גמילה וקשב

dreams123

New member
שביתת פשפושים?

הקטן בן 5 וחצי חודשים.
בבית בלי טיטול או אם רב פעמי (תלוי בפניות שלי מבחינת הילדים הגדולים) ובחוץ חד פעמי. בשבוע האחרון ממש מתנגד להתפשפש. לא תמיד אבל כמעט כל פעם שהוא צריך קקי.
מאז יום שישי הוא ממש נאבק ולא מוכן לעשות בכיור/בשרותים/בחוץ אבל גם לא משחרר לטיטול. בוכה ועושה גזים ונראה מסכן אבל לא משחרר.
יש איזה הגיון במה שעובר עליו?
יש עצה טובה??

משהו נחמד שקרה השבוע

אספה את הקטן (שנתיים ושלושה חודשים) מהגן בייביסיטר חדשה.
היא היתה אצלנו בבית פעם אחת לפני זה.
כשהגעתי הביתה היא אמרה לי שהיא פתאום נזכרה שהיא לא שאלה לגבי חיתולים, אבל הבינה לבד כשהוא הגיע מהגן בלי חיתול ובגינה ביקש ממנה לעשות פיפי...
סתם זה היה נחמד.

גמילה של בת שנה ו-10, מתקשה עם הקקי

חיכיתי כמה ימים שמישהו אחר יפתח שרשור

אחרי חודשים ארוכים של "שימור מודעות" לצרכים, פרקי זמן קצובים בבית בלי חיתול, חלקם עם תחתונים, הכרות יסודית עם הסיר והאסלה ומה שעושים בהם, קצת לפני פסח הבת שלי התחילה לדרוש תחתונים ובפסח ממש לא השאירה לנו ברירה בסירוב שלה לחיתול.
בפיפי היא שולטת די יפה, עד כדי פספוס או שניים ביום, גם בגן. לפעמים מבקשת ללכת לעשות, לפעמים אנחנו מציעים לה והיא מסכימה ללכת לעשות (ולפעמים לא ואז הפספוסים).
אבל הקקי... אוי מה נעשה עם הקקי שלה?
ביום טוב, היא אומרת שיש לה קקי לפני שעושה ומבקשת חיתול (מייד אחרי שמסיימים לנגב לה דורשת שוב תחתונים ככה שזה מאוד ממוקד). ביום פחות טוב היא עושה בתחתונים בלי הודעה מוקדמת.
הייתה פעם אחת שעשתה קצת בתחתונים, הושבתי אותה על האסלה לעשות עוד קקי והצליחה, ואז אחרי חגיגות הנצחון וה"כל הכבוד" עשתה עוד בתחתונים... זאת הייתה לדעתי הפעם היחידה שהקקי הגיע לפחות בחלקו למקום הנכון.
אני לא כל כך יודעת איך להתקדם מפה. יש רעיונות?

babkas

New member
רב פעמי וקשב...

שלום לכולם,
בתי הגדולה גדלה עד גיל שנה וקצת עם חיתולים רב פעמיים אז התחילו נזילות אין סופיות שלא הצחלנו לפתור.

עכשיו אני בהריון שני ומתחילה לחשוב מה הפעם. ההתלבטות בין קשב לרב פעמי.
לגביח הקשב, איך מתחילים ומתי. כל מידע יתקבל בברכה. לצעיר אין לי תקציב לקורס של חיתולס.

איך אני משמשת שוב את הרב פעמי, כביסות וניקויי יסודי. יש כתמים שממש לא יורדים בשמש רק עם מסיר כתמים.
תודה

למעלה