גם לכם קורה

סמוי1

New member
גם לכם קורה

שאתם מסתכלים לפעמים על אנשים קרובים (משפחה בעיקר) לעומק.. ממש מתעמקים בפנים שלהם למשל ופתאום הם נראים לכם אנשים שונים, לא מוכרים כ"כ? או גם קורה אותו דבר עם מילה כלשהי שאתם מתעמקים בה ופתאום היא נשמעת לכם מוזרה ולא מוכרת?

צימעס

New member
כן, בעיקר עם פנים.

יש בזה משהו מפחיד, כי כאילו זה אמור להיות מוכר-לי-לגמרי.

כן, בעיקר עם מילים.

פתאם מילה לגמרי שיגרתית יכולה להישמע לי משהו זר ומוזר. עם פנים - לא יצא לי.

כשהייתי בחטיבת הביניים

היה לנו יום פעילות של גשר- תנועה שמגשרת בין חילונים לדתיים. המדריך, שהיה איש מרתק ומרשים, תיאר מצב בו עוברים כל בוקר באיזו צומת, ופתאום בוקר אחד מסתכלים לעומק, ורואים את הפלא הזה שכל המכוניות מגיעות מכל הצדדים ועוברות, ובאמת מסתכלים, ופתאום הצומת המוכר נראה אחרת לגמרי. הוא עשה אנלוגיה לשבת- שהיא עצירה של חיי היום יום והתבוננות אחרת, לא שגרתית, על החיים. אהבתי את האנלוגיה, ומאז אני לפעמים מסתכלת ככה בצמתים ונזכרת.

כן.

עם אנשים - לעתים רחוקות. עם מילים - זה קורה באמת כשאני חושבת על מילה ומגלגלת אותה על שהיא הופכת להיות דבילית וחסרת משמעות. ועם מקומות אני עושה את זה בכוונה, כשאנחנו נוסעים איפשהו ופתאום אני מתבוננת בנוף בעיניים של תיירת מחו"ל.

BABELICIOUS

New member
עם הקטע של משפחה, לא אבל עם מלים

כן, חופשי. כשאני אומרת איזו מילה שוב ושוב ושוב שפתאום נתקעת לי בראש, אלוהים-יודע-למה, אז פתאום היא נשמעת לי מוזר. כן.

סמוי1

New member
אז אני לא כזה מוזר כמו שחשבתי

טוב בעצם אולי כן.. אבל לפחות לא בקטע הזה. תודה על השיתוף

בערך ../images/Emo3.gif

לפעמים אני מגלה את המשמעות של מילים מסויימות אחריי שנים נגיד למרות שזה די טיפשי לקח לי המון שנים עד שהתעמקתי במשמעות של המילה גלויה והבנתי למה קוראים לה ככה או סתם דברים נחמדים נגיד השבוע הייתי אמורה ללמוד על האלים ביוון למבחן באומנות ויש את האלה הרה שגם קוראים לה יונו והיא אלת המשפחה הנישואין והלידה . עכשיו שחושבים על זה המילה הריון בעצם מורכבת משני השמות שלה ...(לא נראה לי שזה מדעי אבל זה עזר לי במבחן ) חוץ מזה אני גרועה בלזכור פנים של אנשים או רחובות ודברים כאלו כל הזכרון החזותי שלי הוא על הפנים , אבל אני טובה בלזכור שמות וקשריי משפחה ככה שהרבה פעמים אני רואה מישהו מוכר לי ולא יודעת מאיפה ...

למעלה