גמילה לה לה לה

גמילה לה לה לה

2.5 כאמור. פיפי כבר ארבעה ימים רק באסלה. אין פספוסים אלא אם בדיוק קמה משינה. קקי לא. קקי אומרת אחרי שעשתה בתחתונים, ואם הספקנו לאסלה מסרבת לעשות. לא מסבירה למה. מה עושים?

צימעס

New member
כמה קיי ביום? זמן קבוע?

תסכים לחיתול בשביל הקקי? סיר? *משהו* שהוא כמו... (למשל כמו הגדול של צימעס)?

Kalla

New member
גם לנו היה שלב כזה.

יום אחד אמי פשוט הודיעה לתום שהיא לא לוקחת אותו לטיול השבועי הקבוע שלהם (אלא רק את דליה) כי היא לא יכולה להתמודד עם זה שהוא עושה קקי בתחתונים באמצע הטיול. מאז זה לא קרה.

צימעס

New member
זה קצת דומה ל-פתאום

בו בני עבר מסיר לאסלה. הייתי אצל חברה, ביקשנו ממנו שיעשה על הישבנון כי ככה יהיה לנו הרבה יותר קל לנקות, וזה הספיק.

לאה_מ

New member
חיתול לקקי? סיר? לרפד סיר בחיתול?

לרפד את האסלה בחיתול? השבוע היינו אצל חברים שהבת שלהם ככה כבר חודשים. אין פספוסי פיפי לאחר ייאוש, פרס - חבילת מדבקות), אך מאז שוב חזרה לעשות בתחתונים

בימבילי

New member
דומה למה שקרה אצלנו.

בגיל 2.4 נגמלה לחלוטין בחיתולים בלי פספוסים. חוץ מקקי. כלום לא עזר. בגיל שלוש ושבוע, בבת אחת ובלי הודעה מוקדמת, התיישבה על הישבנון והתחילה לעשות קקי בשירותים. מאז לא חזרה לחיתול. שמעתי בדרך המון תאוריות, וניסינו המון דברים. רק הזמן שלה והדרך שלה הם אלו שהביאו את הפתרון. (אצלנו היא היתה מבקשת חיתול, עושה קקי, מבקשת שינקו אותה מיד וחוזרת לתחתונים)

Adi 2606

New member
לנו גם לקח כחצי שנה ../images/Emo5.gif

ההמלצה שלי - לנשום עמוק (תרתי משמע) ולחכות שיעבור. לבקש, להסביר, אפילו קצת "לכעוס". אם אין בעיה פיזיולוגית - זה יעבור.

בימבילי

New member
אם אין בעיה פיזיולוגית - אני דווקא

לא בעד לכעוס וגם לא לבקש ולהסביר יותר מדי. אנחנו גם בקשנו והסברנו וקבענו יעדים, אבל חוץ מלהלחיץ אותה זה לא עשה כלום. בסוף (אחרי ששללנו בעיה פיזיולוגית) עזבנו את הנושא לגמרי (ולקחנו נשימה ארוכה...) וזה הסתדר מעצמו ממש ביום אחד (היום שהיא בחרה).

Tamo daleko

New member
ככה זה היה אצלנו עם שתי הבנות

לבכורה זה פשוט עבר ביום בהיר אחד, בלי התראה מוקדמת. לאמצעית - עברנו איתה שבוע של וירוס שלשולים קשה, בו הייתה עם חיתול (לבקשתה). נגמר הוירוס, הורד החיתול, הלכה לעשות קקי בשירותים וזהו. הרבה אויר. זה יעבור. במוקדם או במאוחר (אצלנו זה לקח משהו כמו חצי שנה עם כל ילדה..)

