול ממש לנשוך במצב בו הלשון ממוקמת במקום הנכון. אם הוא ממש נושך סימן שבאותו הזמן הוא איננו יונק. תינוקות נושכים כסוג של ניסוי כלים. בדרך כלל הנשיכה תגיע כשהם כבר לא רעבים ומתחילים לשחק, או בעת ההתחברות אל השד. אם תקפידי לחבר אותו לשד בזריזות תוך שאת מקפידה על תפיסה נכונה (הפה שלו פתוח לרווחה ורק אז להכניס שטח נרחב ככל הניתן מן השד אל פיו). שימי לב לרגע בו הוא משנה את מיקום השד בפיו ושחררי את עצמך מבעוד מועד. אם הספיק לנשוך אמרי לו 'לא! זה כואב!' באסרטיביות ונתקי אותו מן השד למספר שניות. אם הוא ממשיך לנשוך ייתכן שאינו רעב ומחפש שעשועים - תני לו נשכן, צעצוע וסיימי את ההנקה. מועד הגמילה מהנקות הלילה הוא אינדווידואלי, אך יש סיכוי שתינוק בגילו עדיין זקוק להשלמות של חלב בלילה, בעיקר אם אינו מקבל חלב אם במהלך היום. סך הכל חלק מהמוצקים שהם אוכלים אינם בעלי ערך קלורי גבוה, בטח ובטח שלא כמו החלב שלך... אם את בטוחה שהוא אינו רעב את יכולה להתחיל ולנסות לצמצם הנקות - להאכיל אותו בפעם הראשונה שהוא מתעורר וכשיתעורר שוב כעבור שעתיים להרגיע אותו בעזרת חיבוק, מים.. בפעם הבאה שיתעורר תתני לו שוב לינוק ואחר כך שוב רק כעבור 3 שעות. לטעמי - מוקדם מדי... הייתי מחכה לפחות עד גיל שנה ומחליטה אז מה לעשות. לגבי בקבוקים - לא בטוח שעכשיו יסתגל לבקבוק אם כי בהחלט אפשרי. בקרוב תגיעו לגיל שנה... זו אולי נקודת ציון אך לא חייבת לסמל את סוף ההנקה
אם את ותינוקך רוצים את יכולה להמשיך להניק ולהמשיך לספק לבנך יתרונות רבים שחלב האם ממשיך להעניק לו גם בשנת חייו השניה. בקבוקים... לשם מה? מים? תחליף? אם תזונתו מאוזנת ומספקת במהלך היום לא בטוח שיש צורך בתוספת תחליף. כדי להכיר לו את הבקבוק ולקרב אותו אליו נסי להניח את הבקבוק בין הצעצועים שלו, הציעי לו אותו כשאינו רעב מאוד , הפכי את העניין לסוג של משחק - האכילו בובה, את אבא, את סבתא, אותך... אל תלחצי עליו ואל תשדרי מתח סביב העניין אלא כיף ושמחה. אם בכל זאת לא יסכים לשתות מבקבוק נסי כוס פלא, אולי יהיה לו נוח יותר.

אני מודה לך על התיחסותך..במשך היום בני מקבל

רק מוצקים ללא הנקה - בוקר - דייסת קווקר, ביניים - פירות+שקדייה, צהריים - מרק ירקות+עוף, ביניים-פירות ערב- מרק ירקות (בני אלרגי לחלב פרה) ואז אח"כ מתחילות ההנקות של כל שעתיים. בזמן היניקה אני מרגישה את שינייו העליונות נועצות בחלק העליון של הפטמה - מה שמותיר מעיין חתכים בעור וזה ממש לא נעים... אני מעוניינת לגמול אותו בעיקר בגלל הנקות הלילה שמתישות אותי נפשית ופיזית- למחרת מאוד קשה לי לתפקד....

מינימי2

New member
אוקיי...

