גם לי עצוב

ק ש י ש ה

New member
גם לי עצוב ../images/Emo59.gif

קראתי את הסיפורים כאן. סיפורים על קשיים, סיפורים על משבר, סיפורים על בכי בלילות. אני כל כך מתחברת. בן זוגי צעיר ממני בשנים רבות. הרומן שלנו החל עוד כשהייתי נשואה, לפני שלוש וחצי שנים. בינתיים התגרשתי (לא מעט בהשפעתו ועקב רצונו) והוא מתגורר עימי ועם ביתי כשנה וחצי. אנחנו אוהבים אחד את השני עד מאד. מטורפים אחד על השני. זקוקים למגע זה של זה. עברנו משברים רבים יחד, אם הפלה בעקבות הריון בזמן שעוד הייתי נשואה, אם את תהליך הגירושין, הקשיים של משפחתו לקבל אותי, הגירושין שלי, ניתוחים שעברתי. ברוך השם. את חיינו המשותפים ליוו תמיד מריבות והתכסחויות. איננו שותפים האחד לרצונותיו של האחר. אפשר אפילו לומר שמחוץ למיטה (ושם הדברים מופלאים), אין לנו אהבות משותפות. הבעיה בחלקה נובעת מפער הגילים ביננו והעובדה שלא השכלנו למצוא לנו חוג חברים משותפים, אך לא רק. אם אני אוהבת להסתובב בטיולים/קניות ומחוץ לבית, הוא מעדיף את חברת המחשב. אם אני שואפת לבית מצוחצח ונקי, הוא מעדיף שלא לבזבז את האנרגיה שלו בשום דבר שקשור לבית. גם בענייני כספים אנו חלוקים. מלכתחילה הוא סרב להשתתף בהוצאות, ורק ריב רציני הביא אותנו להסכם כספי שכולל תשלום גלובלי שלו בגין השתתפותו בשכר הדירה ובהוצאות הבית והכלכלה. את עמדותי במהלך הגירושין בענייני כספים (שם טענתי כי הילדה זכאית לדמי מזונות גבוהים) הוא הפנה כלפי וטען שהוצאות הילדה מרובות מהוצאותיו ולכן עליו לשלם פחות. ביום בהיר, שהיה שינוי דרמטי בהכנסותיו הוא הודיע לי על קיצוץ בהשתתפותו הכספית, שלא היה מקובל עלי, כיוון שאין משכורתי הדלה ומזונות הילדה מספיקים, אך עמדתי חסרת אונים מולו. המריבות קיבלו אופי שונה. בהתחלה הוא היה אלים יותר, בעיקר מילולית, אך היו אלמנטים פיזיים, אך עם הזמן הוא השתנה (יחסית לפחות). נפרדנו כמה פעמים במהלך התקופה, אך היה נדמה שהעניינים מתחילים להסתדר. היו ביננו מריבות רבות על נושא החזקת הבית, ומה תפקידו בכח. אני רציתי עזר כנגדי, שאם אני מבשלת, הוא ישטוף את הכלים. שגם הוא יהיה "ראש גדול" בקשר להחזקת הבית, אם צריך לנקות מנקים, ואם צריך לקנות קונים, ואם צריך לסדר מסדרים. אך לא. הדברים אינם מתאימים לו. בהסכם האחרון שיש ביננו הוא ממונה על ענייני הכביסות ואני על כל השאר. לטענתו זוהי חלוקה מעבר לצודקת, כי הוא היה עומל הרבה פחות לו חי בגפו, ובוודאי לו חי עם אימו. וזה אולי נכון. כשחי לבד היה אוכל מצלחות חד פעמיות על מנת להימנע משטיפת כלים. מצעים איני חושבת שהחליף אי פעם. אולי בעקבות בקשה שלי. את בגדיו לא שם בארון אלא הבגדים היו נשארים בשקי המכבסה. כשעזב, ונאלץ לטאטא, היו כדורי אבק גדולים בכל פינה. הוא מרגיש שהוא הלך לקראתי במידה רבה. אני מותשת ומרגישה שאין זה מספיק. אני עייפה מכך שרצונותי אינם מתמלאים. אני עייפה מלעמול לבד בביתי. אני פגועה מכך שאינו עושה בשבילי. טוען הוא כי גם אני איני עושה בשבילו. אם אני מבשלת, זה רק בשבילי ואם אני מנקה, אותו הדבר. הוא מוכן שהבית לא יהיה נקי. הוא מוכן גם לאכול חומוס מצלחת חד פעמית. אך לי יש ילדה, וגם אם הייתי מוחלת על קיום בית תקין (ולא שהייתי עושה זאת), איני רוצה שהילדה תגדל בבית בו אחד האנשים אינו שותף לארוחות. הוא מעניש אותי בכל פעם שאני מרגיזה אותו. תמיד ימצא את הדרך להראות לי שהוא יותר חזק, והוא יודע לפגוע יותר. אם סנטתי בו בבית אימו למרות שביקש כי אפסיק, הוא ישפיל אותי עד עפר שם, עד שהנוכחים יבקשו ממנו להפסיק. אם העליב אותי והתכנסתי בשתיקה, הוא לא ידבר איתי כמה ימים. אם אנו רבים, או אני רוצה לדבר, הוא ילך אל חבריו (האפסים - אבל זה סיפור אחר). כשהוא רוצה דברים הם חייבים להתקיים מייד. הוא רוצה שאהיה לידו כשהוא ליד המחשב או כשהוא אוכל או נח, מתקלח או נמצא בשירותים (למזלי אחרי מריבות לא מועטות הנוהג האחרון פסק). הוא כעס עד מאד כשבערב הפסח לא הסכמתי לקיים מעשה אהבה בשעה 1800 כשהיינו אמורים להיות בבית המשפחה ב1900. אך לי אסור לבקש ממנו דבר. כבר למדתי שרובן המכריע של בקשותי יסורב. לא, הוא אינו רוצה לצאת מהבית. לא, הוא לא ישים את הכלים במדיח. לא, זה לא מתפקידו לנקות. לא, הוא לא יעלה את הכיסאות לשכנה. לא, הוא לא מוכן לעזור בפינוי האוכל והכלים אחרי ארוחה גדולה. הוא סבור כי עלי להסיעו תדיר. החלפתי את האוטו לפני כמה חודשים. הצעתי לו את מכוניתי הישנה, הוא אמר כי מחירה גבוה לו. אמרתי לו- הרי אתה זקוק לרכב דווקא עכשיו. קח אותו בפחות משוויו ולו שיהיה לך רכב משלך. אני הייתי זקוקה לכסף על מנת לקנות את החדש. הבחור מכר את הרכב זמן קצר אחר כך. את הפרש הכספים בין מה ששילם לי ובין מה שקיבל, לא נתן לי. לטענתו הרכב שלו. יחד עם זאת עלי להסיעו (ונסיעותיו ארוכות יחסית), או לתת לו את האוטו. איני אוהבת לתת לו את האוטו ולהישאר מרותקת לביתי. אני עדיין כועסת על הרווח שעשה על גבי, ביודעו שמצבי הכלכלי בכי רע. לעיתים, כשהמצב ביננו שפיר, אני אכן מסיעה אותו. בדרך כלל אני מסרבת. והוא כועס. יש לי עוד המון מה לכתוב, אך כתבתי יותר מדי. מה לדעתכם חלוקת התפקידים צודקת בבית? מה לדעתכם דינן של בקשות זה מבן זוגו? לדעתי רוב הבקשות צריכות להיענות בחיוב אלא אם כן קיימת מניעה רצינית מלמלאן. לאו דווקא מניעה פיזית. גם התנגדות נפשית/רגשית. אך אין זה צריך להיות הכלל. אז?

