גמגום ועבודה

luna31

New member
גמגום ועבודה

בעוד 4 חודשים אני יוצאת לאזרחות ואני מפחדת ממש ליפול אני מגמגמת ואני אני מפחדת שלא יקבלו אותי למקום עבודה החשש הגדול שלי הוא לנסות להיתאבד שוב ...

royi69

New member
אין לך מ לדאוג

גם אני לפני השחרור הייתי בטוח שזהו כאן נגמר הכול ואף אחד לא יקבל אותי גליתי שבעזרת אמונה בעצמי וכוח אישי אפשר להתקבל לכול מה שרוצים הכול עניין של גישה תנבטי את החיים שלך בדיוק כמו שחלמת בלי לוותר על שום דבר לעיתים יהיה קצת קשה אבל הקושי וההצלחה שלאחריו רק יחזקו אותך יותר אסור לחשוב מחשבות אובדניות (גם אם לא ממש מתכוונים לכך) זה רק מחזק את הדכאון תפני לעזרה מקצועית תעבדי על הבטחון העצמי שלך ותאמיני ביכולותו בכישורים שלך תאמיני בעצמך תקומי בבוקר ותגידי יש לי הכול וזה שאני מגמגמת רק עושה אותי למיוחדת מכולם שימי לב את מיוחדת מכולם לא מוזרה מילה אחרת שעושה את ההבדל .אני חושב שבלי הגמגם לא הייתי חזק כמו שאני היום הגמגום רק חיזק אותי ונתן לי יותר בטחון ואמונה בעצמי הדרך להצלחתך תלויה רק בך אנחנו כאן כדי לתמוך בהצלחה רועי

אלי רן 22

New member
לונה יקירתי

אל תפחדי מהשחרור...נכון, זה חממה ונורא כיף לפעמים להיות תלוי במשהו (גם אם זה גוף כמו צה"ל) אבל את לא יודעת איזה עולם נפלא יש בחוץ. ההתחלה קצת משאירה שוק, אבל זה אצל כל החיילים המשוחררים... את תלכי ותעבדי ויקבלו אותך לעבודות, תאמיני בעצמך ותדעי שאת שווה הרבה. הנה, תראי אותי עובד עם לקוחות באופן פרונטלי בהתחלה נורא מתביישים ולא בטוחים בצעדים שלנו, עם הזמן זה נהיה שגרה אל תפלי לתהומות שלא תוכלי לצאת מהם כי את צריכה להבין שהאויב הכי גדול שלך- זו את "תעשי/ותלכי/תלמדי/תראי איך ברגע/ברגע כובשים ת'עולם..." תאמיני בעצמך!!!

shuky63

New member
תראי לונה,חייו של מגמגם חסר מקצוע

יכולים להיות קשים משל לא מגמגם חסר מקצוע.לכן אני חוזר ומדרבן כאן:רכשו מקצוע ואף אחד לא ישים לב לגמגום שלכם. לכי עם נטית הלב בקשר לבחירת תחום.אם את כן אוהבת לעבוד עם אנשים אל תוותרי על כך בגלל הגמגום ותשארי אומללה כל חייך בעבודה לא מספקת.יותר קשה לאדם מגמגם להשתלב בעבודה שדיבור במרכזה,אבל אנחנו פה כדי לעזור.רבים רבים הצליחו. אני למשל עובד בתחום שמאפשר את שתי הצדדים.עבודה רק עם מכשירים ועבודה שמשלבת מגע עם קהל.התחלתי בעבודה עם מכשור בלבד ובהדרגה הבנתי שאני רוצה גם מגע עם קהל והיום אני עושה את זה בהצלחה.

luna31

New member
תגובה

האמת שלמרות אשני מגמגמת חשבתי ללמוד מקצוע ואני כן אלמד אותו מדובר במצקוע אשני רוצה שאני רואה את עצמי מתפחת בו איני רוצה להיות אומללה כמו שהיית במשך 15 שנה בעקבות הגימגום איני רוצה לנסות להיתאבד אני רואה את עצמי מגיעה רחוק מאוד למרות הגימגום אבל אתה מכיר את ההרגשה הזו שיט איך אני מגיעה למקום הרחוק הזה למרות הגימגום

dudu2873

New member
מה רמת הגמגום שלך..[קשה} ?