גמצלנו לקח יותר זמן עם הקקי

זה לקח עוד שבועיים אחרי הגמילה מהפיפי, אבל מצד שני תום נגמל בסביבות גיל 3. גילינו בהתחלה שהיה לו יותר נוח לעשות קקי בכריעה מעל הסיר (מדהים - או שלא - איך הוא מצא בעצמו את התנוחה הכי טובה, שהזכירה לי תנוחות לידה מומלצות
). אחרי שבוע של פספוסים ועוד שבועיים-שלושה של סיר, הוא עבר לישבנון (ולפעמים גם זה לא), לדעתי בהשראת הילדים האחרים בגן. היום הולך לו טוב עם זה. יש נקודה שצריך לזכור לדעתי - לקקי לוקח יותר זמן לצאת מאשר לפיפי, ולפעמים זה קצת מתסכל את תום. גם היום, קורה שהוא רץ לאסלה וחזרה שלוש פעמים עד שיוצא קקי.

ניסיתם להושיב אותה על סיר ../images/Emo35.gif

ניסיתם מקטין אסלה
גם לסיון היו קשיים בתחילת הגמילה עם הקקי אבל ברגע שישבה על הסיר והקדישה לעניין כמה דקות - הבעיה נפתרה. לאסלה עברנו יחסית מהר וממקטין האסלה נפרדנו יחסית מהר.

תודה לכולכן

היא אפילו מודיעה לפני, אבל לא רוצה בשום אופציה חוץ מלעשות בתחתונים ואחר כך להתנקות ולהחליף. היום סרבה בכלל לתחתונים והלכה עם חיתול לגן. לא הצלחתי לפענח ממנה למה, אבל הגננת אמרה לי אחר כך שהיא לא הסכימה ללכת לשירותים בגן (אתמול סבא וסבתא לקחו אותה כך ששרשרת הדיווח הייתה קצת קטועה). אנסה לדבר איתה היום, כבדרך אגב, על מה מציק לה בשירותים של הגן (לא שאני הייתי עושה שם פיפי או חס וחלילה קקי, אבל קיוויתי לא להעביר לה את כל התסבוכים הנשיים הנוראיים שיש לי...) וכל עוד לא רוצה לא צריך והשעולם (דהיינו הסבתות של "הבן של ריקי גמול מ-ז-מ-ן") יחכה לי בסיבוב...

לאה_מ

New member
לגבי השירותים של הגן -

לי אין שום "תסבוכים נשיים נוראיים" בעניין הזה (תאמיני לי - אני מוכנה לעשות קקי בכל מקום
), ובכל זאת עומר סרב לעשות קקי בגן במשך מספר חודשים (ועד שעלינו על זה התפתחה אצלו ממש בעיית עצירות, מה שכמובן מגדיל עוד יותר את הבעיה). אני לא בטוחה מה היתה הסיבה, אבל אולי זה נגע לנקיון או לתחושת העדר הפרטיות בשירותים בגן. מכל מקום, הבעיה נפתרה לחלוטין ברגע שהוסכם שהוא יוכל להשתמש בשירותים של הצוות. אז אם זו הבעיה - אולי זה פתרון אפשרי.

טוב- אז לא. לא טוב.

הלילה גם בלי חיתול וקמה יבשה ונפלאה. אבל היא מתאפקת שעות. שעות. לא עושה ב-כ-ל-ל בגן שום כלום. וכל הדרך הביתה (40 דקות) עד שמגיעים הביתה. (למה היא חייבת להיות דומה לאמא שלה???). הבוקר בגן עשינו יחד טיול לשירותים. בחנו את כל האופציות- שירותים בלי דלת, שירותים עם דלת, שירותי הצוות. היא לא רוצה כלום. לא תעשה פיפי בגן. אמרתי לה שיש לה אפילו חיתול בתיק ואפשר לשים לה חיתול כשהיא רוצה לעשות פיפי. היא גם ראתה ילדים אחרים עושים פיפי בשירותים. לא. לא. לא. אני אנסה לקנות סיר מיוחד שלה לגן, אבל אני די סקפטית. עוד הצעות?

לאה_מ

New member
דוקא אם היא דומה לך בזה - אולי את

יכולה לנסות לראות מה מפריע לה מתוך הראיה שלך (את רואה? יש לך יתרון בזה. אני, למשל, בחיים לא הייתי מצליחה לנחש...
). תחשבי מה היה מפריע לך, ומה היה עוזר לך לפתור את זה. אולי, למשל, מקטין אסלה פרטי? אולי הדלתות לא נסגרות מספיק טוב? אולי באמת סיר משלה?