זווית של "מה לא לעשות"

קראתי את הדברים, למדתי את הפרטים הקטנים, אך מעל הכל למדתי על התחושות הפנימיות שלך ככותבת. קשה שלא להתרשם כי ההנאה של "הביחד" רחוקה ממך. קשה שלא לשאול מה התוחלת של הגומלין הזה שאת מנהלת אותו עם רקע של תחושות כפי שאני מבין. דומה כי התיאורים שלך יכולים ללמד על השאלה הבאה- "מה לעשות" כדי לפרק את הגומלין, או זאת- התיאור שלך מתאר מצב של ההפיך מן הנדרש ב-"ביחד". האהבה היא סיבה ראשונית להתקרבות בין שני אנשים, אך טעות לחשוב שהיא הסיבה העיקרית שמחזיקה את הקשר שביניהם. התיאור שלך מצביע בעליל כי אולי יש "אהבה" כדבריך, אך בודאות אין כלום כלום שיחבר ביניכם. את מכנה עצמך קשישה, ולפי שראיתי את עדיין צעירה כדי לפתח מערכת אחרת, אשר אולי לא תבעבע בה אהבה כפי שאני מבין שיש בך אתה, אך שם תוכלי למצוא סיבות רבות "לדבק הזוגיות" הנחוץ כל כך כדי לקיים את "הביחד". שאלי עצמך מה התוחלת של הגומלין שלך עם הבחור לפני הכל. בהצלחה

