גמגום וביופידבק

butchl1

New member
גמגום וביופידבק

שלום לכולם, רציתי לשאול משהו שאולי מישהו יוכל לתת לי תשובה מניסיון אישי או מהיכרות עם הנושא. אני עומד בקרוב להתחיל טיפול בביופידבק (טיפול פיזיולוגי-קוגניטיבי-התנהגותי). אני עומד להתחיל אותו מסיבה של חרדות ולחץ ולא בגלל גמגום. לאחרונה שמעתי וקראתי וגם המטפלת שלי שדיברתי איתה היום ציינה זאת, שייתכן ויש קשר בין ביופידבק לבין הורדה ברמת הגמגום. העיקרון הוא פשוט: מכיוון שביופידבק נותן כלים לזהות מצב ספציפי ותגובות של הגוף אליו כדי להתמודד איתו בבוא העת, אז במקרה שלי, אם אני מטפל בחרדה ובלחץ שהוא מלכתחילה הגורם המרכזי לגמגום אצלי, ייתכן שבשליטה על הורדת החרדה אז גם הגמגום יורד באופן עקיף. יותר מזה, אולי (ואיני יודע ממש) ניתן בכלים של ביופידבק לזהות מצב של גמגום ולדעת איך הגוף מגיב כדי נקודתית להתמקד בגמגום עצמו. האם יש כאן מישהו/י שהתנסה בביופידבק לצורך טיפול בגמגום (ואולי לא בגמגום, אבל כתוצאה מהטיפול זה השפיע על רמת הגמגום)? זה לא שזה יכריע את החלטתי לגבי הטיפול, כי שוב - הסיבה היא לא גמגום, אבל אם יש כאן מישהו שיכול להאיר לגבי הקשר בין הדברים ומידת ההצלחה שלו, זה יכול להוות תמריץ נוסף עבורי, להשקיע זמן רצון וכסף בטיפול. תודה בוריס

shuky63

New member
לדעתי ביו פידבק יכול בהחלט להפחית

גמגום.הרי הגמגום הקשה,התקיעות הכבדות נובעות מלחץ יתר בשרירים מסוימים באיזור מיתרי הקול והפה.אם תלמד לזהות את הלחץ הזה ולהפחית אותו יש ישפר את הדיבור.אולי ישארו החזרות הקלות אבל אם זה אפשר לחיות. אני עצמי התחלתי טיפול ביופידבק לפני שנים רבות אבל הפסקתי מהר כי המטפל היה רמאי.הוא פרסם טיפול ביו פידבק אבל בפועל הטיפול היה 90 אחוז שמרני קלאסי ורק 10 אחוז ביו פידבק.

geashono

New member
עברתי סידרה של טיפולים כאלה

בבני ברק במכבי טבעי 100 שקל לחברי מכבי מגן לחצי שעה בפועל המטפל נתן לי תרגילי נשימה כי זה מוריד את החרדה הוא גם דיבר איתי קצת על פסיכולוגיה למדתי ממנו כמה דברים אבל כשחזרתי לתרגל את שיטת עיצוב שטף הדיבור ראיתי שהביופידבאק לא משמעותי מספיק בישבילי ואחרי שהפצרתי במטפל לתת לי כלים משמעותיים והוא המשיך לדבר פסיכולוגיה פשוט הפסקתי יש שם שיטה מטומטמת שאת הפגישות קובעים עם המזכירה והמטפל לא קשור לפגישות בכלל כך שאפילו לא הייתה לי הזדמנות להסביר לו למה החלטתי להפסיק פשוט התלבטתי ולא הזמנתי עוד תורים ובזה זה נגמר

shuky63

New member
אבל העיקר בשיטת הביופידבק זה

מכשיר הביו פידבק שנותן לך מידע חזותי או שמיעתי בזמן אמת על מתח שרירי באזורים מסוימים. האם נתנו לך לעבוד הרבה עם מכשיר כזה?כי אם לא זה לא טפול ביופידבק. המיוחד לדעתי בביו פידבק זה שאם מלמדים אותך לעבוד עם המכשיר אתה יכול לפתח לעצמך לבד שיטות להפחתת המתח.

geashono

New member
גם אני חשבתי כך

אבל בפועל נותנים לך לעבוד עם המכשיר ואתה שם לב שאם אתה נושם אתה יותר רגוע אבל המכשיר נשאר בקליניקה ובחצי שעה כמה אתה יכול להספיק בקיצור זה מבטיח הרבה אבל זה גם טיפול מוגבל

למעלה