גמילה מבקבוק

raananh

New member
גמילה מבקבוק

כיצד ניתן לגמול לגמרי ילד מבקבוק? היום הבן שלנו בן 21 חודש. הפעם היחידה שהוא מקבל בקבוק עם פורמולה זה לפני השינה. בלי זה הוא לא נרדם. עם זה הוא נירדם תוך כמה דקות. מוצץ הוא אף פעם לא אהב. אנחנו נותנים לו ארוחת ערב לפני השינה ... ותאבון אף פעם לא חסר לו - הוא לא הולך לישון עם בטן ריקה. ניסיתי אתמול, שוב, לתת לו כוס מציצה (SIPPY CUP) עם חלב (לא פורמולה) קצת מחומם. הוא ניסה את זה לכמה שניות ואח"כ בכה ודרש בקבוק. בקבוק מים גם לא עובד. המטרה שלי היא לגמול אותו לגמרי מהבקבוק בגיל שנתיים. כרגע ניראה לי שלהרדם זה מותנת אצלו בלשכב על הגב עם בקבוק בפה. כמעט תמיד אני קורא לו ספרים לפני השינה... הוא מתעייף... מבקש בקבוק... אני נותן בקבוק... ממשיך לקרוא עוד קצת... שם אותו במיטה עם הבקבוק ומוצא אותו ישן אחרי 10 דקות. יש עצות או פטנטים? לא בוער לי אבל הייתי רוצה להיפטר מהבקבוק כשהוא בגיל שנתיים... וזה יעזור לשמור על השיניים שלו רענן

שלי נגמלה בגיל 4 וקצת...

האמת שבכלל לא בער לי לגמול אותה. היא מאד בררנית באוכל ובסך הכל תמ" ל הוא מזון מצויין - עם ויטמינים, מינרלים, ברזל, סידן. אז למה לגמול בעצם? כמובן שהיה הלחץ הסביבתי של :"מה?! היא עדיין עם בקבוק? בגיל 3?! בגיל 4?!". אז איך היא נגמלה? בפסח האחרון זרקתי את הבקבוק (=אוונט) וקניתי אחר (נוק). היא סרבה לשתות ממנו וככה נגמלה. אז אולי אם תעלימי את הבקבוק הוא יגמל לאחר יום-יומיים של בכי?! מצד שני, אולי הוא עדיין זקוק לבקבוק הזה. גיל שנתיים בעיני הם עדיין תינוקות..

למעלה