ק ש י ש ה

New member
האהבה עונה לי על צורך

תחושת ריקנות תמיד היתה בליבי, מאז ילדותי. נישואי הסתיימו מחוסר אהבה. הוא לא אהב יותר, ואני לא יכולתי לשאת את הכאב. אני זקוקה לאהבה, יותר מאשר, אולי, אנשים אחרים. אני רוצה גם להרות, והוא מסכים לכך ואפילו רוצה. נכנסתי להריון לפני כמה זמן, הריון לא מוצלח שהסתיים מעצמו. אנו עדיין מנסים. איני קשישה, אך גם איני צעירה, והשעון טס לו. אולי גם קשה לי להודות שכל פירוק הנישואין היה לשוא, ואני דבקה בכל שביב של תקווה שהדברים יסתדרו. אולי כשיתבגר, אולי כשיהיה ילד. אני רואה שהוא השתנה במידה מסויימת. אני יודעת שהחיים לא קלים גם לו. בעבר, הוא היה נסיך אצל אימו. את כל משאלותיו אצה רצה נחפזה למלא. ממנו לא דרשה מאום. רק הקריבה ונתנה והקריבה ונתנה. והיא שמחה בזה. ואני מסתכלת מהצד ולא מאמינה. איני רוצה להיות כמוה, גם איני סבורה כי בת זוג יכולה להעניק ולתת ולאפס את עצמה כאם. אתה מדבר על מערכת יחסים חדשה. למי יש כח לזה. אני מסתכלת גם על ההיצע מסביב, והוא אינו משובח, בלשון המעטה. אין לי כח להיכנס לכל מסכת ההיכרויות/הזיונים/האכזבות. אני די פסימית לגבי יכולתו של העולם להיות לטוב, מאוכזבת מאנשים ולא בוטחת בהם. אני לא רוצה להיות לבד. אינני מאושרת בלבד. הלבד גורם לי למצוקות בדידות אפלים ולזיכרון של תקופות רעות שאיני רוצה בהן עוד. לא יודעת מה לעשות. מחד, כל המחשבות הרציונליות מביאות למסקנה של אי התאמה, מאידך, כל אימת שאני חושבת עליו, אני חושבת, לו רק היה כאן על מנת לגעת בו, להרגיש את חום גופו לשמוע את נשימתו קולו והחיות שבו. שאלוהים יעזור (לא, אינני מאמינה בקיומו).

נסי ליצור הפרדה

שאלי את עצמך שאלה אחת - ללא נוכחות בן זוגך בחייך כמאהב, האם היית מתגרשת? לחילופין, אפשר לשאול אם בדיעבד, גם אם המאהב יצא מחייך, האם תהיי שלמה עם העובדה שהתגרשת? לי יש רושם שלא השתחררת מנישואיך הקודמים וכי יש תיסכול אותו את נושאת למערכת היחסים הנוכחית, דבר שאולי מעיב עליה ויוצר מתח בינך לבין בן זוגך. לדעתי עלייך לעבד עם עצמך את כל הנושאים הקשורים בנישואיך, במניעים וברצון לברוח מהם (בהתחלה דרך מאהב, אחרכך ע"י גירושין) ובאופן שבו התגרשת (כולל משקעים ישירים מהתהליך). רק משתעשי זאת תהיי באמת פנויה לקשר זוגי חדש.

