גמגום בצבא.

Lolz6

New member
גמגום בצבא.

אז ככה שלום לכולם.. אני התגייסתי לצבא לפני כשנה קצת יותר.. לאחר חודש שהלכתי לרופא על מנת לבדוק אם יש טיפול בגמגום, הוא הפנה אותי לקב"ן. אני בזמנו לא ידעתי מה זה ולכן הלכתי לקב"ן שם הוא הפנה אותי לפסיכיאטר שהחליט להוריד לי מסיבה זו פרופיל(ז"א שגמגום זו בעיה נפשית). לאחר זמן מה בצבא הבנתי כי יש בצבא מי שמטפל בגמגום וזה רופא אף אוזן גרון, ואם צריך טיפול אחר אז יש גם קלינאי תקשורת ולכן אני חושב שנעשה לי עוול. לאחר ששמעתי על זה חזרתי לפסיכיאטר (אחד אחר..) והסברתי לו את המצב. הוא מבחינתו מייחס לי את זה בתור משהו נפשי לחלוטין ואומר לי שאם אני רוצה להחזיר את הפרופיל חזרה אני צריך לבצע אבט"ש והמלצות ועוד כל מיני דברים נוספים. עכשיו אני רוצה להבין, באיזה זכות הוא יכול לדרוש זאת ממני? הרי מה שנבע כאן היה שקר מוחלט מצד הצבא כלפיי וכאשר אני בא לתקן את העוול שנעשה לי אני נתקל בתנאים?! מה אני יכול לעשות על מנת לטפל בזה בצורה יותר ראויה? אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה רבה

shuky63

New member
אני לא מאמין שזה עדיין קורה

לפני 26 שנים כשהגעתי לבדיקות צו שני בלשכת הגיוס הרופא הראשי הפנה אותי לפסיכולוג בגלל הגמגום והוא נתן לי סעיף פסיכיאטרי שהגביל אותי מאד בתפקידים שיכולתי לבצע בצבא.ביחידה שהגעתי אליה פניתי לקבנית והסברתי לה שזה רק גמגום ובקשתי לבטל את הסעיף.היא לאחר ראיון איתי הלכה איתי לפסיכיאטור שגילה גם הוא הבנה וביטל את הסעיף. חשבתי שהיום יש יותר הבנה במערכת אבל כנראה שלא. מה שאני חושב זה שאולי כדאי לך לפנות ישירות למכון הרעש בתל השומר שאחראי לטפול בגמגום בצבא ולהתיעץ איתם,כי מה שאני שמעתי בעבר מהקצינה האחראית שם(זה היה לפני כמה שנים,קוראים לה אור זינגר ואני לא יודע אם היא שם גם היום)זה שכיום רק קלינאי תקשורת קובע פרופיל על בעית גמגום. הטלפון של מכון הרעש נמצא באתר אמב"י. הבורות במערכת הרפואית הצבא פשוט מדהימה!!

Lolz6

New member
זה הצבא שלנו..=\

ולצערי ניסיתי להתקשר ל-2 הטלפונים שרשומים באתר אך אחד מהם תמיד צליל תפוס ובשני אף אחד לא עונה! וזאת לאחר ניסיונות של אולי חודשיים! גם הוצאתי הפניה מרופאת יחידה למכון הרעש והיא אמרה לי שזה בצריפין, הלכתי ולא מצאתי שם שום מכון הרעש.. עכשיו אני מאוד רוצה לפנות אליהם גם לנושא הזה וגם לנסות טיפול.. השאלה היא מה אני יכול לעשות על מנת לטפל בנושא הזה? אני מעוניין להוריד את הפרופיל כי זה מונע ממני המון דברים בצבא..כמו יציאה לקורסים השתלמויות סיווג בטחוני וכל דבר אחר.. למי אני יכול עוד לפנות על מנת לטפל בבעיה?

shuky63

New member
מהודעות קודמות בפורום מכון הרעש הוא

בתל השומר ליד הכניסה לבק"ום.האם אין 144 צבאי שם אפשר לברר,אולי החליפו טלפונים. אל תוותר!!!

kobbar

New member
הפקידות שם נחמדות מאוד ../images/Emo13.gif

תקבע תור כבר מעכשיו, ורק אחר כך תצא להוציא הפנייה מהרופא וכל זה (הפניה נותנת לך בעצם טיפול חינם כי זה כאילו טופס שהצבא שלח אותך על חשבונו במסגרת זה שאתה חייל)... כי יש תורים רק עוד חודש או חודש וחצי.

מאור 87

New member
ל-Lolz6

אותי דווקא הפנו לקלינאית תקשורת מטעם הצבא. זה אפשרי, כנראה שסתם נפלת על רופא צבאי בור שלא יודע מה זה גמגום וחבל \: מצטער על העוול שנעשה לך, מקווה שתצליח להתגבר על הבירוקרטיה הצבאית..

kobbar

New member
תפנה לקצינת פניות הציבור

תרשום בגוגל ותגיע לשם, הם מטפלים בבעיות האלה ביעילות מדהימה, מניסיון.!

Ren83

New member
דווקא במקרה שלי

גם נשלחתי אל הקבן, והוא היה אולי הבן אדם היחיד שהבין אותי איי פעם. לא רק שהוא לא נגע לי בפרופיל הוא אפילו החמיא לאנטיליגנציה שלי. ונענה לבקשתי לעבור לבסיס אחר. (שזה היה נחשב לדבר בלתי אפשרי באותו בסיס )

למעלה