גם לי שאלת בית

גם לי שאלת בית

מחפשים בית. רוב הבתים דו מפלסיים.
בחלק מהם יש יחידת הורים בקומה התחתונה ובקומה העליונה יש חדרים לילדים. בחלק מהם כל החדרים במפלס העליון והתחתון הוא סלון ומטבח ופינת אוכל.
אדריכלית אמרה לי- כשהילדים קטנים, לא משנה מה יש להם בחדר, הם תמיד למטה בסלון ורוצים להיות איתם במפלס אחד בלילה. כשהם גדולים הם רק למעלה בחדרים ולא רואים אותם בסלון ורוצים מפלס לעצמם לא ליד ההורים.

הילדים שלי קטנים (6,4, 3ח׳).

אז מה עדיף לחפש? חדרים במפלס אחד או שתוך כמה שנים מעטות אעדיף הפרדה?
 

moma422

New member
מה שמתאים לך ל5-10 השנים הבאות

אחרי זה... אלוהים גדול.

המחשבה שקונים בית לכל החיים לא נכונה לדעתי
 

אשרז4

New member
לא נראה לי שיש משהו אחד שיכול להתאים

לשנים הקרובות והרחוקות גם יחד.

כיום עדיף לך שכל חדרי השינה במפלס אחד, מקסימום מלמדים את הילדים שמה שמורידים למטה מחזירים למעלה (או שמקצים כוורת פינתית לדברים של הילדים בקומת הכניסה)

עוד כמה שנים אז יתאים להם יותר חדר מסודר ושם יבלו וגם לכם, נראה לי יתאים חדר משלכם מרוחק מעט משלהם עם פרטיות.

הכי טוב, לדעתי זה שאם כל החדרים באותו מפלס עדיין שתהיה הפרדה בין חדר ההורים לאלו של הילדים (המקלחת/ חדרי ארונות/ מסדרון)
או שתהיה הכנה לחדר הורים למטה שיוכל לשמש בהתחלה כחדר אורחים ועם השנים תעברו למטה לפרטיות משלכם
 
בית, עם יחידת הורים במפלס נפרד.

כך זה יתאים גם עכשיו וגם אח"כ.

אנחנו במפלס שונה מהבנות, למרות שהן קטנות. במהלך היום אכן כולנו למטה בחללים ה"ציבוריים", ובשינה - ישנים בשני מפלסים, בשני קצוות גרם המדרגות. לא רואה במה זה שונה מכל מסדרון אחר.

כך שבעיני, אם זאת הסיבה היחידה לא לקנות בית, זאת לא סיבה טובה מספיק.
 

rnavina

New member
בת כמה היא כעת? שנתיים וקצת. לא?

בלילה חשוך והיא יכולה לרדת במדרגות?
 

rnavina

New member
לא התכוונתי לטון שבו כנראה קראת את התגובה שלי

פשוט תהיתי איך היא מגיעה אלייך למיטה בלילה. אצלי שלושתם או לפחות שתי הבנות מגיעות מדי פעם.
 

יוליק12

New member
הבן שלי התחיל לטייל בלילות בגיל מאוחר יותר

היתה לו תקופה לפני כמה שנים, איפשהוא בין גיל 3-4-5 שהוא היה קם מהמיטה בלילה ולא יודע איפה הוא נמצא ומחפש את הדרך לשירותים שנמצאים דלת ליד החדר שלו. זה היה ועבר, אבל לו היו לי מדרגות בבית הייתי חוסמת אותן. זה לא מזיק
 
גם כשהיו תינוקות זה היה ככה?

נראה לי די סיוטי לעלות ולרדת מדרגות באמצע הלילה לתינוק, לא? ואיך שומעים אותם, עם אינטרקום?
 
התרגלנו.