seeyou

New member
האהבה עונה לך על צורך ?../images/Emo29.gif

את מרמה את עצמך..... מצרף את מכתבך..... סליחה אני לא מצליח לגלות איפה נמצאת ה"אהבה"....יש תשוקה-מין טוב בגלל פער הגילאים, אך שום דבר אחר שיכול להוביל לאהבה... ...."בן זוגי צעיר ממני בשנים רבות זקוקים למגע זה של זה את חיינו המשותפים ליוו תמיד מריבות והתכסחויות איננו שותפים האחד לרצונותיו של האחר. אפשר אפילו לומר שמחוץ למיטה (ושם הדברים מופלאים), אין לנו אהבות משותפות. הבעיה בחלקה נובעת מפער הגילים ביננו והעובדה שלא השכלנו למצוא לנו חוג חברים משותפים, אך לא רק. אם אני אוהבת להסתובב בטיולים/קניות ומחוץ לבית, הוא מעדיף את חברת המחשב. אם אני שואפת לבית מצוחצח ונקי, הוא מעדיף שלא לבזבז את האנרגיה שלו בשום דבר שקשור לבית. גם בענייני כספים אנו חלוקים. מלכתחילה הוא סרב להשתתף בהוצאות, ורק ריב רציני הביא אותנו להסכם כספי שכולל תשלום גלובלי שלו בגין השתתפותו בשכר הדירה ובהוצאות הבית והכלכלה. את עמדותי במהלך הגירושין בענייני כספים (שם טענתי כי הילדה זכאית לדמי מזונות גבוהים) הוא הפנה כלפי וטען שהוצאות הילדה מרובות מהוצאותיו ולכן עליו לשלם פחות. ביום בהיר, שהיה שינוי דרמטי בהכנסותיו הוא הודיע לי על קיצוץ בהשתתפותו הכספית, שלא היה מקובל עלי, כיוון שאין משכורתי הדלה ומזונות הילדה מספיקים, אך עמדתי חסרת אונים מולו. המריבות קיבלו אופי שונה. בהתחלה הוא היה אלים יותר, בעיקר מילולית, אך היו אלמנטים פיזיים, אך עם הזמן הוא השתנה (יחסית לפחות). נפרדנו כמה פעמים במהלך התקופה, אך היה נדמה שהעניינים מתחילים להסתדר. היו ביננו מריבות רבות על נושא החזקת הבית, ומה תפקידו בכח. אני רציתי עזר כנגדי, שאם אני מבשלת, הוא ישטוף את הכלים. שגם הוא יהיה "ראש גדול" בקשר להחזקת הבית, אם צריך לנקות מנקים, ואם צריך לקנות קונים, ואם צריך לסדר מסדרים. אך לא. הדברים אינם מתאימים לו. בהסכם האחרון שיש ביננו הוא ממונה על ענייני הכביסות ואני על כל השאר. לטענתו זוהי חלוקה מעבר לצודקת, כי הוא היה עומל הרבה פחות לו חי בגפו, ובוודאי לו חי עם אימו. וזה אולי נכון. כשחי לבד היה אוכל מצלחות חד פעמיות על מנת להימנע משטיפת כלים. מצעים איני חושבת שהחליף אי פעם. אולי בעקבות בקשה שלי. את בגדיו לא שם בארון אלא הבגדים היו נשארים בשקי המכבסה. כשעזב, ונאלץ לטאטא, היו כדורי אבק גדולים בכל פינה. הוא מרגיש שהוא הלך לקראתי במידה רבה. אני מותשת ומרגישה שאין זה מספיק. אני עייפה מכך שרצונותי אינם מתמלאים. אני עייפה מלעמול לבד בביתי. אני פגועה מכך שאינו עושה בשבילי. טוען הוא כי גם אני איני עושה בשבילו. אם אני מבשלת, זה רק בשבילי ואם אני מנקה, אותו הדבר. הוא מוכן שהבית לא יהיה נקי. הוא מוכן גם לאכול חומוס מצלחת חד פעמית. אך לי יש ילדה, וגם אם הייתי מוחלת על קיום בית תקין (ולא שהייתי עושה זאת), איני רוצה שהילדה תגדל בבית בו אחד האנשים אינו שותף לארוחות. הוא מעניש אותי בכל פעם שאני מרגיזה אותו. תמיד ימצא את הדרך להראות לי שהוא יותר חזק, והוא יודע לפגוע יותר. אם סנטתי בו בבית אימו למרות שביקש כי אפסיק, הוא ישפיל אותי עד עפר שם, עד שהנוכחים יבקשו ממנו להפסיק. אם העליב אותי והתכנסתי בשתיקה, הוא לא ידבר איתי כמה ימים. אם אנו רבים, או אני רוצה לדבר, הוא ילך אל חבריו (האפסים - אבל זה סיפור אחר). כשהוא רוצה דברים הם חייבים להתקיים מייד. הוא רוצה שאהיה לידו כשהוא ליד המחשב או כשהוא אוכל או נח, מתקלח או נמצא בשירותים (למזלי אחרי מריבות לא מועטות הנוהג האחרון פסק). הוא כעס עד מאד כשבערב הפסח לא הסכמתי לקיים מעשה אהבה בשעה 1800 כשהיינו אמורים להיות בבית המשפחה ב1900. אך לי אסור לבקש ממנו דבר. כבר למדתי שרובן המכריע של בקשותי יסורב. לא, הוא אינו רוצה לצאת מהבית. לא, הוא לא ישים את הכלים במדיח. לא, זה לא מתפקידו לנקות. לא, הוא לא יעלה את הכיסאות לשכנה. לא, הוא לא מוכן לעזור בפינוי האוכל והכלים אחרי ארוחה גדולה. הוא סבור כי עלי להסיעו תדיר. החלפתי את האוטו לפני כמה חודשים. הצעתי לו את מכוניתי הישנה, הוא אמר כי מחירה גבוה לו. אמרתי לו- הרי אתה זקוק לרכב דווקא עכשיו. קח אותו בפחות משוויו ולו שיהיה לך רכב משלך. אני הייתי זקוקה לכסף על מנת לקנות את החדש. הבחור מכר את הרכב זמן קצר אחר כך. את הפרש הכספים בין מה ששילם לי ובין מה שקיבל, לא נתן לי. לטענתו הרכב שלו. יחד עם זאת עלי להסיעו (ונסיעותיו ארוכות יחסית), או לתת לו את האוטו. איני אוהבת לתת לו את האוטו ולהישאר מרותקת לביתי. אני עדיין כועסת על הרווח שעשה על גבי, ביודעו שמצבי הכלכלי בכי רע. לעיתים, כשהמצב ביננו שפיר, אני אכן מסיעה אותו. בדרך כלל אני מסרבת. והוא כועס. יש לי עוד המון מה לכתוב, אך כתבתי יותר מדי. מה לדעתכם חלוקת התפקידים צודקת בבית? מה לדעתכם דינן של בקשות זה מבן זוגו? לדעתי רוב הבקשות צריכות להיענות בחיוב אלא אם כן קיימת מניעה רצינית מלמלאן. לאו דווקא מניעה פיזית. גם התנגדות נפשית/רגשית. אך אין זה צריך להיות הכלל. אז? "....

