גם לי יש חידה

shunit4

New member
גם לי יש חידה

ולא הספקתי לשאול אותה בסופ"ש. חידה הפוכה, אני אתן את התשובה, אתם צריכים לשאול את השאלה: כנראה שיש תיעוד לביצוע של מייק לשיר הבא, באחת ההשפעות הבאות: אולי זה? אולי כזה? אולי בכלל כזה? אגב, יש גם כזה... http://www.youtube.com/watch?v=27YaBZTsgGM מה השאלה?

Alvai

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif השאלה היא....

איפה זה ? ממתי זה ? אצל מי זה? מתי נשמע את זה ? ( אולי רק שמע ). מתי נראה את זה ? ( אולי קליפ ). מעניין...

מיכל שמ

New member
שונית , חמיצר פרייר לידך ../images/Emo70.gif

אין לי מושג אפילו איפה להתחיל לחשוב ....

Hedy48

New member
Hi Shunit

How are you? נדמה לי שאני יודעת מה השאלה אבל אני לא זוכרת את השיר שאת מתכוונת אליו. אם נניח שהשיר הוא X השאלה תהיה באיזה מההשפעות של השיר SOMETIMES מייק שר את X

Hedy48

New member
An after thought

הסתכלתי במילון ואני רוצה לתקן את השאלה: באיזה נוסח או גירסה של השיר SOMETIMES מייק שלר את X

היי שונית,

תמיד חשבתי שהחידות של ג'ייקוב הן משהו לא מהעולם הזה... אבל הצלחת להתעלות עליו חבל"ז..

shunit4

New member
מה השאלה?

כן, אפשר לשאול הרבה שאלות, אבל התכוונתי לשאלה הזו: מה היה השיר הראשון שמייק ביצע בטלוויזיה הצרפתית? לא יכולתי לתת יותר פרטים בלי להרוס את השאלה, אז הנה: "ביום ב' 27.10.69, מייק ברנט ביצע את הופעתו הראשונה על מסכי הטלויזיה הצרפתית. הוא השתתף בתכנית בהנחייתם של ז'ק מרטן ודניאל ז'ילבר, בתכנית "מידי מגזין" (תכנית צהריים). מכיוון שעדיין לא היה לו רפרטואר מסודר משלו, מייק ביצע קלאסיקת גוספל שחורה, אותה אהב מאוד, "Sometimes I feel like a motherless child". בחליפת קטיפה בצבע ירוק בקבוק ובחולצה צהובה, הוא שבה ללא עוררין את את הצופים בסטודיו 101 בבית הרדיו בפאריז, וכן מיליונים מצופי הטלויזיה הצרפתית ששאלו זה את זה באותו יום על בואו של האמן החדש הזה." מסקנה: צריך להיות תיעוד וידאו, אפילו ידוע ממתי, באיזו תכנית ואיזו רשת. מתי ואם בכלל נזכה לראות אותו? הלוואי, ולהלוואי הפתרונים... אגב, החיבור של מייק למוזיקה שחורה ממש מעניין. כשחושבים על זה, זו צורה מוזיקלית שמאפשרת הפגנת יכולות וירטואוזיות קוליות יותר מז'אנרים אחרים. תחשבו על "My prayer". מה דעתכם?

חנן555

New member
אני חשבתי שההופעה הראשונה של מייק בטלויזיה

זה אם השיר לס מואה טמה מפסטיבל מידם שונית את חידשת לי לא ידעתי טוב לדעת את המידע הזה

Hedy48

New member
Mike's Gospel connection

Hi Shunit, My virtual Hebrew keyboard does'nt work totay so I can only reply in English I wish I had the skill to communicate in Hebrew as well as I do in English I came to the US in my early 20's, went to the university, married, and spoke Hebrew only occasionally, so due to lack of use I've gotten very rusty. Going back to your question. I agree that the powerful vocal ability one needs to sing Gospel or Blues gave Mike a venue to express himself but more than that; I also think he might have idetified with the sadness or melancholy that often accompanies this musical genre.. In addition, lets not forget that some of Mike's idols were singers that came from a very strong Gapel background, namely singers like Elvis and Aretha Franklin. No wonder this kind of music attracted him. By the way, Mike's song "Summer Time" was compsed arround 1935 by the Jewish composer George Gershwin for the Opera "Porgy and Bess". The melody was based on an Ukrainan lullaby but Mr. Gershwin adapted it to the style of contemporary balck music I .

shunit4

New member
המקור

המקור הוא לא סוד - הוא הספר הורוד
Dans la lumiere הדי, אני מסכימה עם הדברים שכתבת. לא ראיתי את "פורג'י ובס" ובאמת תהיתי מה לגרשווין ולכל כך הרבה ביצועי גוספל לסאמרטיים. שכחת את לואי ארמסטרונג...

Alvai

New member
טוב, קוראת צרפתית אז גלית את זה

בספר.... התכוונת אלי בשורה הזו ? "מתי ואם בכלל נזכה לראות אותו? הלוואי, ולהלוואי הפתרונים..." או שזו רק תפילה

shunit4

New member
גם וגם ../images/Emo13.gif

ולכן פעמיים... נו, אז אחרי שפתחנו את זה, ספר לנו מה סטטוס החשיפה לציבור של קטע הוידאו המסקרן הזה? קיים או לא קיים?

Alvai

New member
אני מצטרף לתפילה אך מאכזב

במה שיש לי לספר על כך. מבטיח לבדוק ולברר עוד פרטים על כך. אני מניח שקיימת האפשרות שנשמע מפיו של פאביין או שנשמע מיונה כשנפגש עימם בפריז... את בין הבודדות שגם תוכל לדבר איתם על זה. ואולי צביקה יוכל לספר לנו יותר....

למעלה