היא סרבה הבוקר לקחת את הסיר שלה

לגן. ננסה היום לקנות סיר אחר מיוחד לגן. מה מפריע לי??? ללכת לשירותים שעוד אנשים היו בהם (זה סיר פרטי אמור לפתור, לא?). זה שאין שם דלתות ופרטיות (אז הצעתי לה את אלה עם הדלת). הטיול הקבוצתי לשירותים (אולי באמת אגיד לגננת לקחת אותה בנפרד מהטיול... אבל להחליף חיתול כך לא הפריע לה). חייבת להגיד שב-12 שנות לימוד בבי"ס, אני יכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שהלכתי לעשות פיפי בשעות הלימודים. תודה לכולן על ההצעות. אתמול היה מתסכל במיוחד, בעשר באתי לקחת אותה אחרי דיווח של הגננת שהיא לא עצמה, ושניה אחרי שהגענו למשרד שלי התחילו שפריצים מכל הכיוונים. המסכנה הייתה עם וירוס קצר מועד בבטן, אבל התאפקה בכל הכח בגן. כמה נורא. בינתיים גם קיבלתי דיווח מהורי החבר הכי טוב שלה שבגן אחר שגם הוא בשבועיים הראשונים סירב ללכת לשירותים בגן ואחר כך השתחרר. יש תקווה.

ש ר ו ן2

New member
מזכיר מאד את מה שהיה אצלינו

הדר גם סרב לעשות פיפי בגן והיה מתאפק עד שהגעתי בצהריים לקחת אותו. אז הלכנו ביחד לחנות והוא בחר את הסיר עם הצבע האהוב עליו ובכך נמצא הפתרון. לגבי הקקי, הוא היה מבקש חיתול לעשות בו קקי ולא הסכים לעשות בשירותים. אז הנחתי את הסיר בסלון ואמרתי לו "כשיהיה לך קקי, אתה יכול לעשות בסיר" הסיר עמד והמתין בסלון כשבועיים שלשה , עד שיום אחד הוא התיישב ועשה
אני יודעת שלא לכל אמא מתאים להתעסק עם הסיר (ועוד בסלון-
!)אבל אצלינו זה היה שלב שהקל על הילדים בדרך לשירותים...

בימבילי

New member
כן. מקטין אסלה מרופד וצבעוני

תביאו אותו לגן והוא יהיה רק שלה. קונים בטויס אר אס. הצלחה אצלנו.

אלדורית

New member
אנחנו קנינו סיר בשביל הגן

(כלומר בשביל הקטנה לשימוש בגן, לא בשביל כל הגן) אמנם יש שם שתי אסלות קטנות, אבל הן גבוהות לה מדי בשביל שימוש עצמאי (והיא לא אוהבת לבקש שיושיבו אותה). אגב, אם היא לא עושה פיפי כל כך הרבה זמן, יכול להיות שהיא לא שותה מספיק? את יכולה לבקש מהגננת שתוודא שהיא שותה כמות הגונה? (אני יודעת שגם הילדות שלי מגלות יכולות איפוק מופלאות כשהן מגיעות לסף התייבשות באופן וולונטרי--במיוחד את הגדולה צריך ממש להכריח לשתות).

אמברון

New member
ומה עם להביא לגן ישבנון שהוא שלה?

כשעומר נגמל ביקשתי מהגננת אישור להביא ישבנון חדש לגן, שלפחות בשלב ראשון ישמש רק אותו. קניתי חדש, הבאתי עם האריזה, הרכבתי יחד איתו (ועם עוד כמה ילדים) והנחתי אותו ליד האסלה בשירותים. הגננת ואני הסברנו לו שזה ישבנון קסמים, שעוזר לילדים שיש להם חיתול לעשות פיפי בשירותים. עומר השתמש בישבנון יומיים ועבר לאסלה רגילה. לישבנון שלום
.

למעלה