קשישה - תהיי חזקה ../images/Emo20.gif

הבדידות והכאב שלך ממש זועק מתוך כתיבתך. ההחלטה העומדת בפנייך אינה קלה כלל וכלל. יש כמה הבנות שניתן לחשוב עליהן ולחיות איתן וכאשר מבינים אותן החיים נראים אחרת ההבנה שאין באפשרותך לשנות את בן זוגך אלה לקבלו כפי שהוא צריכה להיות כמורה דרך להחלטות שאת מקבלת אני מבינה שמכורח הנסיבות החלטת להישאר עם בן זוגך את אומרת "מערכת יחסים חדשה. למי יש כח לזה." "אני לא רוצה להיות לבד" כלומר להבנתי - פסלת אופציה של חיים לבד . פסלת אופציה של הפרדות. בחרת באופציה להשאר עם בן זוגך. המשמעות של בחירה זו היא לקבלו כפי שהוא עם היתרונות ועם החסרונות שלו ואת זה את צריכה לקחת בחשבון ולשאול את עצמך - האם אני מוכנה ??? אם התשובה היא לא - עדיין את יכולה לבחור באחת מהאפשרויות שפסלת. ההבנה שהאושר נמצא בתוך עצמך ולא ביחסים שלך עם בן זוגך. האושר ביחסים הזוגיים נובע מתוך אושרו העצמאי של כל אחד מבני הזוג ולא מתוך תלות הדדית. ומכאן השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך - האם אני אוהבת את עצמי?? איזה דבר אחד קטן שאהוב עלי מאוד אני עושה לעצמי ?? אילו דברים אני רואה בחיי באור חיובי?? אם הגעת לתשובות שנותנות לך שמחה בלב - המשיכי לפתח אותן בתוכך, לכי איתן הלאה כמורי דרך. אם לא מצאת אצלך בתוכך אף תשובה - חפשי, וחפשי עד שתמצאי. רק זכרי שחיפוש משהו שעושה לך טוב נמצא בתוך עצמך ולא בשום מקום אחר או אצל אדם אחר. לא אצל ביתך ולא אצל בן זוגך הנוכחי או הקודם,לא אצל בן זוג עתידי לא אצל חברים ולא אצל השכנים ולא במשפחתך. ההגדרה מה עושה לך טוב חשובה מאוד לחיים שלך ולקבלת ההחלטות שלך. ההבנה מה עושה לך טוב תוביל אותך להסתכלות אחרת על החיים שלך. אולי אם את אוהבת לקרוא ספרים בנושא - היחס של האדם לעצמו - אני יכולה להמליץ לך?! תהיי חזקה ותאהבי את עצמך אני שולחת לך פרח ורוד ציפור דרור

s h o o s h a

New member
כוח ואומץ

"...נישואי הסתיימו מחוסר אהבה. הוא לא אהב יותר, ואני לא יכולתי לשאת את הכאב. אני זקוקה לאהבה..." "...אני לא רוצה להיות לבד. אינני מאושרת בלבד. הלבד גורם לי למצוקות בדידות אפלים ולזיכרון של תקופות רעות שאיני רוצה בהן עוד..." ומאידך, רגשות חרטה שעולים וצפים בך "...אולי גם קשה לי להודות שכל פירוק הנישואין היה לשוא..." אלו דברים שאת אומרת שאת מתארת בהמשך לכל "מסכת" ההתנהלות ביניכם ואני שואלת אותך, לא, מבקשת אותך לשאול אותך - היום את מאושרת??? היום את לא לבד??? היום אין בך כאב??? רק את יכולה לענות לך (ואני חושבת שהתשובות די ברורות ...לא?) רק את יודעת מה הכי נכון לך ועבורך את צריכה רק המון כוח ואומץ להודות בזה

