ברוך הבא../images/Emo39.gif
ברוך הבא
לרשימת הכותבים. לדעתי, שאלת שאלה שקשה לענות עליה. יש כאן הרבה אספקטים שאפשר לחשוב עליהם. קצת חומר למחשבה: * סטטיסטית, מבחינת מדידת תוצר וצמיחה, אם מוצר/שרות נמסר כתרומה לעומת האפשרות שייקנה בתשלום, לכאורה ירד התוצר ותרד הצמיחה בין המצבים השונים. עדיין, אם יש לך מוצר שאין בו צורך, הרי זה יהיה יעיל יותר לתת למישהו אחר להשתמש בו. * אולי כדאי להפריד בין פעילות גמ"חים, מלכ"רים, ופעילות התנדבותית בכלל? אולי להתייחס כאל המגזר השלישי (יש מספר הגדרות אבל אפשר לאמר שמדובר בכל פעילות שאינה שייכת למגזר הממשלתי או העסקי)? לדוגמא, פעילויות רבות מופעלות ע"י מלכ"רים במקום הממשלה: למיטב ידיעתי מד"א וזק"א הם מלכ"רים. במקרים רבים גופים ממשלתיים כמו המשטרה תלויים בעבודתם במתנדבים. * לגבי הקף הפעילות של המגזר השלישי: ממליץ לקרוא דו"ח ועדה
לדוח מסכם של הוועדה לבדיקת תפקידי המגזר השלישי בישראל והמדיניות הננקטת כלפיו. למשל ב 1997 היו כ 245000 משרות מלאות (כשישית מזה התנדבותיות) שהיו 11.5% מכלל התעסוקה הלא חקלאית במשק. כאשר מדברים על סך ההוצאות הנתונים מרשימים בהרבה. (בהתייחס לסעיף הבא, לגבי הדו"ח בינתיים הספקתי רק לרפרף בו, עד כה לא מצאתי התייחסות לנושאי גובה השכר). * אגב, להערה לגבי מלכ"רים שכתב twigy , אני מניח שהיה ציני: מלכ"ר - מוסד ללא כוונת רווח, זו הגדרה שנמצאת בחוקי המס של המדינה. האם אפשר להניח שהתכוון לכך שרבים מהמנהלים עושים את התפקיד למען רווח לעצמם... יכול להיות שהוא צודק, מכיון שאין שקיפות מספקת, ולא ידוע לי על איסוף מידע בנושא שכר מנכלים בעמותות ומלכ"רים. לחילופין, יכול להיות שמדובר בחלק מהעמותות, ובאחרות המנהלים עושים עבודת קודש בהתנדבות או בתשלום סמלי. ייתכן שהקבוצה הראשונה מטילה כתם לא מוצדק על השנייה... * לגבי גמ"חים - ממה שאני מבין כאדם לא דתי, מדובר במוסד שמעוגן עמוק במסורת ובמבנה הקהילה היהודי. כדאי לקרוא את עמדתו של משה פייגלין (חטיבת מנהיגות יהודית בליכוד) במאמרו
מחשבות על קפיטליזם, אמונה וחסד. לגבי דעתי בנושא: לטוב ולרע אני חושש שגמ"חים מורידים אחריות מהמדינה, ומאפשרים לה להתנער ממחויבותיה. ייתכן אבל, שהמצב הזה עדיף כי אולי הם יוכלו לעשות זאת טוב יותר. בכל אופן,
אם ידוע לך על אתר באינטרנט המרכז מידע על גמ"חים בכלל, ועל כאלו הנותנים הלוואות ללא ריבית בפרט - אשמח להוסיפם לקישורי הפורום. זהו לבינתיים, לילה טוב...