גם זמני הגיע

צצפונית

New member
גם זמני הגיע

להחליף את הזוג שלי...
בערך שנתיים אני עם אופני שטח שתיכף אתאר אותם. אלה זוג אופנים שמעבירי ההילוכים שלהם נדפקו. מעביר אחורי לא ממשיך מעבר לאמצעי, והמעביר הימיני נתקע/מדלג בהעברה בין 5 ל 7. ולפעמים גם ברמות אחרות.
קיבלתי הצעת מחיר לתיקוןכולל החלפת קסטה, מעבירי הילוכים, שרשרת ובקיצור כל המערכת ובסה"כ 1250 ש"ח מחנות של רוזן מינץ בחיפה. האופניים בני 15 שנים לפחות ג'יאנט, 24 הילוכים ז"ק.
עכשיו ההתלבטות מה לעשות. לתקן? אני בספק.
חדש? אוקיי. מה?
אני רוכבת בקבוצה קטנה בשטח בלבד, לרוב בשבילים מסומנים או לפחות לבנים. כ-50 ק"מ בשבוע, לא תחרויות.
עכשיו מה כדאי להתפנק עם ש"מ ברמת אביזרים פשוטה? או להמשיך עם הז"ק שאני כבר רגילה אליו אבל לעלות דרגה?
אשמח לקבל הארות.

oren_hershco

New member
במקרה הזה לא הייתי מתקן

לא הגדרת תקציב, אבל אני מבין שלא תכננת להוציא עכשיו 7000 או 12000 ש' על אופניים. אני מניח שמדובר ב 2000-3000 ש'.
אם את רוצה חדשים, ש"מ, לדעתי, לא מתאים. ש"מ במחיר כזה הם אופניים מאוד כבדים, עם רכיבים ברמה ירודה. נושא המשקל חמור יותר כשמדובר על רוכבת, כי נשים בד"כ קטנות יותר פיסית מגברים, וכמובן שוקלות פחות.
יש ז"ק חדשים סבירים במחירים הנ"ל, אפילו עם גלגלי 27.5" או 29". יהיו להם 3X8 או 3X9 הילוכים, דיסקים מכניים, ומזלג קדמי סביר. הכל יעבוד, והם יהיו תחת אחריות.
אם את מוכנה לחפש משומשים, יש לא מעט ז"ק עם גלגלי 26" ורכיבים ברמה גבוהה, שנמכרים במחירים נמוכים למדי. אם תמצאי אחד שלא קרעו אותו בשטח יותר מדי, תקבלי אופניים קלים, עם רכיבים בעלי אורך חיים גבוה, ואיכות נסיעה טובה בהרבה ממה שהכרת עד היום.

צצפונית

New member
תודה על תשובה. תקציב

יהיה 3000- 4000 ש"ח. אין לי בעיה לקנות משומשים , אבל כמובן שאני מעדיפה עם אחריות מקיפה יותר.
אני גם חושבת להישאר עם ז"ק, אבל משודרגים. בהחלט לא לתקן את הקיימים. אלה יישארו חלופיים.
ברמת תקציב כזו אפשרי למצוא אופניים ברמה גבוהה?

zoharzafon

New member
אם רכבת על ז"ק והיה לך טוב איתם

לא הייתי מחליף לש"מ , כנראה שזה מיותר לשימושים שלך
הייתי קונה ז"ק , בתקציב הזה את יכולה לקבל זוג מצוין עם בולם טוב . לגבי גודל הגלגל אני חושב שאם אין לך כוונות למכור בקרוב, תקני את מה שהכי נוח לך בחנות שאת סומכת עליה בלי קשר לגודל גלגל

למעלה