ק ש י ש ה

New member
כח ואומץ

הם מצרכים מאד יקרים. אני רוב הזמן לא מאושרת. רוב הזמן אני לא לבד. רוב הזמן יש בי כאב. הלבד הוא לא פיזי, גם לא רגשי. אני לבד במטלות. שם אני מרגישה יותר פרייארית. שם אני מרגישה שהוא מתנהג כמו נסיך. כשאני נענית בשלילה אני מרגישה גם כן לבד, אבל הנוכחות שלו בבית חשובה לי. זה לא אותו לבד כמו להיות פיזית לבד. השאלה היא עד כמה כאב יכול להעלם מחיינו? האם לא כל אחד חש כאב כזה או אחר? האם יש אנשים מאושרים? אני שומעת כמעט רק על צרות וכאבים של אנשים. כאבים מכל מיני סוגים. הנישואין נגמרו תקופה ארוכה לפני שפורקו. החרטה על ביטולם הוא יותר בקטע של הילדה, כי אם אני לא אהיה מאושרת, לפחות שהיא תהיה. חיי הנישואין היו יותר נוחים מבחינה כלכלית ומבחינת שותפות ונשיאה בנטלים. זוגיות לא היתה בכלל. לא קרבה פיזית, לא קרבה נפשית. הבית היה שממה. היינו אנשים בודדים ושתקנים, והילדה היתה תקועה באמצע. עם הבחור הבית יותר שמח. הילדה יותר שמחה. יש רעש בבית. יש חיים. יש גם המון קשיים. שלי. גם שלו. הקשיים בחוץ לא יהיו מרובים יותר? האינני צודקת באומרי שלפתח מערכת יחסים חדשה (ונורא נורא קשה לי אפילו לחשוב על זה עכשיו) זה ממש ממש ממש לא פשוט, והסבירות למערכת יחסים חדשה טובה ונורמלית היא קלושה? אם לא השכלתי למצוא את עצמי ואת בן הזוג המתאים לי משך ארבעים שנה, דווקא עכשיו אצליח? דווקא מבור התחתיות בו אמצא אם וכאשר ניפרד? ומה עם הילדה? להעביר אותה עוד פעם את מסכת הפרידה? אני לא יודעת איך לפתור את בעיותי. לו הייתי יודעת אולי לא הייתי נמצאת במקום בו אני נמצאת היום. הצעתי לגשת ליועץ. הוא מסרב. הוא גם לא רוצה לעזוב. הוא אינו מאמין כי אינני רוצה להמשיך. כמובן, הוא מתבסס על עברנו. לא פעם אחת ביקשתי לסיים את מערכת היחסים הזו, אך זמן קצר אחר כך תמיד זחלתי על גחוני אליו, ללא כל קשר לחומרת מעשיו שגרמו לי לסלקו מלכתחילה.

s h o o s h a

New member
עשי למענך

הרבה הרבה מידי כאב בין ובתוך המילים הרבה הרבה מידי ביטול עצמי לפני שאת דואגת לאחרים - תתחילי לדאוג לעצמך ארבעים !!!! אמצע החיים !!!! ה ת ח ל ה !!! לא יודעת לפתור את בעיותייך בעצמך? בקשי עזרה ת ב ק ש י תעשי למענך למען הטוב שלך תתחילי לאהוב אותך

פיני007

New member
לדעתי את מזוכיסטית. את צריכה

לדעתי לעזוב אותו לאנחותיו ושיתגלגל באבק רגליו. כל כך הרבה שלילה שאיני רואה מה טוב בו חוץ מהקטע של המיטה, ומכיוון שהפרש הגילים גדול מאד, כך את טוענת, גם שם הוא ימצא פסול בקרוב. ואז מה? תהיי סמרטוט רצפה במקרה הטוב. תאמיני לי , הרבה זוגות מתגרשים עם חצי מהצרות שהוא מביא עליך וכל הסבל הזה סתם מיותר בעיני.

gili120

New member
תראי.......