תינוק בגיל 10 חודשים זקוק עדיין לארוחות של חלב. חלב אם מכיל אחוזי שומן גבוהים וערכו הקלורי גבוה ביחס למאכלים כמו ירקות ופירות. מכיון שמארוחת הצהריים הוא מקבל רק מזון "דיאטטי" - פירות, מרק ירקות, סביר להניח שהוא זקוק להשלמה תזונתית ומנצל את הלילה לצורך כך. מדוע אינו יונק במשך היום? גם אם היה יונק במהלך היום, עדיין היה סביר שיתעורר לינוק במהלך הלילה כיון שתינוקות בגיל הזה בדרך כלל קמים לפחות לארוחה לילית אחת, ובזמנים מסויימים זה יכול להגיע גם ליותר מזה... אני יודעת עד כמה מתיש לקום בלילה כל שעתיים, אך לדעתי לא כדאי להוריד הנקות לילה בשלב זה כדי לא לפגוע בהזנתו. אם נגרמים חתכים בשד ייתכן שתפיסת הפטמה לא מיטבית. בתפיסה טובה, כאשר פיו של התינוק פתוח לרווחה ואת מכניסה כמה שאפשר מן השד, המגע בין השיניים העליונות לשד יהיה קליל ולא מזיק. הקפידי על הכנסת השד בצורה נכונה.

תוספת ../images/Emo201.gif

קודם כל- כל הכבוד על ההנקה עד כה . ושאלה- מדוע אינך מניקה אותו גם במהלך היום? לעתים, השלמת הארוחה על ידי הנקה תספק לבנך את התוספת הקלורית הנחוצה לו, ויתכן שהנקות הלילה יפחתו. שאלה נוספת- מדוע להשתמש בבקבוק? תינוק בגיל זה בהחלט מסוגל לשתות מכוס קטנה או מ"כוס פלא" (זו שסגורה בפקק והנוזל לא נשפך ממנה). והערה- בתקופת בקיעת השיניים הרבה תינוקות סובלים מגירוי מתך בחניכיים. גירוי זה גורם להם לנשוך כמעט כל דבר, גם את השד. נתקי אותו והבהירי לו כי כואב לך ובקשי ממנו באסרטיביות (אך לא בכעס או בצעקה) שלא יחזור על כך. מלבד זאת, בגלל שהחניכיים מציקים לתינוקות הרבה יותר בלילה- יכול להיות שחלק מההתעוררויות של בנך נגרמות מסיבה זו. שמחי על כך כי יש לך אפשרות להרגיע אותו על ידי הנקה, ותקופה זו תחלוף כשמצוקתו תיפחת. בהצלחה

הסיבה שאינני מניקה אותו במשך היום - אני

יכולה להניק אותו החל מ14:00 אבל אני ממש מרגישה שזה הפך למטרד עבורי - אני מרגישה שהענקתי לבני עד כה את הטוב ביותר והגיע הזמן בעצם להתחיל לגמול אותו כי נראה לי שאח"כ יהיה לי הרבה יותר קשה לגמול אותו...ולכן בעתם הפסקתי להניק אותו במשך היום שהכוונה בעצם לגמול אותו סופית עד גיל שנה....אני מרגישה שההנקה הפכה לעול עבורי ולא להנאה ואני לא רוצה להעביר את התחושה הזו לבני....

מינימי2

New member
עם תחושות קשה להתווכח...

אם אינך רוצה להמשיך להניק עלייך לדאוג למזון חלופי עבור בנך. המוצקים שהוא אוכל כרגע לא מספקים לו את כל כמות הקלוריות לה הוא זקוק. לעומת זאת, בסביבות גיל שנה + סביר להניח שכבר יאכל מגוון גדול יותר של מזונות משביעים - לחם, פסטה, ביצים, ויהיה מסוגל להתמודד עם מזון גס יותר (קציצות, עוף וכו'), ייתכן שאז לא יהיה צורך בתוספת של חלב. בנתיים עומדות בפנייך שתי אפשרויות - 1. להציע לבנך פורמולה או להתייעץ בתזונאית לגבי התפריט שכדאי לך להציע לבנך. 2. להמשיך להניק עוד מספר חודשים ולהתחיל להוריד הנקות כאשר בנך יקבל מהמוצקים את כל צרכיו. את יכולה לפנות לפורום של הנטורופתית ורד לב ולשאול לגבי תפריט לבנך או לפנות לתזונאית ולבקש הדרכה. בהצלחה

למעלה