גמגום או לא ????

bykhcinav

New member
גמגום או לא ????

שלום לכולם אז ככה אני מידי פ עם ניכנסת לפורוס סתם כדי ליקרוא .. הבת שלי בת 8 מקסימה וחכמה .. כיתה ב מגיל 5 יש קושי בדיבור כיום הבנו שזה סוג של גמגוםם ... עם השנים הבנו שיש תקופות קשות וקלות הבעיה היא שכרגע היא מטופלת אצל קלניקאית תקשורת היא מדברת אצלה פשוט טובב .נקי בלי שום פחד ואני יושבת ופשוט המומה ומנסה שאולי היא תיעצר ותגמגם כמו שהיא עושה בבית ובבית ספר ... אין דבר כזה שלא סמים לב המורה יודעת ומרגישה בגמגום..... אבל כבר מהטיפול הראשון היא מדברת אצלה באופן שוטף לדעתה אין צורך בטיפולים .עושה את כלמה שיהא מבקשת בלי שום בעיה .. . ואני לא יודעת איך להסביר לה שכן יש בעיה ... ??.אני מישתגעת מזה איך אם אנשים שהיא לא מכירה היא מדברת ברגוע ויפה ודווקא איתנו עם המישפחה חברות מורות היא נלחצת וכולה מיתבבלבת לחוצה ניתקע לה המילים האם זה גמגום או בעיה פסיכולוגית אני כבר לא יודעת ....??? תודה... !

yakovs

New member
שלום לך, כבר שוחחנו כאן בעבר!

אני מקווה שכבר הפנמת שביתך המקסימה והחכמה - מגמגמת. היא איננה מיוחדת ושונה בזה שדיבורה המגומגם בדרך-כלל הופך לרהוט ושוטף מול קלינאית התקשורת. זה קורה גם לאחרים, אולי בגלל שתנאי המעבדה בקליניקה אינם מסוגלים לתת מענה לסביבת החיים האמיתית, בבית או בכיתה וכדומה. הקלינאית אמורה לדעת את זה. כפי שאמרנו בעבר, המשימה שלך - והיא איננה קלה אך עצומה בחשיבותה - לשדר לילדה שאת מקבלת אותה עם הגמגום או בלעדיו.

geashono

New member
ככל הנראה זה גמגום

אם הקלינאית לא מבינה את זה,כנראה שהיא לא מבינה בגמגום. עצתי תחפשי קלינאית אחרת!בהצלחה!

שי שורק

New member
שלום לך אמא

אניאמאראי מכיר אישית בחור שסים לא מזמן תואר באוניברסיטה וכעת הוא מורה. הבחור מגמגם בסביבת משפחתו ובחוץ הוא לא מגמגם. אני אומר - נו אז מה!! אני ממש מבין לליבך כאמא, מצד שני כאמא אני חושב לחבק לעודד את ביתך המקסימה ,זה מה שהיא צריכה. כאבא ל 5 ילדים מגיל 16 עד 28 נסיון לא קטן אה? למדתי לקבל את ילדי ללא תנאים, כמו כן למדתי לקבל ולהשלים עם הגמגום שלי לפני כמה שנים ותאמיני לי התחושה נפלאה. בכל מקרה המון הצלחה עם כל הלב

yehuda1949

New member
אני עונה לך

תראי מי שמכיר אותי בגילי המופלג (62) לא יואמר לך שאני מגמגם ביום יום אבל יש לי סוג של גמגום. לדוגמא יש לי חבר הנותן שעורי תורה וכו" וגם לו לפעמים המילה נתפסת והוא לא חשוד כמגמגם ולכן גם בגמגום יש גמגום כבד ויש "גמגומון" אבל זה הפרעה בתקשורת ולכן מה שחשוב ביותר לצמצם את הגימגום כמה שיותר ולטפל ולמה מאחר והילדים הם "עם אכזר" וזה יותר מקשה עליה. מוכן לשוחח עמך כתבי לי למייל [email protected]

shuky63

New member
אני לא קלינאי תקשורת.אני טכנאי

הרבה פעמים מגיע אלי מכשיר לבדיקה עם תלונה מסוימת של הלקוח,אני מתחיל לבדוק אותו לתפעל אותו,והוא עובד בסדר גמור. אבל ברור לי שמשהו במכשיר לא עבד כשהלקוח ניסה להפעיל אותו,ואפילו מעבר למחויבות המקצועית שלי קיימת הסקרנות המקצועית. אני שואל את הלקוח המון שאלות כדי להבין אם הוא לא טעה בתפעול. אני מנסה ליצור אצלי במעבדה את תנאי העבודה שאצל הלקוח ואם זה לא עוזר אני לוקח את המכשיר ומגיע איתו לסביבת העבודה הטבעית שלו כדי לודא שאין משהו שם שגורם לבעיה. קלינאית תקשורת שלא עושה את כל זה עם המטופלים שלה לא ראויה לאמון

למעלה