גמד גאייר

אגי 6764

New member
גמד גאייר

שבוע טוב לכם. מצאתי את החתיך הזה......
קראתי מעט הסטוריה על חברת מאייר משנות ה - 50
הבנתי שהדי אור אתה גם מומחה להעריך את הפריט הנ"ל
רק אל תשלח אותי לחפש את ירון גאייר, ראיתי באחד הפוסטים בעבר שהמלצת
לפנות אליו. חיפשתי ולא ראיתי אותו פה בפורום.
אשמח ליעוצך, ואולי גם סבתא רותרות בטח תוכל לעזור .
אז שבוע טוב יקירי.

hadi orr

New member
אני ממש ממש לא מומחה למאייר. יותר מומחה לגאייר .

ירון הוא הדמות שתוכל להגיד לך את השווי פחות או יותר. שלחתי לו מסר שמחפשים אותו בפורום

אגי 6764

New member
המומחיות הצחיקה אותי

היי הדי. חוש ההמור מכה בי שוב...עד 120.
אז זהו? שלחת מסר לגאייר? ואני מחכה.....
אולי בינתיים אקבל עוד חוות דעת.....
תודה ושבוע טוב

אגי 6764

New member
קישור לכרטיס

תודה על כתובת הקישור. כנראה שכבר לא פעיל.
יש בו 13 תמונות יפיפיות של תוצאת מאייר.

hadi orr

New member
להערכתי הבלתי מוסמכת שווה בסביבות 200 שח אבל הפעם נצטרך

באמת לחכות למומחה שאם ירצה יבוא ויגיד את דברו ואם לא ירצה לא יבוא. שבוע טוב

לדעתי, מינימום 300 ש"ח. הוא בהחלט מיוחד ונדיר.

בזמנו עקבתי הרבה אחרי המחירים כי מכרתי ארנב עם גזר של ניצה.

אגי 6764

New member
מחירים באיביי

תודה לך נתן קלמן. מעניין...מחירים מכל וכל. מעשרות בודדות עד כמה מאות.
מעניין למה הפער כל כך גדול. הרי כולם בערך משנות ה - 50.
לפי התמונות שראיתי אין כמו החתיך הגמד שלי. אמנם גמד אבל 24 ס"מ גובהו. הבעת הפנים שלו מעניינת ומושלמת. בלי להשוויץ....הוא באמת מיוחד ויפה. בהשואה לחיות המוצעות שם... - חחחח

כשאת בודקת מחירים באי ביי תתעלמי מהמחירים המבוקשים.

חפשי בטור משמאל SOLD LISTINGS וחפשי שם איזו עסקה נסגרה ובכמה. זה מעיד על הביקוש ובאיזו רמת מחירים.
והגמד באמת חתיך.

אגי 6764

New member
מחירים באיבי

תודה סבתא רותרות. להתעלם לגמרי? זה לא נותן איזשהי אינדיקציה (פחות או יותר? ) לדעתי כמות העסקאות שנסגרות אולי יכולות להעיד על ביקוש של מוצרים לאספן X. דהיינו במקרה הזה לאספני בובות של מאייר. אני מניחה גם שאין היום הרבה בובות זהות משנות ה - 50. וזה מה שמעיד על נדירותם לאספנים. הלא כן?

להתעלם לגמרי. ראית בעצמך שטווח המחירים המבוקשים נע מכמה

עשרות ש"ח ללמעלה מאלף. אנשים מנסים את מזלם שמא יימצא פראייר.
בכל מקרה כשאת מוכרת בובה של גאייר קהל היעד שלך הוא אספני מאייר ולא אספני בולים...וזה מה שקובע, הביקוש שלהם.
אשר לנדירות, זה בהחלט יתבטא בביקוש לכן כתבתי לעיל שלדעתי שווי הבובה שלך הוא סביב ה-300 ולא ה-50.
מאייר פעלו בשנות ה-50 וה-60 בלבד כך שלדעתי מה שקובע לגבי נדירות הוא נדירות הדמות בבובה ולא אם היא יוצרה ב-1955 או 1962.

hadi orr

New member
בהחלט מה שסבתא כתבה. להתעלם לחלוטין ממחיר מבוקש באיביי.

יש פריטים שהשגתי הן באיביי והן בשווקים במחיר של דולרים בודדים (עד עשרים דולר) ואותו פריט בדיוק הוצע למכירה (גם מה שאני קניתי באיביי בעשרים דולר ועוד 8 דולר משלוח) במחיר של 500 דולר !!!! אז ביקש.
לבקש לא עולה מאומה.
פריט שאני מכרתי באיביי במחיר של 90 דולר (היה לי כפול ועלה לי 30 ש"ח כל אחד) באותו זמן הוצע למכירה במחיר של 700 דולר !!!!!.
גם הי לי סיפור אם אחד האספנים כאן שניסה למכור באייבי מחזיק מפתחות של אל על (שזה אחד האוספים העיקריים שלי) במחיר של 210 דולר הצעתי לו שיקנה בנוסף למה שמנסה למכור ממני בעשרה דולר את אותו מחזיק כי יש לי 3 ממנו ואשר עלה לי 10 שקלים. (יש מחזיקי מפתחות של אל על ששווים כמה עשרות דולרים אבל לא מה שהוא הציע למכירה). אז ביקש!!! השאלה היא האם מכר. התשובה בטח ובטח שלא.
בקיצור לבקש אפשר מה שרוצים ואין קשר לנדירות, לשווי או לדרישה. מה שצריך, כפי שסבתא כתבה, זה בכמה נמכר באמת (אם נמכר). בהצלחה.
ולגבי המחיר ממש ממש אין לי ידע רק תחושה ואולי אני טועה. כרגיל.

לא להתעלם, אלא לדעת על מה להסתכל
לא להסתכל על מחירים מבוקשים, אלא על מחירי מכירה בפועל.
&nbsp
גם בתחום המטבעות, שהוא לכאורה תחום קצת יותר מוסדר כי כמויות ההנפקה ידועות ויש קטלוגים מסודרים לכל דבר, תראי הרבה פעמים אנשים מפרסמים למכירה פריטים פשוטים וזולים בסכומים של מאות ואלפי דולרים, והמכירות האלו רצות ללא הפסקה במשך שנים על שנים, ואף אחד לא קונה. את איביי זה לא מדאיג, וגם לא את המוכרים. ולפעמים באמת בא מישהו ופשוט קונה במחיר המבוקש.

אגי 6764

New member
ללמוד להפעיל את החוש המסחרי (שאין לי....)

ברור שכשיש קטלוגים ומחירונים אז אין בעיה. גם למוכר וגם לקונה.
שהרי המחירים כתובים ומסודרים שחור על גבי לבן....
הבעיה שכאלה יש במעט אוספים. ובכל השאר אפשר באמת לנסות לבקש..
אבל כפי שלמתי כאן, מה שקובע זה הצע וביקוש. ונדירות החפץ.
אנסה את מזלי לתמחר באיבי ( אני מזהירה... במחיר גבוה . כי אני מאוד מאמינה בחתיך הזה )
ואולי עד אז נזכה לשמוע מה בפיו של ירון :)

תמחרי במחיר שאת רוצה אבל תשאירי אופציה ל-MAKE OFFER.

כשעם עצמך תחליטי כמה תהיי מוכנה לרדת מול ההצעות שתקבלי. והכי חשוב - אל תשכחי לחזור לעדכן איך הלך. בהצלחה.

למעלה