גם לי יש חידה...

RonenYi

New member
גם לי יש חידה...

מה מקור הביטוי 'פעם שלישית גלידה'? אם לא תדעו, אז אתן רמזים, אבל עם המזל שלי מישהו ינחש בניסיון הראשון (אין מה לעשות, אני פשוט לא מאתגר מספיק, ונותר לתהות איזה מן בן-זוג אני אהיה... חרא בלבן). אפרופו, אם אתם כאן, אולי תגידו לי מה מקור הביטוי 'חרא בלבן', כי לדעתי זה אחד הביטויים הכי דוחים שהומצאו
(הסמיילים כאן לא משהו, עקומים משהו)

lordgino

New member
פעם שלישית ../images/Emo135.gif

אני מכיר הסבר שהביטוי מגיע מ- Third time I'll scream, אבל מסתבר שהוא לא נכון. לגבי חרא בלבן, אין לי מושג ירוק...

לפי רוביק רוזנטל, זה ההסבר:

אורי מעלה שאלה בעניין "פעם שלישית גלידה" (הזירה הלשונית ‭(1.10‬ ובעניין ההסבר המתגלגל בערוצי הרשת שהדבר נובע משיבוש פונטי של: ‭.Third time I scream‬ אורי טוען שאין ביטוי כזה באנגלית. ההערה במקומה, המדור חקר עוד והתמונה המלאה של הביטוי היא כדלהלן: המקור הקרוב ביותר ל"פעם שלישית גלידה" הוא ביטוי באנגלית שמופיע בכמה גרסאות. באנגלית הבריטית נאמר לאחר שתי פגישות או נסיונות שלא עלו יפה: ‭:Third time lucky‬ בפעם השלישית יתמזל מזלנו. הגרסה האמריקנית לביטוי היא ‭: a charm Third time‬ בפעם השלישית יתרחש קסם. מאיפה צצה אם כן הגלידה במקום הקסם והמזל? ייתכן בהחלט שכאן השפיע ביטוי שכן מצוי באנגלית: ‭.If I see you next time I'll scream‬ המשחק הלשוני הזה גם שימש בעבר בבריטניה כגימיק בסיסמה לגלידה, נוסח: ‭!I scream: ice cream‬ http://www.nrg.co.il/online/1/ART/843/031.html

RonenYi

New member
תודה ../images/Emo13.gif

עניתם על החידה, אפילו הרחבתם מעבר לידיעתי (איזה בושות)

למעלה