אני ממש בשוק אתם יותר גרועים מערבי ליהודי. איך אתם יכולים לחיות כך??... מה זה לעשות חשבונות עם הכסף??? כשעוברים לגור ביחד אז הכל עושים ביחד. מה זה הוא חושב שהוא מבזבז הרבה על הילדה או על הבית??? כשהוא הכיר אותך הוא לקח בחשבון שיש לך ילדה והוא היה צריך לקחת בחשבון שהוא לא צריך להתחשבן ובטח לא על ילדה. ומזה הקטע עם הצלחות החד פעמיות ככה הוא רוצה לחיות כל החיים??.. לגור אצל אמא הוא כזה ילד קטן????? תגידי את שמה לב מה את עושה????? את מזיקה לעצמך ולילדה שלך. לזה את קוראת מטורפים אחד על השני??....עוד אהבה כזאת והמדינה אבדה. איך אפשר לחיות עם בן אדם כזה. את מציגה כאן יותר בעיות מאהבה.??? יש לך חשק בכלל לשכב איתו??. הוא צריך לתת לבית ולילדה בלי להתחשבן. אני לא מאמינה......

שחף JL

New member
יש לך ילד,

ויותר מזה, לו יש אמא. את כבר כמעט כותבת את זה במפורש בעצמך. אני מאמין שעל כל אחד לעבוד על עצמו, לעשות שינוי בעצמו, לפני ייעוץ זוגי. אולי במקרה שלכם הוא זקוק לזה יותר ממך, אבל הכאב שבך הוא שלך, שולח לך מסר עם בקשה לשנות משהו בעצמך. אני לא יודע אם תוכלי להראות לו שכדאי לו לפנות לעזרה, כי יש לי הרגשה שהוא יגלה התנגדות להצעה כזו שבאה ממך. אולי יש מישהו שלישי שיכול לעשות את זה? אישית אני מאמין בעבודה בקבוצה, ויש המון אפשרויות, אבל אני לא יודע מה מתאים לך ולו, גם מבחינה כספית. עוד משהו שעולה לי לומר - אל תתני לפחד להוביל אותך בחיים. תני ללב לעשות את זה...
שחף

gsimhony

New member
חלוקת תפקידים? - שותפות!

בין בני זוג הגרים יחד ומחלקים את חייהם זה עם זו יש מערכת יחסים ברורה של שותפות מתוך רצון להיות יחד. בשותפות זו אין חלוקת תפקידים ברורה של מי מוריד את הזבל ומי מוציא את הכלב לטיול. בשותפות הכל נעשה מתוך שיתוףפעולה הדדי ןואם אין זה כך זו אינה שותפות ומכאן שזו אינה זוגיות. סיפרת שהיית נשואה והתגרשת. האם גם בנישואיך הקודמים היית המשרת האישי של בעלך? על פי סיפורך על מערכת היחסים שלכם את משמשת כמשרת אישי לאותו בחור הגר עמך. יש לו חזקה עליך שזה יצליח לו להיות המעביד ואת תהיי העבד, חלק גדול לייחסו זה נובע מגילך המאד מבוגר מעליו. ואת מסכימה לכל קפריזה שלו ומאמתת את תחושותיו האומרות שאת כל כך רוצה לידך בחור צעיר ונחמד(?) עד שתהיי מוכנה לעשות הכל למענו, אפילו לנגב לו את ישבנו. היכן הכבוד האישי שלך? היכן החרות האישית שלך? וכי את אינך בן אדם? עליך להביא את בן זוגך להבנה ברורה שלכל אחד יש חיים משלו, פרטיים לחלוטין ויש חיים משותפים. גם כשאתם ביחד בבית בשעות הערב יש לכל אחד את חייו הפרטיים. את רוצה עתה לקרוא ספר תוך שאת שוכבת על הספה בסלון ועליו לכבד זאת. הוא רוצה לשכב שעה באמבטיה ולשיר ועליך לכבד זאת. הנושא המיני יש לו חשיבות רבה בחיי הזוג בדיוק כמו לפלפל השחור ולמלח בבישול, בלעדיוהם הבישול טפל ובלעדי המין החיים טפלים. אבל המין אינו העיקר! החיים לא מתחילים המיטה בתנוחה זו או אחרת ואינם מסתיימים שם. כדי להיכנס למיטהצריכה להיות הכנה, חיזור, אהבה ועוד כל מיני מילים יפות שמגרות ומביאות בסופו של תהליך לחיבור פיזי בין שני המינים, ואז גם הפורקן המגיע באורגזמה הוא גבוהה לאין שיעור ממה שאת חשה היום כשאת נכנסת למיטה מתוך רצונך לעשות לו טוב ולגרום לשקט בבית. גם אם את מגיעה לאורגזמה (כפי שרמזת בדברייך) עדיין אינך מגיעה לשיא השיאים האפשריים. הגיע הזמן שתהיי את! שתכבדי את עצמך ואת צרכייך האישיים, ורק אחר כך תחשבי על טובת האחרים. הגיע זמנך להרים ראש ולומר גם אני בת אדם וגם לי יש זכויות! אתר מעניים לנושא שיכול לקוח לך עיניים:

גד מאיר שמחוני - המנע מפרסומת אישית

האתר אליו קישרת אינו יכול לפקוח עיניים בשום נושא אלא רק לפרסם את מרכולתך. ממילא האתר מצויין כאתר הבית בכרטיסך ואין מקום לפרסמו בגוף ההודעה. בעבר נמחקת ונחסמת כי תגובותיך היו סתמיות והפנו לאתר של יועצי נישואין רבניים. הואיל ותגובתך הנוכחית הינה עניינית - למעט הפירסום - היא נשארת בעינה. אבקשך להמנע מלתת קישורים לאתר שלך כפירסום הואיל וכל הודעה שתכיל פירסום תימחק. כפי שצינתי, ממילא אתר הבית שלך מצויין בכרטיסך האישי וכל המעוניין בו יכול למצאו. תגובות עניניות המתייחסות לתוכן השירשור תבורכנה. חג שמח.

חזקוש

New member
ילדונת את לא קשישה,חמודה את רק

קצת תשושה וזקוקה להמון חום ואהבה. אבל את חיה עם תינוק נצלן אנוכי קמצן חוצפן ואלים שלא מסוגל ואולי גם לא רוצה לספק לך את המתבקש, זוגיות חברות ושותפות. מעצמו כלום לא הולך להשתפר ואת יודעת זאת ובעידודו קשה לך להכריע, הרי רצית כבר לסיים את הקשר. ראשית- על אלימות פיזית אין מחילה. שנית אל תמתיני לו להצטרפות לטיפול ויעןץ זוגי- לכי לבד ומהר. השהיי כל כניסה להריון, את חייבת לעצמך בחירה חופשית של המשך חייך. הוא משתמש בך ושולט בחייך ויכול להיות שמבחינת הוויה יש באויר משהו יותר ממה שהיה לך בנישואין אבל זה מעט ועלוב, לך ולילדה שלך מגיע יותר. הוא רגיל להיות טפיל עוד מבית אימו ואצלך הוא מקבל ערך מוסף - מין- אל תפחדי מהתנסיות חדשות את עשויה לגלות שיש גם יותר טוב. איני יודע איך את נראת ומאין הפחד והקטנות שלך. אבל בחוץ לא תמיד רע יותר אבל נכון צריך לחפש ולא תמיד מוצאים מייד. הטיפול יתן לך הבנה ויכולת התמודדות. מחזק ומחבק אותך בחום חזקוש

ליידילי

New member
וי וי וי

את ללא ספק עמוסה נורא. ודי ברור שלהעביר עליך ביקורת או להצביע על טעויותיך לא יתרום ולא יועיל לך. אז בואי נראה מה כן. אם אני מבינה נכון, העזיבה וכן הגרושין והמעבר לדירה התבססו על "הנחת עבודה" שה"צעיר" איתך, ו"לוקח חלק". כלומר גם בתחשיב הפיננסי. ושאלתי : האם ישנה אפשרות שתעמדי בהוצאות אם תוציאי אותו מהבית ומהמשוואה? איני באה לומר הפרדי ממנו. אלא רק מהצדדים שמכבידים עליך בקשר עימו. מצידי שיתגורר עם אימו - שהיא תגיש תכבס ותדלוק אחריו. (מה אכפת לך אם לא אכפת לה?) בכל אופן הדבר היחידי שנראה לי מוצא סביר, הינו לשמור את הקשר, אך להפטר מכל הספיחים שלא נעימים או טובים לך.

יפה אמר חזקוש

ואכן נראה שהבחור הוא לא הרבה יותר מאשר תינוק מגודל, שעדיין מחכה לאמא שתנקה, תסיע, תכלכל ובמקרה זה גם תספק לו שירותי מין, וכל זאת בתשלום סמלי ובהשתתפות מינימלית מצידו. גם אני, כמו ליידילי, לא נוקטת עמדה, אך מדברייך נראה שהשמחה שאת שואבת מהקשר הזה היא מועטה לעומת עוגמת הנפש שנגרם לך. כבר הצלחת לצאת מקשר אחד שגרם לך עוגמת נפש, אז למה לך לחיות בקשר "עגמומי" נוסף? קחי את הבחור לשיחה והסבירי לו את הדברים ללא כחל ושרק. ושיתבגר כבר.

למעלה