גם לכם זה קורה ?

גם לכם זה קורה ?

"יובל..?" הדרדק בצידו השני של הכביש מפנה ראשו בעודו צועד לבית הספר. "נשיקה..?" אני מנסה למחוק את אירועי תחילת היום ולהתחיל מחדש. "לא משנה לי..." ממשיך ונכנס בשערי בית הספר. בעיטה וירטואלית נוספת לסרעפת ותוספת של עוד מספר חודשים לגיל הכרונולוגי... חצי שעה קודם לכן, כמה דקות לפני היציאה מהבית. "אבא, אפשר להשאר היום בלילה עד שמונה וחצי לראות טום וג'רי ?". בעיני רוחי אני כבר רואה את שרשרת הבקשות הנוספות שיובילו לכך שילך לישון רק בעשר. "לא, אתה צריך להיות במיטה בשעה שמונה". אני מזנק לתמוך בסכר הקורס, מנסה למנוע את העימות בעודו באיבו. "אבל אני רוצה לראות את התכנית". הנויירונים במוח כבר עובדים על אוברדרייב. הגוף עוד לא התעורר אבל הזרימה מבעד לחורים בסכר הולכת ומתחזקת. שיט, מה עושים כדי למנוע עוד עימות ? אני מפשפש בנבכי הזכרון, מנסה לדלות כמה טכניקות התמודדות עם הצאצא. "אתה יודע מה", אני מנסה טכניקת התפשרות, "אם תהיה מוכן למיטה ותסיים את כל המטלות לפני התכנית תוכל לראותה" אני מפגין את כל כישורי ניהול משא ומתן שרכשתי בקורס adha . "אז למה אמרת 'לא' קודם ?" זהו. גם הגוף התעורר. נוזלי הגוף רותחים והקיטור כבר יוצא מהאוזניים. שוב.

גם לי זה קורה

אצלי זה מתחיל עם הנישנושים לפני הכניסה למיטה "אמא אולי אפשר שתקלפי לי תפוז?" אולי כמה מרשמלו... אולי אני בעצם עוד רעב אז אפשר חביתה או קוקומן" וכל זה הוא נזכר איך שאני אומרת לו שהגיע הזמן לישון... אז הגעתי איתו להסכם שעד השעה 9 הוא יכול לבקש מה שהוא רוצה אחרי השעה הזאת הוא פשוט נכנס לישון (אגב אני נותנת לו תיזכורים אפילו שהוא באמצע משחק מחשב או עם חבר }

טכניקת התפשרות../images/Emo45.gif

מעולה! כל הכבוד על השליפה הנכונה, באמת יש לקחת בחשבון כי החבר'ה שלנו חריפים בלמצוא 'חורים' בכל משפט שלנו ובפעם הבאה- לשלוף את הפשרה, דקה לפני ה'לא'

zivadina

New member
מוכר, מוכר...

יש בעיה חמורה עם גבולות אצל ילדינו, ולכן מאוד חשוב לדעת לעמוד על שלך, וגם כאשר אתה מתרכך, מייד למצוא תרוץ שלא יוציא אותך "חלשלוש"... אבל אפשר להגיד לו שבמחשבה שניה....ולאור התנהגותו היפה אחר הצהריים וכו' רק תדע לך, שמנסיוני, כאשר נותנים לילד ADHD אצבע, הוא רוצה את כל היד, ולכן צריך להיות ערוך עם "קוים אדומים" שאותם לא עוברים. כמו שהציעה קודמתי. בכל אופן, נהניתי לקרוא את התאור הציורי שלך

למעלה