גמגום ילד בן 5

גמגום ילד בן 5

הילד שלי התחיל לגמגם לפני כשנה זה הופיע בוקר אחד מבלי שום סיבה. לילד יש עיכוב שפתי הוא רכש את השפה מאוחר, לקראת גיל שלוש הוא מטופל אצל קליאית תקשורת במכון להתפתחות הילד. הגמגום הולך וחוזר ישנן תקופות בהן הוא מדבר בצורה שוטפת מבלי לגמגם ואז מגיעה תקופת שפל והוא מגמגם עם טיקים של גמגום - מוציא את הלשון החוצה, לוקח הרבה מאוד אויר וכמעט נחנק, רוקע ברגלים ועוד כאלה וכלאה טיקים. קלינאית התקשורת אומרת שעדין מוקדם לקבוע אם הילד מגמגם כיהוא עדין לא בגיל 6 אנחנו ממש משתדלים לא להילחץ, לא כל כך עוזר לנו וגם משתדלים שלא להעיר לו ומחכים בסבלנות עד שיסיים אבל הגמגום הולך ומחמיר ואני מפחדת שהוא יגמגם כל חייו ורק המחשבה על כך מפחידה אותי עד מוות. בבקשה תפנו אותי למקום, למכון הטוב ביותר לאבחון גמגום ילדים אני כבר חושבת שעצם ההמתנה כשנה מאז הגלה בפעם הראשונה היתה טעות ואני חוששת שזו היתה טעות בתלי הפיכה, אסור היה לי לשמוע לעיצות "המומחים" צריך היה לטפל בזה כמה שיותר מהר. בבקשה תגיבו במהירות ותמליצו לי על המקום הטוב ביותר לאבחון גמגום ילדים כדי שאתחיל לטפל בו במהירות ואני באמת מקווה שלא אחרנו את הרכבת. תודה רבה אורנה

asa112

New member
למה זה כל כך מפחיד אותך ?

לפי מה שאני יודעת, קלינאית המתמחה בגמגום - זה טיפול הטוב ביותר לילד היום. אם את לא סומכת אל קלינאית במכון להתפתחות הילד, תבררי אל קלינאית פרטית. מניסיון אישי אני יכולה להגיד לך, מאוד חשוב ללמוד לקבל ילד מגמגם ולא להילחץ. את לא יכולה לדעת היום אם תצליחי למצאו טיפול שיעזור לילד להפסיק לגמגם לתמיד. יכול להיות, שהוא יגמגם במשך כל החיים. אם תמשיכי לפחד ולהילחץ, ילד יקבל תפיסה שלילית לדיבור שלו וזה יפריע לו מאוד בעתיד. תאמיני לי, יש צרות הרבה יותר גדולות מהגמגום ...

ali052

New member
../images/Emo91.gif תחכי לעזרה של מנהל הפורום...

הוא מיתמחה בעזרה מהסוג הזה... בהצלחה - המשך יום נעים..

vicz

New member
הי אורנה

קודם כל אני חושבת שכדאי לך לנסות ולהירגע כי גם אם את לא אומרת לילד שהגמגום שלו הוא הדבר הכי נורא - את משדרת לו את זה מבלי לשים לב דבר שני, לא איחרת את הרכבת, כי אין רכבת אם זה משהו חולף, זה יחלוף בתנאי שלא תלחצו ולא תלחיצו את הילד אם זה גמגום אז אין דרך לרפא את זה לגמרי. הילד יגמגם בחומרה זו או אחרת במשך כל החיים. ישנם טיפולים שיכולים לשפר את המצב אצל חלק מהמגמגמים. חלק מהטיפולים האלה דורשים תרגולים רבים ולא מתאימים לילד קטן. גם חשוב לשדר לו שהטיפולים נועדו כדי לעזור לו ולא כדי לתקן משהו שפגום בו. אבל הדבר שהכי משפיע זה יחס של הסביבה,במיוחד המשפחה. מגמגמים מאוד רגישים. הם קולטים שינויים קטנים במבט, הבעות שונות ויודעים היטב מה היחס של המאזין לדיבור שלהם. גם בגילאים צעירים (אני מגמגמת מגיל 4). חשוב שלא יפחד לדבר. חשוב שלא יחשוב שהוא פחות טוב בגלל שהוא מגמגם. חשוב שאת לא תחשבי שהוא פחות טוב בגלל שהוא מגמגם. אני ממש מבינה אותך כשאת כותבת שרק המחשבה גורמת לך לרצות למות. אני שמכירה את הגמגום מקרוב גם לא הייתי רוצה שהילד שלי יגמגם. ולאנשים שלא מכירים כל כך את התופעה זה עוד יותר מפחיד.אבל את חייבת לשלוט בעצמך למען הילד שלך. תכירי את התופעה, תשאלי שאלות ותנסי להילחץ כמה שפחות. ויקי

shuky63

New member
אורנה,אף אחד לא הוכיח עדין שטפול בגיל הזה

עוזר במשהו,כי להרבה ילדים הגמגום עובר בלי טפול.כמו שמתחילים מפסיקים.תקראי את המדריך להורים,כי ההתיחסות לילד היא החשובה ביותר ולא הטפול. את כל זה אני כותב לא כמומחה ,כי אני סתם מגמגם ולא קלינאי תקשורת.לצערי הפורום לטפול בשפה ודבור בתפוז כבר לא פועל אז אין לי מקום להפנות אותך למומחה. בכל מקרה אם פונים למטפל,לודא שהוא מתמחה בגמגום אצל ילדים.זה חשוב מאד,כי לא כל קלינאי תקשורת מבין בגמגום ומי שמבין בגמגום של מבוגרים לא בהכרח מתמחה בבעיה אצל ילדים .זה משהו שונה לגמרי. אם את מעונינת בהמלצות ממש על מטפלים לדעתי המקום הנכון הוא דוקא פורומים להורות וטפול בילדים.שם יש יותר סכוי למצוא הורים שעברו את הספור הזה.כאן בפורום הכותבים הקבועים הם בדרך כלל מגמגמים בוגרים שלא יוכלו להמליץ לך בנושא.

מרינקי

New member
אני מאמינה שבפורום הזה יוכלו לעזור יותר

http://www.ishla.org.il/forum/index.asp זהו הפורום של אגודת קלינאי התקשורת בארץ.

galshifi

New member
שלום לך

אני גל, סטודנטית להפרעות בתקשורת שנה ג'. השנה אני עוברת את ההתנסות הקלינית שלי, כלומר מתנסה בטיפולים. תחום הגמגום מאוד מעניין אותי ו"למזלי" יצא ואני מטפלת בשני מגמגמים - ילד בן 9 ונער בן 14.5 . אחד הדברים שלמדתי לגבי ילדים צעירים זה שאם הגמגום מפריע להם אז יש מקום לטיפול. יש שיטות ללמד ילדים טכניקות בדרך שבה יבינו וזה גם מוכיח את עצמו. השאלה היא עד כמה הילד מודע לכך וכמה זה מפריע לו. את ההתנסות אני עוברת בתל השומר ושם יש כמה קלינאיות מאוד מנוסות בתחום הגמגום. ועוד דבר, האם מה שאת מגדירה כטיקים מופיע רק בזמן הדיבור? אם זה מופיע גם ללא קשר, הייתי מציעה לך לפנות לנוירולוג. בהצלחה! גל.

למעלה