גמילה בלילה

אמא טלי

New member
גמילה בלילה

מה עושים כשילד בן שנתיים ושמונה שגמול לחלוטין בשעות היום ועד לפני חודש היה גמול לחלוטין גם בלילה, ופתאום ביום בהיר אחד חזר להרטיב בעת השינה? שבועיים שלמים הוא הרטיב כמעט כל לילה, לבסוף התייאשתי ושמתי לו פול אפס. הפול אפס גרמו לו להמשיך להרטיב ברציפות כל לילה, ואז חזרתי לטיטול, והמצב ממשיך. נראה לי שטעיתי בכך שהחזרתי לו את הטיטולים, ולא ברור לי איך אחרי חודש ללא הרטבה בלילה הוא חוזר להרטיב. יש לציין שבשעות היום הוא גמול ואין רגרסיה וכן בזמן השינה בגן הוא לא מרטיב, אבל אם הוא ישן צהריים בבית, אז בבית הוא דווקא כן מרטיב בצהריים. אני אובדת עיצות. איך יוצאים מזה?

נעה גל

New member
גמילה בלילה בניגוד לגמילת יום

היא תלויה בהפרשת הורומון מסוים ש"מורה" לשלפוחית השתן לא להתרוקן במהלך הלילה. אז נכון שגם לגמילת יום צריך בשלות גופנית, אבל היא מגיעה הרבה הרבה לפני הבשלות הגופנית של גמילת לילה. מכיון שמדובר בשני מנגנוני גמילה שונים, אין קשר בינהם ולכן, בהחלט יכול להיות מצב בו הוא בלילה "מפספס" ובמהלך היום לא. עוד כדאי לדעת, זה שהפרשת ההורמון המדובר מתרחשת בסביבות גיל 3 אצל בנות ואצל בנים בגילאים מאוחרים יותר (עד גיל 5), ולכן, ברוב המקרים, ילדים גמולים במהלך היום, נגמלים בלילה בהפרש של שנה (כלומר, אם גמלת מטיטולים במהלך היום בגיל שנתיים וחצי, יכול לקרות מצב שגמילה בלילה תתרחש רק אחרי גיל שלוש וחצי). מה הסימן שאפשר להוריד לילד את הטיטול גם במהלך הלילה? - הוא קם בבוקר עם טיטול יבש. תקראי את החומר המצורף בקישורים, במיוחד את זה שבאנגלית (לא קשה), שמסביר על גמילת לילה. לגבי המקרה הספציפי שלך, לא אמרת מתי התחלת את גמילת הלילה וכמה זמן הוא כן הצליח לא לעשות פיפי במהלך הלילה. לא אמרת, אם נהגת לשים אותו על האסלה במהלך הלילה בשביל שיעשה בה וכו´, ולכן, קצת קשה לענות באופן ספציפי על השאלה שלך. אם תרצי, אני אשמח אם תתני עוד פרטים ואז אהיה יותר ספציפית. בכל מקרה, יכול מאוד להיות שמדובר בחוסר בשלות גופנית לגמילת לילה (גם אם במשך שבוע שלם הוא לא פספס אפילו פעם אחת), ואז כדאי להמשיך עם הטיטולים בלילה עד שהוא יהיה מוכן.

אפרת_ח

New member
נעה, אני הבנתי את השאלה הפוך

הבנתי שמדובר בילד שכבר היה גמול בלילה, מה שאומר שהבשלות הגופנית כנראה קיימת. אחרי ששוללים בעיה גופנית (תרבית שתן... וזה הרבה יותר קל אצל בנים) צריך להתחיל לנסות לדבר איתו על אפשרויות אחרות - האם הוא רוצה להגמל וכו´.

נעה גל

New member
אז זהו, שהיא לא ציינה כמה זמן הוא

היה גמול בלילה ולכן שאלתי אותה (אולי זה היה רק שבוע? ואז זה גם יכול להיות מקרה....)

נעה גל

New member
היא כתבה "עד לפני חודש" ולכן, זה

יכול להיות שמדובר בשבוע לפני חודש וגם חצי שנה לפני חודש. בכל מקרה, יכול מאוד להיות שאת צודקת, הנאום שכתבתי שם על גמילת לילה, הוא אחד שיוצא לי באופן אוטומטי כשמזכירים את המושג הזה...

נעה גל

New member
רגע רגע, את צודקת היא באמת כתבה

חודש. טוב, נחכה לראות מה היא תגיד.

ציפי ג

New member
לפעמים ילד שגמול בלילה חוזר

להרטיב כי קר לו. כדאי לבדוק אם הוא מכוסה כראוי, ואם לא להלביש לו פיג´מה חמה יותר. מועדים לשמחה.

דסי אשר

New member
חושבת כמוך, ועוד

נתקלתי בעבודתי במשפחתון, שילדים גמולים גם בשינה, הרטיבו, כנראה מקור, ובעיצה עם ההורים סגרתי המזגן בצהריים. דבר נוסף, פעמים רבות רגרסיה אפילו ללא סיבה מאד טראומתית, תופיע קודם בגמילת הלילה. ודבר אחרון, ואותו למדתי כשהייתי אמא צעירה - מטפלת בקיבוץ סיפרה על ילדים שבגן גמולים( באופן עצמאי) וב"חדר" בשעתיים שהיו אז... היו ממשיכים להרטיב. אני פשוט הייתי רואה זאת כנסיגה זמנית, לוקחת זאת בקלות, משום שההתעצבנות לא מועילה לך אמא, ובוודאי לא מטיבה עם בנך, שמרגיש מה את מרגישה. אין זה אומר שאני לא מבינה אותך, אבל זו תופעה מאד ידועה, וזו מערכת כל כך רגישה. תראי את ההתכתבות שיש כאן על נסיגה לקקי. הרבה יותר קשה. דסי

לטלי ../images/Emo50.gif

חשבתם לקחת אותו לרופא אולי יש בעיה בבלוטה? או אולי ביטוי למצוקה נפשית בבית או בגן? שלך חנה גונן

למעלה