גמגום

zehavita

New member
גמגום

בני בן 4.5 והחל לגמגם פתאום, עליי לציין כי בשלושת החודשים האחרונים יצאתי לעבודה בחו"ל 3 פעמים כל פעם למשך שבוע ימים. האם העובדה שלא הייתי בבית יכולה להשפיע על הופעת הגמגום או שאין קשר לדבר. האם ממומלץ לפנות לקלינאי תקשורת או להמתין מעט. תודה מראש.

כל ילד או ילדה מגמגמים בגיל הזה

לא כדאי להתחיל להטריד אותו בגיל כזה כי רוב הסיכוים שהוא יעבור את השלב הזה מה שכן חייבים להקשיב לו עד הסוף ולא להשלים לו את המילים. לבד זה יעבור לו.אם מתחילים טיפול ברגע זה אני חושב שיגרום לנזק בלתי הפיך.כזה מה שאני חושב בטור מגמגם וותיק ואני חושב רובם מסכימים איתי.

אני דווקא חולק על דעתך.

ממש לא כל הילדים מתחילים לגמגם בגיל הזה. ומי שמתחיל לגמגם ולא מטפלים לו בבעיה יש סיכוי שיגמגם לנצח... אני חושב שאם זה באמת לא עובר תוך שבוע-שובעיים אז צריך לגשת לרופא לבדוק זאת. בסופו של דבר עדיף ללכת לבדיקה ולחזור הביתה עם הרגשה טובה שאין שום בעיה (או שיש בעיה אבל עכשיו אפשר לטפל בה) מאשר לקום עוד 10 שניםולהצטער על זה שלא לקחת את בניך לטיפול. אין שום סיבה שבדיקה פשוטה תגרום לנזק בלתי הפיך... לב.

אניי דווקא חולק על דעתך

דווקא אם תיקח אותו לטיפול יכול לגרום לו הלם ומזה הוא לא ירפא.אל תשכח שרק 1 אחוז מכלל אוכלוסיה רק מגמגמים לכן צריך להקשיב לו בסבלנות ו זהו.

אתה טועה...

הרבה יותר מ אחוז אחד מכלל האוכלוסיה מגמגמים. גמגום יכול להיות בדרגות שונות, ולהמון אנשים יש גמגום. אתה לא יודע, אבל אתה מתקשר כל הזמן עם אנשים מגמגים, אתה פשוט לא יודע שהם מגמגים (כמו שאני משער שחלק מהאנשים איתם אתה מתקשר לא יודעים שאתה מגמגם, כי אתה מצליח להסתיר זאת). תוכל להסביר למה לדעתך בדיקה/טיפול (אם יש צורך) תגרום לו הלם? תודה מראש
לב.

למעלה