גם לי אין ארץ אחרת

NorthernStar

New member
גם לי אין ארץ אחרת

חשוב לקרוא - ריאיון עם ד"ר עזיז דראושה, רופא בבית החולים "העמק", על זהותו של כערבי-ישראלי.

ערב רב

New member
אין ספק שהרפואה היא אחד התחומים

הבולטים בקידום דו-קיום בארץ, למעט בתי החולים האנטישמיים ביהודה ושומרון שלא מטפלים ביהודים שגרים במרחק ק"מ מהם (בחברון, למשל).

ToMeR Yea Yea

New member
ממ לא שיהיה להם

קודם איך ובמה לטפל במה שיש להם? חוששני שהמצב דומה בבתי החולים התל אביבים ובעלי הציוד המשוכלל..

ערב רב

New member
אין ספק שהם בתי חולים טובים פחות

אבל זה לא אומר שבשל קירבתם הם לא יכולים לתת טיפול מיידי טוב יותר ואף מציל חיים מאשר בתי החולים הטובים והרחוקים, במיוחד במצבי חירום של פיגועים ותאונות.

ToMeR Yea Yea

New member
על איזה אינטרס זה

בדיוק עונה? אין להם שום אינטרס לטפל בחיילים פגועים או אזרחים. לא מבחינה תקציבית, מדינית וטאקטית. אני חושב שגם הצד שלנו אין לו אינטרס שישראלים ישהו בבתי חולים בגדה ועזה.

ערב רב

New member
אה, זה פשוט מאוד

מערכת הבריאות הרש"פית מסתמכת על מערכת הבריאות הישראלית בתחומים רבים, אם הדסה תתנה טיפול ביהודים בבתי החולים ברש"פ בטיפול בחולי סרטן מהרש"פ, למשל, אז אין לי ספק שהבעיה תיפטר ולא מעט חיים יינצלו.

ToMeR Yea Yea

New member
מממ..

שמת לב שאכן לא מדובר באותם מקרים.. נקודה למחשבה, טיפולים דחופים באותו העת (פיגועים), וטיפולים מצילי חיים (סרטן). אני חושב שהדסה מעוניינת שיהיו אצלה מטופלים, הרי קודם כל זה עונה על האינטרס הכלכלי שלהם.. ובטוח יש לה סדר עדיפיות שהפלשטינים אינם בראש סדר העדיפיות שלה..

ערב רב

New member
טיפולים דחופים הם כמובן מצילי חיים

כבר כתבתי כאן בפורום בעבר שאני לא בטוח שלא ניתן היה להציל את חייה של התינוקת שלהבת פס ז"ל אילו הייתה מובהלת בתוך 5 דקות לביה"ח הערבי עאלייה שבחברון (שהממשל הצבאי בנה, אגב) שהיה מרוחק קילומטר מהמקום בו נורתה. הדסה ממומן כמעט לגמרי ע"י משרד הבריאות, אבל רוב בתי החולים במדינה מוגדרים כבתי חולים ממשלתיים וגם בהם מטופלים רבים מערביי יש"ע.

ערב רב

New member
דראושה מצדיק את רמת השרון!

"מפריע לו לא פחות שלא אוכפים את החוק באופן שווה על יהודים וערבים. למה המשטרה מעלימה עין מיריות בחתונות, הוא שואל. למה כשיורים ליד יהודים זה מסוכן ועוצרים את היורה וכשיורים ליד ערבים מתייחסים לאירוע במשהו בין התעלמות לסלחנות על רקע "שונות תרבותית", כביכול." כלומר, הוא מתלונן, ובצדק, על כך שהערבים נהנים מפטור מאכיפת החוק.

היא במזרח וליבה בסוף מערב...

כוכב הצפון היא הדוגמא הטובה ביותר למי שאין לה ארץ אחרת! גם אם הרחיקה עד לקנדה - עדיין ליבה נשאר כאן............

למעלה