בהתחלה שמנו אינטרקום, אבל כשהבנו שאנחנו שומעים כל מלמול שלהן גם בלי, ויתרנו עליו. שומעים כל ציוץ, ויהיה החלוש ביותר (אבל כאמור, אלו שני קצוות של גרם מדרגות, כך שזה לא שונה ממסדרון רגיל. אם זה היה ממש קומה מתחת, אולי היה קשה יותר)

בזמנו התלבטתי (ושאלתי בפורום ההוא), אבל מכיון שזו היתה האפשרות הכי נוחה לכולם, ובגלל שהחדרים ממוקמים כמעט דלת מול דלת רק מפלס שונה, הבנתי שזה לא באמת משנה.
 

rnavina

New member
כמה מדרגות? ובעיני זה שונה מהותית ממסדרון

כי כשאני קמה באמצע הלילה, קשה לי לעלות או לרדת במדרגות, אבל הרבה יותר פשוט ללכת באותה הקומה. אני מניחה שזה לא רק אצלי.
 
אפשר בעתיד לשנות את חלוקת החלל ע"פ הצרכים

המשתנים של המשפחה.
אצלנו ספציפית כולם ישנים במפלס התחתון (בקרוב הגדולים יעלו למעלה - יש שם חדרים ריקים שמיועדים להם) זו הבחירה שלנו מלכתחילה. יחידת ההורים מרוחקת מעט מחדרי הילדים. אצלנו משחקים רק בקומה למעלה ולא מורידים בכלל משחקים לקומה למטה.

לכל משפחה יש העדפות משלה בהתאם להתנהלות המשפחתית. נסי לדמיין איך זה יהיה אצלכם ע"פ מה שאת מכירה ממה שקורה אצלכם כרגע.
 

sherlooka

New member
האדריכלית צודקת

מה שמתאים לך לש/נים הקרובות.

לי נראה סיוט בית עם שתי קומות (גדלתי באחד כזה - סיוט!)
בטח ובטח כשיש ילדים קטנים ובטח אם נמצאים במפלסים שונים.
נראה לי מאוד לא בטיחותי באמצע הלילה שילדה בת אפילו 6, תרד במדרגות סהרורית מחלום רע.
 
לדעתי

בשלב שהילדים קטנים חייבים להיות איתם באותו מפלס. הגדול שלי בן 7 ואני לא רואה באופק הקרוב שייראה לי מתאים שיישן בקומה אחרת.
אולי אם יש כמה חדרים למעלה, אפשר לרכז את הילדים לישון בחדר אחד או שניים, לקחת לכם חדר שינה (שאינו יחידת הורים), ויחידת ההורים למטה תשמש כחדר משחקים/מחשב/טלוויזיה, עד שיגיע הזמן המתאים לשנות? אני חושבת שיחידת הורים זה ממש חשוב רק כאשר הילדים מגיעים לגיל ההתבגרות וכאלה ואז יותר נעים שהמקלחת מחוברת לחדר השינה והם לא רואים איך את יוצאת ממנה ומתי ;)
 

rnavina

New member
כמה חדרים יש למעלה?

אם יש אפשרות שבכמה השנים הקרובות תהיו בחדר למעלה ומתישהו תוכלו לעבור למטה אז זה הכי מוצלח בעיני.
 

יהלום29

New member
אנחנו כולנו באותו מפלס

עם ילדים בני 5 ו2.
למטה סלון, מטבח, וחדר משחקים (מעולה!) ולמעלה חדרי שינה.
כרגע באמת, אף אחד לא נמצא למעלה בשעות העירות. כולנו למטה כל הזמן.
זה דווקא ממש נוח, כי למעלה תמיד נקי ומסודר. ויש צורך לסדר רק את המטבח ופינת המשחקים שלהם.
כשיהיו גדולים נעשה חושבים. אבל מודה, מה שהילדים "רוצים" לא ממש מדיר שינה מעיניי. הבית הוא בראש ובראשונה בשבילי. אני שילמתי עליו ואני גרה בו והם רק ילדים.. ולכן הם לא קובעים בעיניי על מבנה הבית. אני גרתי עם אחותי בחדר בדירה פצפונת עד גיל תיכון כי זה מה שהיה.
יכול להיות שיפריע לי שהם באותה קומה כמוני, ואז זה שיקול לעשות שיפוץ בבית. אבל יכול להיות שלמרות מורת רוחם, יהיה לי דווקא נוח לפקח על מה הם עושים אם הם יהיו באותה קומה כמוני, ואז אני אעדיף להשאיר ככה..
 
למעלה