גם לי זה קרה...

שירקי 16

New member
גם לי זה קרה...

שלום לכולן, אני משתתפת ב-2 פורומים בתפוז ולפני מספר ימים ראיתי בראש רשימת "הפורומים המומלצים" את הפורום הזה. חשבתי מספר ימים אם להיכנס או לא והיום החלטתי להיכנס לפורום. קראתי חלק מההודעות וראיתי באמת שאתן משתפות את חברות הפורום בסיפור האישי שלכן והחלטתי לנהוג כך. אני בת 16 ואמי נפטרה כאשר הייתי בת 7 מסרטן השד. שנה לאחר מכן אבי הכיר אישה חדשה ולפני 3 שנים הם התחתנו ועברנו לגור איתה ועם בנותיה. הסיפור שלי קצת חריג כי לא הרבה משפחות מתחברות בצורה בה אנחנו התחברנו. היום אני מתייחסת לאמי החורגת כמו אמא לכל דבר. לעיתים רחוקות עולות בי מחשבות על כך שהיא לקחה את מקומה של אמי בלב של אבי ואולי גם בלבי. יש לי תמונה בחדר של אמי אך לעיתים נדירות אני מסתכלת בה. אני מתגעגעת אליה מאוד ואני רוצה לחשוב שהיא יושבת למעלה ורואה את כל מה שעובר עליי כי כל כך עצוב לי שהיא לא כאן כדי לחלוק איתי את כל מה שעובר עליי בגיל ההתבגרות. אני כמעט ולא זוכרת אותה, רק את היום בו נפטרה. אני מפחדת מהעובדה שאני שוכחת אותה ושיש לי אמא חדשה. החלטתי לכתוב פה את הסיפור שלי כי אני יודעת שאתן בטח מבינות מה עובר עליי כי גם עליכן עבר משהו דומה...

gitta

New member
../images/Emo39.gifשירי היקרה, ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

שיכחה היא דבר די זמני וממש יחסי. במשך החיים הזיכרון שלנו משתנה ומתפתח בכיוונים שונים, ומה שהכי מעניין זה, שדווקא בגיל ממש מבוגר אנחנו זוכרים את ילדותנו בצורה הכי צלולה. בזיכרון הלא מודע שלך שמורים מאות זכרונות צלולים מאימך, איך נראתה, מה אמרה, איך צחקה, וכדומה. כרגע, בגיל 16, את צריכה לפתח זיכרון מסוג שונה, שיאפשר לך להתבגר, להתחזק ולהקים משפחה משלך בבוא המועד. כשתהיי מבוגרת, אולי קצת קשישה, כמוני
ייפתח הזיכרון הנוסטלגי הזה ויגרום לך אושר רב. כך בנתה אותנו האבולוציה, כדי שנוכל לתפקד הכי טוב בכל גיל. ודבר נוסף, הלב שלך יכול להכיל שתי אימהות באותו הזמן, ואין האחת תופסת את מקום האחרת. אין לך מה לפחד מהעובדה שאת שוכחת את אימך יולדתך, כי מגיל 7 יש לנו זכרונות שלא שוכחים, במיוחד כשהם קשורים באהובינו הקרובים ביותר. האם יש לך כשרון ציור? מה דעתך לצייר את הדיוקן של אימך לפי התצלומים שלה? זה יביא אותה אלייך בצורה הכי מוחשית שאפשר בתנאים אלה. מאחלת לך הרבה ימים שמחים ומאושרים
, גיטה.

למעלה