גמילה גמילה

לילית32

New member
גמילה גמילה

אני מתלבטת האם להוריד את החיתול לבני בן ה-3. אני נותנת לו להיסתובב הרבה בבית בלי חיתול והוא עושה פיפי בסיר. הבעיה היא, איך לא הקקי. הוא לא מוכן לעשות קקי בסיר וגם לא לשבת עם חיתול על הסיר ולעשות קקי. כשהוא ללא חיתול הוא פשוט מתאפק. השאלה היא האם כדאי בכל זאת להוריד לו את החיתול? מה דעתכם?

גאמי

New member
הי לילית!

אישית מדוע לא לנסות...פרט למשהו טכני, אולי כדאי לחכות עוד חודש, חודש וחצי שיתחמם קצת ואז יהיה נוח יותר? אלא אם כן אין בעיה של חימום בבית. הצלחה!! גלית

לילית32

New member
אני חוששת מתסביך קקי

עם הגדולה הדברים באו בטבעיות בעיקבות רצון שלה. כאן אני מבינה שלחכות למוטיבציה שלו עלול לקחת הרבה זמן. השאלה הגדולה היא מה יקרה כשהוא יהיה כל היום ללא חיתול. אני יודעת שאצל הרבה ילדים גמילה מקקי היא ענין מסובך ואני לא רוצה לחבל בתהליך.

גאמי

New member
הבנתי

כך שאת רוצה להתחיל כעת, כמה שיותר מוקדם יטב, הבנתי נכון? טוב נראה מה יאמרו אחרים. עם בני אמנם לא היתה בעיה של גמילה, אך היה תסביך קקי במובן אחר, הוא היה מתאפק מתוך בחירה והיו לו עד לפני שנתיים טקסים של ישיבות ארוכות על האסלה, מתוך בחירה, מן סגידה כזו לקקי וחוסר רצון להפרד ממנו, כך שלא פעם היה נמרח כולו. כל כך חששתי שכך יגיע לכיתה א', אך הזמן עשה רק טוב מתוך מודעות כנראה והשלכות לגבי מה התוצאות של חוסר הגיינה בבית הספר עשוי לגרום והעניין פסק. אך עד לפני חצי שנה עדיין שירותים היה בעבורו גם בבית הספר מקום בריחה ידענו את הסייעת. טוב זו היתה זוית מעט שונה גם מבחינת האפקט וגם מבחינת הגיל בכל אופן מעניין מה יציעו אחרים.

תשאלי אותו

ואולי זאת התגובה הכי משוגעת בעולם, אבל אולי לא השאלה מהי מידת התקשורת של הילד, אם הילד מתקשר -תקשרי איתו. ברור שביום מן הימים הוא ירצה, אז לא יקרה כלום אם אותו היום יחכה עוד כמה ימים .

allafish

New member
מוכר מאוד

הבן שלי היה גמול מפיפי אבל לא מקקי במשך שנה. לא היו לו בעיות להשתין בעמידה לתוך האסלה אבל הוא סירב בתוקף להתישב לעשות קקי על האסלה או סיר. הפתרון שהוא בעצמו מצא היה כזה- ברגע שהייתי מלבישה לו חיתול לפני השימה- ישר היה עושה קקי בתוך החיתול, הייתי מחליפה לו ואז הוא היה ישן עם חיתול נקי. כשהפסיק לברוח לו פיפי בלילה, אחרי שהיה עושה קקי בחיתול היה אומר לי- לא צריל לשים עוד חיתול, והיה יושן בלי כל הלילה. לח לו שנה עד להתחיל לעשות קקי לאסלה. בזמנו כשהתעניינתי בנושא גיליתי שלהרבה ילדים (משום מה כולם בנים) היתה בעיה עם ישיבה והם התעקשו לעשות קקי בעמידה (דבר שמאוד קשה טכני) או בחיתול.

go bananas

New member
גם אנחנו

הפיצ בן 3.5- כבר כמה חודשים גמול מפיפי- נגמל ממש בקלות תוך שבוע, כמעט ואין תאונות (אבל הוא לא מבקש לעשות. אנחנו צריכים לקחת אותו). אבל את הקקי הוא בשום אופן לא מוכן לעשות באסלה. אפילו לא מוכן לשבת. המזל שלנו הוא שהוא לא עושה קקי בגן, וכמעט תמיד עושה מיד כשהוא מגיע הביתה. אז איך שהוא נכנס בדלת אני שמה לו טיטול והוא עושה קקי. אם אני לא שמה לו מיד, הוא עושה בתחתונים, אבל אני חושבת שהוא עושה את זה בשביל הצומי- כי בעלי כל פעם עושה מזה ממש עניין, ואז אנחנו נכנסים לוויכוח והפיצ ממש נהנה מזה. (אני אומרת לו שאסור לעשות מזה עניין, והוא חושב שצריך לצעוק עליו כדי שיעשה באסלה. ואז אני אומרת שבגלל שהוא לא מתקשר טוב אנחנו לא יודעים אם הוא מפחד, ואם נצעק עליו רק נגרום לו לטראומות מיותרות וכו' וכו'....) חוץ מזה שהרבה אמהות אמרו לי שהבנים (הנורמלים) שלהם כולם עבור שלב כזה, והיום הם בסדר גמור.

טל 0 0 0

New member
דווקא הבן שלי נגמל מקקי

לפני שנגמל מפיפי..... כל התהליך לקח חודשיים וחצי. היום הוא יוזם בעצמו, בא להגיד לי שצריך לשרותים ואף הולך לבד ובאופן עצמאי לשרותים. (לרוב אני הולכת אחריו בשביל לוודא שהזרם קולע לאן שצריך). לפעמים כשאני באה איתו לשרותים הוא מכריז בפני: "צריך בעמידה" (פיפי) או "צריך בישיבה" (קקי).- איזה מתוקון.

למעלה