אני לא חושב שצריך להיתאבד בגלל גמגום.. אני יכול להציע לך ללכת לטיפול פסיכולוגי כי לי נראה שיש לך בעיות יותר גדולות מגמגום.. בקשר למקום עבודה את צריכה קודם כול להגיד לפני הרעיון שיש יל בעיה קטנה והיא גמגום ועם יתנו לך את העבודה הם לא יצטערו...או שאת יכולה ללכת ללימוד מקצוע שאת אוהבת ולא להשים לב כ"כ לגמגום הזה...את חושבת יותר מדי על הגמגום מאשר על החיים... המשך יום טוב לך ולכולם..

luna31

New member
תגובה

צודק כי אני יוצאת מתוך חממה שליוותה אותי במשך 20 שנה ועכשיו אני יוצאת למציאות ואיני יודעת איך להיתמודד הקב"ן הביא לי תרופות נוגדות דיכאון וכן יש לי בעיה יותר חמורה מהגיגמום וזה הדיכאון שלי עברתי יותר מדי בחיים ובעקבות זה אני מגממגת ולראשונה בחיי איני יודעת להיתמודד ... אני באמת צריכה עזרה ואיני יודעת מה לעשות

shuky63

New member
לפחות בכל מה שקשור בגמגום

והבעיות שהוא מעלה באזרחות את מוזמנת להתיעץ עם הפורום הזה .יש פה רבים שכבר עברו את השלב הזה ואפשר להתיעץ איתם.

dudu2873

New member
מה שאת צריכה לעשות זה..

ללכת לסניף של בריאות הנפש בעיר שלך ולבקש עזרה .לבקש עזרה זה לא בושה כ"כ גדולה הרי מה שאת רוצה זה חיים נורמלים סה"כ ואני מאמין שגם הבעיה של הגמגום תרד ..לכנס לדיכאון ודברים מהסוג הזה לא משרת את המטרה שלך שזה לשקם את החיים שלך..לא... המון הצלחה בחיים החדשים שמחכים לך באזרחות...

ali052

New member
לסיכום; הכל בחיים זה מזל =יותר מזל משכל....

לדוגמא ; יש לי חבר שאין לו שום מקצוע והיתמזל מזלו ופיתאום הוא נהיה הנהג של העשיר הישראלי ; לב לביוב... ואילו אני ...כל היום מיתרוצץ בין לקוחות במחשבים והוא מרויח יותר ממני בהרבה... יותר מזל משכל...

dudu2873

New member
אז מה אתה מציע..?כי לא כ"כ הבנתי...

יש לנו חברה במצוקה ..צריך לעזור לה... אם יש לך פתרון אחר ממה שהצעתי אני אשמח לדעת ..ובטח שגם היא..

ali052

New member
התכוונתי ש...

התכוונתי שהיא ואתה צריכים לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות... **** אין ספק שהיא צריכה לילמוד מקצוע...אבל אתה צריך להבהיר לה את המציאות ושהיא לא תחשוב שברגע שהיא אחרי הקורס אז כבר היא מנכלי''ת של איזה חברה... לגבי מה שהיצעת לה.....לעניות דעתי..היא לא צריכה ללכת לשם = כי זה ייתן לה סטיגמה של אחת שזקוקה לטיפול... אני חוזר ומדגיש כדאי לילמוד מקצוע ולא ''לחיות על חשבון אחרים ,, ... רק תרדו מהעץ שאתם עולים עליו.. ה-מ-ו-ן הצלחה בבחירת הדרך בחיים... אלי

vicz

New member
לונה יקרה

כמו שהשיר אומר: והעיקר לא לפחד כלל כי ברגע שאנחנו משכנעים את עצמינו שמשהו קשה או בלתי אפשרי - זה באמת יהיה כך עבורינו עוד לפני השחרור בררי איפה באזרחות את ממשיכה הטיפול הנפשי שאת מקבלת בצבא האם ההורים שלך יתמכו בך כשתשתחררי כי חשוב שלפחות בהתחלה מציאת עבודה לא יהיה עניין של חיים או מוות(מרעב), כדי שיהיה עליך פחות לחץ במה את עוסקת בצבא? אולי הניסיון הצבאי יהיה רלוונטי למקצוע כלשהו באזרחות... האם שקלת ללמוד? תשתפי אותנו ואל תשארי לבד לכולנו אותם פחדים וכולנו יכולים לעזור אחד לשני להתמודד שיהיה בהצלחה ויקי

למעלה